Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Bordānam arī būs savs kandidātu saraksts

Bijušā tieslietu ministra Jāņa Bordāna vadītā Jaunā konservatīvā partija (JKP) startēs Saeimas vēlēšanās ar atsevišķu sarakstu. Pēc sarunām ar citiem politiskajiem spēkiem tādu lēmumu šonedēļ pieņēmusi partijas valde, kuras priekšsēdētājs J. Bordāns Dienai paskaidroja, ka partijai ir būtiskas nacionāli konservatīvās vērtības un sava pozīcija, kas orientēta uz jaunu politisko kultūru. Var secināt, ka sabiedrotos šīs politikas īstenošanā nav izdevies atrast.

Pēc tam, kad pēc neveiksmīgajām sarunām ar partiju Latvijas attīstībai atsevišķu sarakstu nolēma vēlēšanās pieteikt arī Latvijas Reģionu apvienība, vēl notika partiju savstarpējās sarunas arī ar J. Bordāna vadīto spēku. Pieredzējušie politiķi gan uzreiz norādīja, ka tik īsā laikā partiju apvienību vairs izveidot nav iespējams. Tas nozīmētu, ka vienam politiskajam spēkam būtu otra sarakstā jādeleģē savi biedri, kas nevienam nav bijis pa prātam.

JKP līderis J. Bordāns uzsvēra, ka šis nav vienu vēlēšanu projekts. Var noprast, ka partija rēķinās arī ar iespēju, ka Saeimā varētu neiekļūt. Tikmēr politiskajos kuluāros runā, ka JKP mērķis varētu būt atņemt dažus procentus atbalstītāju Nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-TB/LNNK. J. Bordāns, kurš bijis tās biedrs, savukārt saka, ka vēlas piedāvāt alternatīvu izvēli tiem, kuri negrib balsot par tagadējām varas partijām. Pēc bijušo politikas veterānu Aināra Šlesera un Aigara Kalvīša paziņojuma par vēlmi atgriezties J. Bordānam vēl jo svarīgāk šķiet nākt ar jaunās politikas piedāvājumu.

Ceturtdien JKP valde plāno vienoties par kandidātu sarakstu līderiem. Valdes loceklis Jānis Tomels, kuram ir ilgu gadu pieredze TB/LNNK, vēl neatklāja šīs personas, taču uzsvēra, ka pārsteigumi nevarētu būt un līderi jau bija redzami kongresā. No malas neesot plānots pieaicināt politiskās zvaigznes. J. Bordāns varētu ar pirmo numuru startēt Rīgā, ko viņš arī pats pieļāva. Tāpat augstās vietās vēlēšanu apgabalos būs valdes loceklis Raitis Sijāts, kuram savukārt ir pieredze Vienotības partijās, atvaļinātais brigādes ģenerālis Gundars Ābols, Saeimas deputāts Dāvis Stalts. Vēlēšanās startēs arī valdes loceklis, Ķeguma novada deputāts Kristaps Rūde. J. Tomels ir pārliecināts, ka partija varēs piedāvāt pilnu sarakstu visos vēlēšanu apgabalos.

JKP nodibināja nedaudz vairāk kā 200 biedru tikai maija vidū. Kandidātu secību sarakstos paredzēts noteikt, izmantojot iekšējo anketēšanu. Līdzīgi savulaik darbu organizēja arī TB/LNNK. Var secināt, ka bijušais tēvzemietis jaunā politiskā spēka darbībā izmanto iepriekš gūto pieredzi.

Jaunās konservatīvās partijas bāzi veido bijušie Pilsoniskās savienības biedri, kuri nepievienojās Vienotībai, to ir izvēlējušies arī vairāki bijušie Reformu partijas biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?