Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Cilinskis saņem brīdinājumu

Pateicoties pašvaldību vadītājiem par līdzšinējo sadarbību, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA) Latvijas Pašvaldību savienības domes sēdē ceturtdien solīja ar vietējiem līderiem «tādā vai citādā statusā sadarboties arī turpmāk». E. Cilinskis atzina, ka «droši vien es vairs nebūšu ministrs», bet sadarbību noskaņots turpināt kā Saeimas deputāts.

Viņš kā savu pēcteci amatā Dienai minēja Saeimas deputātu un ministrijas parlamentāro sekretāru Romānu Naudiņu (NA), bet prognozēs bija piesardzīgs, jo nezinot, kāds var būt koalīcijas viedoklis. Var pieļaut, ka E. Cilinskis un R. Naudiņš apmainās ar amatiem.

Premjere Laimdota Straujuma (Vienotība) ir brīdinājusi partnerus, ka pieprasīs E. Cilinska demisiju, ja viņš paziņos par dalību 16. martā karavīru piemiņas gājienā. Rīkojumu par ministra atbrīvošanu valdības vadītāja var parakstīt 48 stundas pēc šī brīdinājuma. Ja piektdien preses konferencē, kurā plānots skaidrot arī latviešu leģiona vēsturi, E. Cilinskis apstiprina dalību 16. marta gājienā, viņš tajā jau dosies vairs ne kā ministrs. Pamatojums neuzticības izteikšanai būtu valdības lēmuma neievērošana, jo ministri aicināti atteikties no dalības gājienā. Lēmums pieņemts, ieklausoties drošības iestāžu informācijā, «lai valdībai pēc 16. marta nav jātaisnojas visai pasaulei, kāds ir tās viedoklis», skaidroja L. Straujuma un piebilda - politiķi, kas vēlas godināt karavīrus 16. martā, var piedalīties dievkalpojumā Doma baznīcā un doties uz Lestenes Brāļu kapiem.

Jāatgādina, ka Vienotība un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK savstarpēji konkurē ne tikai par nacionāli noskaņoto, bet arī lauku vēlētāju balsīm. Vienotības resurss ir L. Straujumas popularitāte reģionos, bet reti kurš paredzēja, ka īsā laikā autoritāti ārpus Rīgas iegūs arī E. Cilinskis kā nozares ministrs. Nepilnos divos mēnešos viņš ir apmeklējis jau 38 pašvaldības. Uz jautājumu, vai tas nevar kļūt par iemeslu, lai E. Cilinskim liegtu turpināt strādāt ministrijā arī kā parlamentārajam sekretāram, viņš atbildēja: «Tāpēc jau es tik piesardzīgi izteicos arī par Romānu Naudiņu, jo par visu lems koalīcija.»

Dienas aptaujātie vietējie līderi veltīja ministram atzinīgus vārdus, ar kuriem neskopojās arī Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis un viņa vietnieks Auces novada mērs Gints Kaminskis (ZZS), kurš sacīja: «Tas nav normāli, ja vienā gadā mums būs trīs ministri. Einārs Cilinskis ir sācis labi strādāt, un viņam nevajadzēja ieskriešanās laiku.» Pašvaldību pārstāvji arī īsti neizprot iemeslus, kuru dēļ plānots E. Cilinski atbrīvot. «Pazīstu Eināru kopš atmodas un zinu, ka tā nav izrādīšanās, bet viņa pārliecība. Ļoti žēl, ja tā notiks, jo viņš ir labs ministrs,» sacīja Dundagas novada domes priekšsēdis Gunārs Laicāns (Vienotība).

Vienotības frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis gan teic, ka Vienotība darījusi visu iespējamo, lai pārliecinātu E. Cilinski, ka šajā gadījumā runa ir par valsts drošību, reputāciju un Rietumu partneru uzticību Latvijai. Taču Dz. Zaķis pieļauj - ja būs nepieciešama ministru nomaiņa, tā notiks cieņpilni. Viņš ir pārliecināts, ka ar Nacionālo apvienību arī turpmāk būs labas un koleģiālas attiecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?