Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Čainas Mozesas nevaldāmais blūzs

Inese Lūsiņa

Ar sarkanvīna glāzi rokās un žilbinoši šikās Parīzes smailpapēžu kurpītēs viņa valda uz skatuves kopš mirkļa, kad uz tās parādās! - tā džeza dīvu, vienu no patlaban visspilgtākajām džeza, R&B un soulmūzikas māksliniecēm Čainu Mozesu apjūsmojis britu laikraksts The Times. Par dziedātājas balsi, neizsīkstošo skatuves enerģiju un šarmu reiz jau esam pārliecinājušies arī Latvijā, kad Čaina Mozesa bija starptautiskā jauno izpildītāju konkursa Riga Jazz Stage 2014 īpašā viešņa. Viņa piekritusi Latviju apciemot vēlreiz, lai kopā ar Latvijas Radio bigbendu muzicētu koncertā vēsturiskajā kinoteātrī Splendid Palace 27. februārī plkst. 19.00. Klausītāji varēs baudīt džeza, blūza un soulmūzikas populārākos XX gadsimta hitus, to vidū arī mūziku no viņas jaunākā albuma Crazy Blues, kurā apkopotas Čainas Mozesas versijas par savu ideālu - džeza, blūza un soula klasiķu Dīnas Vašingtonas, Helēnas Hjūmsas, Ninas Simonas, Dženisas Džoplinas - un citu spilgtu skatuves mākslinieču darbiem.

«Čaina ir džeza mūzikas stāstniece - viņai patīk saviļņot klausītājus. Viņas koncerti vairāk līdzinās iestudējumiem, jo par katru skaņdarbu viņa uzbur neaizmirstamas ainas - vai tie būtu Bilijas Holidejas sirdsēsti vai Ninas Simonas degsme. Džeza mīļotāji, kuri apmeklējuši Čainas koncertu Rīgā 2014. gadā, noteikti ir aicināti to apmeklēt vēlreiz, jo šoreiz tam grandiozitāti piešķirs bigbenda klātbūtne!» šādi dziedātājas pirmo uzstāšanos Rīgā atceras Latvijas Radio bigbenda direktors Māris Briežkalns.

Čaina Mozesa ir amerikāņu dziedātāja, slavenās džeza mūziķes Dī Dī Bridžvoteres un producenta, režisora Gilberta Mozesa meita. (Jāpiebilst, ka arī Dī Dī Bridžvotere nu jau ir uzstājusies Latvijā un laiku pa laikam meita un māte uzstājas kopā.) Mūzikai Čaina Mozesa pievērsusies jau agrā bērnībā. 38 gadus vecā Čaina līdz šim izdevusi piecus soloalbumus un piedalījusies vairāk nekā divdesmit citu mūziķu ierakstos. Jaunākais Mozesas ieraksts, klasiskās džeza noskaņās ieturētais albums Crazy Blues, kurā dziedātāja godina džeza leģendas sievietes, tapis kopā ar franču pianistu Rafaelu Lemonjē. Albums ierindojies 7. vietā pārdotākā britu laikraksta The Sunday Times 2013. gada albumu TOP 100. Čaina Mozesa dzīvo Parīzē un paralēli muzikālajai karjerai strādā par TV un radio raidījumu vadītāju Francijā, kur kopš 2011. gada vada džeza programmu Made in China. Viņa ir izveidojusi arī savu producentu kompāniju ar šādu nosaukumu un piedalās dažādos kino un teātra projektos. Čaina Mozesa aktīvi koncertē Eiropā, Ziemeļamerikā un Āzijā. Arī viņas nākamais albums būs veltīts džeza mūzikas leģendām. Šoreiz - vīriešiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?