«Lai arī pica ir ēdiens, kas ļaujas improvizācijai, Itālijā ir klasiskas picas, kuru pagatavošanai izmanto noteiktas sastāvdaļas.
Margarita (Margharita). Pica ar tomātiem, mocarellas sieru un baziliku. Mīklas pamatni pārklāj ar tomātu mērci, pārkaisa ar mocarellas sieru un rotā ar bazilika lapiņām.
Četru sieru pica (Quattro formaggi). Picu gatavo, mīklai pārkaisot četru veidu sierus. Visbiežāk - mocarellas un Parmas sieru, kā arī siera krēmu. Sierus uz picas var variēt, bet svarīgi, lai tie labi kūst un lai viens no tiem ir ar pelējumu, piemēram, gorgonzolas siers. Gatavojot šo picu, tomātu mērci uz mīklas neliek, jo mērces garša noēd siera garšu.
Marinara. Tipiska neapoliešu pica. Picas mīklu bagātīgi pārziež ar tomātu mērci, pārlej ar Extra virgin olīveļļu, pārkaisa ar sāli un raudeni, pa virsu uzliek ķiploka šķēlītes.
Veģetārā (Vegetariana). Picu gatavo, mīklai uzklājot tomātu mērci, mocarellas sieru un vismaz četru piecu veidu dārzeņus - tradicionāli baklažānus, cukini, spinātus, olīvas un papriku. Retāk picu papildina ar tomātu šķēlēm, jo tomātu garšu picai piedod jau tomātu mērce. Uz veģetārās picas var likt arī šampinjonus.