Kad nekā nav mājās ēdama, tad olīveļļa, pasta, konservēti tomāti, cietais siers atradīsies pat bada laikos. Tāpat virtuves plauktos vienmēr varēs sameklēt kādu saulē kaltētu tomātu, garšvielu plauktā oregano, baziliku un, protams, olīvas. Zaļas pieaugušajiem un melnas bērniem. Obligāti ar kauliņiem.
Vidējā meita, atgriezusies no pirmā ceļojuma uz Itāliju, paziņoja, ka viņas uzvārds pēc precēšanās būs Itālo un vīrs, protams, itālis. Ģimenes svētku dienām tiek gatavots tiramisu, savukārt gaviļnieki, kuri saldumus neēd, tiek pie tunča lazanjas. Ja jubilārs ir nodomājis pie sevis saaicināt draugus, tad klauna atrakciju vietā visi tiek pie mīklas ruļļiem un tiek ceptas picas. Parastos darba dienu vakaros vienkārša pasta ar tomātu mērci un rīvētu cieto sieru būs pirmā izvēle bērniem vakariņās.
Ģimenes sapulcēs par ceļojuma galamērķa izvēli lielāko balsu skaitu vienmēr iegūst Itālija. Maratons Romā, Florencē vai Venēcijā, bērnu atrakciju parks pie Gardas ezera, kalni Alpos Itālijas pusē un visu dienu guļam pludmalē, ēdam saldējumu un neko nedarām Bari. Savukārt palikšanas vietu izvēli nosaka virtuve un tās iekārtojums. Vai kā pēdējā ceļojumā - picas krāsns kā piedeva naktsmājām.
Nevienam nav šaubu, ka uz uguns ezera malā vārīta zivju zupa garšo nesalīdzināmi labāk nekā pagatavota ar vienmērīgu siltuma sadali augstas kvalitātes nerūsējošā tērauda katlā uz indukcijas plīts. Tieši tāpat ir ar picu itāļa celtā malkas krāsnī viņa mājas pagalmā. Dūmu smarža, dzirksteļu piedeva, dzīvas uguns, krāsns 400˚C temperatūras un āra gaisa kopīgi paveiktais. Protams, tāpat kā zivju zupai ezera ūdens un nupat ķertās zivis, picas brīnišķīgumam lielu lomu spēlē pareizie itāļu picas milti, svaigie tomāti un pizza Margherita nepieciešamais mocarellas siers no ūdens bifeļu piena. Itālijā tas viss nopērkams jebkurā viņu Supernetto.
Atliek uz dārza galda izrullēt plānu mīklu. Vēl vajag drusku tomātus, sieru un baziliku. Picu krāsnī ieliekamo lāpstiņu. Un tu sajūties kā īstens pizzaioli. Un vairāk par visu gribi tādu krāsni savas mājas pagalmā.