Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Cer vēl pagūt uz Nīderlandi

Nelāgs pavērsiens tieši pirms sezonas izšķirošās daļas satricinājis Latvijas vadošo pludmales volejbola duetu, jo nepilnu mēnesi pirms gada nozīmīgākā starta pasaules čempionātā meniska operāciju nācās veikt Jānim Šmēdiņam. Turnīrs, kura uzvarētāji nodrošinās dalību nākamās vasaras olimpiskajās spēlēs, sāksies 26. jūnijā Nīderlandē.

Sāpes celī viens no pasaules pēdējo gadu vadošajiem spēlētājiem sajutis jau pirms divām nedēļām Jūrmalā notikušā CEV Masters posma laikā. Pēc masāžas un noteipošanas gan tās mazinājušās, taču ārsti ieteikuši veikt magnētisko rezonansi. «Pagājušajā nedēļā vēl nospēlējām Maskavas Grand Slam turnīrā, taču tur tas celis atkal piepampa. Pēdējā spēlē pret brazīliešiem Jānis izšķirošā punkta laikā vairs pat nevarēja uzlēkt pie tīkla,» sarunā ar Dienu situācijas nopietnību raksturoja Šmēdiņa pārinieks Aleksandrs Samoilovs. Pirmdien kļuvis skaidrs, ka nepieciešama ķirurģiska iejaukšanās. «It kā varētu arī mēģināt iztikt bez tās, taču tad pastāv plīsuma risks un sekas būtu daudz sliktākas,» atzina Samoilovs.

Par izredzēm pagūt atveseļoties laikus vēl grūti spriest, jo pēc operācijām mēdz būt dažādi, taču dakteris Jānim apgalvojis, ka labākā scenārija gadījumā viņš pēc nedēļas varētu pamazām atsākt treniņus. Samoilovam šobrīd jāizlemj par paša rīcību laikā, kamēr Šmēdiņš nevarēs spēlēt. «Šāda piespiedu pauze brīdī, kad jau sākam sasniegt labāko sportisko formu, arī man pašam, protams, nav vēlama, taču šobrīd nav viegli atrast piemērotu pārinieku, jo visi dueti jau nokomplektēti. Vēl konsultēšos ar treneri un apzināšu iespējamos variantus,» stāstīja Samoilovs. Summējot ranga punktus, Pasaules tūres turnīru pamatsacensībām viņš varētu piekļūt kopā ar Mārtiņu Pļaviņu vai Aleksandru Soloveju, taču abiem jau ir pārinieki, ar kuriem jākrāj kopīgi punkti, lai cīnītos par olimpisko ceļazīmi. Šmēdiņš noteikti nevarēs startēt šonedēļ Porečā (Horvātija) un pēc tam Stavangerā (Norvēģija) paredzētajos Major sērijas turnīros, kas pēc reitinga ir pielīdzināmi Grand Slam sacensībām. Jānis izteicis cerību, ka pirms pasaules čempionāta komanda vēl varētu pagūt piedalīties ASV pilsētā Sentpītersburgā paredzētajā Grand Slam posmā.

Jāņem vērā, ka Samoilovs/Šmēdiņš ir vienīgais Latvijas duets, kas kvalificējies pasaules čempionātam, ko sezonas sākumā izvirzīja par sezonas svarīgāko startu, jo tā ir vienīgā iespēja jau šosezon izcīnīt olimpisko ceļazīmi, kas ļautu nākamā gada gatavošanās posmu pakārtot tieši olimpiskajam turnīram, nevis cīņai par dalību tajā. Pasaules tūres posmos vēl divi Latvijas pāri var cīnīties par vietu kvalifikācijā. Porečas Major turnīra kvalifikācijas sacensībās trešdien plāno piedalīties Mārtiņš Pļaviņš un Hermans Egleskalns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bīčvolejbols

Aleksands Samoilovs/Jānis Šmēdiņš
2013., 2014. gada FIVB labākā komanda
2013., 2014. gada FIVB Pasaules tūres čempioni
Šosezon
FIVB Open Lucernā (Šveice) 9. vieta (bilance 2-3); izstājās pret V. Krasiļņikovu/K. Semjonovu (Krievija) 23:21, 19:21, 11:15
CEV Masters Jūrmalā (Latvija) 3. vieta (bilance 5-1)
FIVB Grand Slam Maskavā (Krievija) 9. vieta (bilance 3-2); izstājās pret R. Santušu/R. Emanuelu (Brazīlija) 17:21, 24:26

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?