Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brālis vai tētis?

«Lielais brālis māsiņai ir kā tētis. Audzina, sabar, aizved uz skolu. Varu uz viņu paļauties,» saka Ilze, stāstot par izjūtām, audzinot bērnus ar lielu gadu starpību. Tieši dēla atbalsts bijis tas, kas palīdzējis pēc piecpadsmit gadiem auklēt otru bērniņu. Tomēr viņa apzinās, ka risks šajā gadījumā ir pārāk liels, jo vecākajam bērnam ir ticis uzlikts pārāk liels slogs.

Mainīja pamperus

Ilze par savu ikdienu stāsta gaiši, tomēr var just, ka liktenis pret viņu nav bijis devīgs. Pabeigusi pamatskolu, mācījusies tehnikumā un kaimiņu ciema kluba ballē satikusi liktenīgo mīlestību, puisi no Ukrainas. Apprecējušies, Aleksejs bijis labsirdīgs un jautrs, taču pārgalvīgs, mīlējis iedzert, nonācis konfliktā ar likumu. Pēc ieslodzījuma devies atpakaļ uz Ukrainu, kur traģiski gājis bojā. Ilzes dēls savu tēvu nemaz nav redzējis. Audzinājusi dēlu viena, palīdzējusi mamma. Kad sagājusi kopā ar Jāni, baidījusies, vai pusaudzis dēls neiebildīs pret patēvu. Piedzimusi Samanta, tomēr Ilzes cerības atrast gādīgu tēti saviem bērniem nav piepildījušās, Jānis izrādījies grādīgā cienītājs, meitiņu nemaz nav gribējis. Attiecības izjukušas, Ilze palikusi viena ar diviem bērniem, slimu māti un saimniecību. «Toreiz biju izmisumā, māte bija smagi slima, man vajadzēja sēdēt pie viņas slimnīcā, bet Samantai vēl nebija gadiņš. Govis izslauca kaimiņiene, bet sešpadsmitgadīgais Andris māsiņu pabaroja, guldināja, mainīja pamperus. Gluži kā tētis!»

Klausa vairāk nekā mammu

Tagad Andrim ir jau divdesmit divi, māsai septiņi gadi. Lielais brālis no rītiem, braucot uz darbu, aizved mazo uz skolu, vakarā pārved atpakaļ, palīdz izpildīt mājas uzdevumus. Attiecības starp abiem bērniem esot ļoti labas, māsa brāli respektējot vēl vairāk nekā mammu, viņš mazo arī vairāk lutinot, jo divos darbos aizņemtajai mammai nereti nav laika. Ilze ir pārliecināta, ka Andris arī savā ģimenē būs labs un gādīgs tēvs, jo būs guvis labu pieredzi ar jaunāko māšeli. Tomēr viņa vēl tagad šaubās, vai drīkstējusi vecākajam dēlam uzlikt tik lielu nastu. «Atceros, viņš gribēja skriet kopā ar puikām, bet es nepalaidu, jo bija jāpieskata māsa. Citreiz pat baidījos, vai viņš nesāks to sīko ienīst, taču Andris ir ļoti labsirdīgs.»

Jūt, kā pagājis laiks

Ilze domā, ka otrreiz viņa nekad kaut ko tādu neuzdrošinātos, jo dzemdēt un auklēt otru mazuli pēc tik ilga laika bijis fiziski grūti, radušās problēmas ar veselību, mocījis nogurums, arī vilšanās par meitiņas tēva rīcību. Tomēr, salīdzinot abas grūtniecības, viņa atzīst, ka tagad jaunajām māmiņām daudzas lietas ir vienkāršākas. «Kad piedzima Andris, bija juku laiki, pat marli bija grūti dabūt, mūžīgā autiņu mazgāšana, žāvēšana, zīdaiņu maisījumi bija deficīts. Samantai jau šajā ziņā bija vieglāk, viņa ir pamperu un pudelītes bērns, arī attieksme dzemdību nodaļā bija daudz iejūtīgāka, bet - pašai jau krietni pāri trīsdesmit. Man šķiet, ka labāk dzemdēt bērnus jaunībā.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Netici, Dauka, netici vēl!

Būt dullam latviešu ausīs vienmēr ir skanējis vairāk kā kompliments. Pēc Nacionālā teātra Dullā Daukas – vēl jo vairāk.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?