Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Cipulim iekrīt, Hosam ne

Neuzmanība aizsardzībā, viena vārtsarga kļūda un potenciālo līderu neizmantotās iespējas priekšējā līnijā bija par iemeslu palikšanai uz zaudējumu takas. Rīgas Dinamo KHL čempionāta spēlē piekāpās Sanktpēterburgas SKA (2:4). Tas bija trešais zaudējums pēc kārtas. Rīdziniekiem vārtus guva Gints Meija un Mārtiņš Cipulis. Nākamā spēle pirmdien Arēnā Rīga ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Maskavas Dinamo. Tiešraides LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Spēles pieteikums līdzjutējiem sagādāja vilšanos. Izrādījās, ka sāna muskuļa savainojumā ir iedzīvojies komandas kapteinis Sandis Ozoliņš un pret KHL absolūto līderi viņš nevarēs spēlēt. Tādējādi iespēja spēlēt kā septītajam aizsargam pavērās Jānim Andersonam. Liktenis gan viņam nebija labvēlīgs. Jau pirmajā uznācienā uz ledus pēc Kristapa Sotnieka piespēles metiena no aizvārtes ripa atsitās pret Andersonu un atlēca vārtu priekšā, kur to prasmīgi apstrādāja Tihonovu dinastijas jaunākais pārstāvis Viktors (0:1). No malas šī epizode izskatījās pēc nelabvēlīgas apstākļu sakritības, taču Rīgas Dinamo galvenais treneris Peka Rautakallio ar palīgiem izlēma uz ilgāku laiku Andersonu atstāt malā. Laukumā viņš atgriezās tikai trešā perioda vidū, kad grēkāža statusu treneru skatījumā ieguva cits Dinamo jaunākās paaudzes aizsargs Oskars Cibuļskis. Viņam uz soliņa bija jāpaliek tāpēc, ka ripas izraidīšanas vietā no zonas Oskars izvēlējās to atspēlēt aiz vārtiem Jēkabam Rēdliham, kurš šādam pavērsienam nebija gatavs, jo centās vēl nūju paņemt pareizajā rokas tvērienā. Aizsargu treneris Viktors Ignatjevs skaidroja, ka Oskars nav izpildījis pirms spēles doto norādījumu. «Aizsargus piekodinājām, ka spiediena gadījumā jācenšas ripu pa apmali izraidīt no zonas. Pie apmales piespēli jau gaidīja Gints Meija, viduszonā bija Ģirts Ankipāns, un varēja sanākt pretuzbrukums trīs uz divi vai vismaz trīs uz trīs. Tā vietā ielaidām ceturto ripu.» Jāatzīst, ka SKA spiedienam rīdzinieki īsti gatavi nebija vairākkārt. Radot apjukumu Dinamo aizsardzības zonā, Sanktpēterburgas hokejisti iemeta vēl vienu ripu, bet tā netika ieskaitīta, jo vārtos tika raidīta ar kājas kustību.

Spēles gaitā atkal bija redzamas pāris šosezon novēroto tendenču. Pirmā, vārtsargs Kriss Holts komandu spēj glābt bīstamās situācijās, taču uz atslābināšanās rēķina nenoreaģē uz tālmetienu. Slavenā Sergeja Fjodorova jaunākais brālis Fjodors otros vārtus guva ar tālmetienu no zilās līnijas. Holts metiena brīdi redzēja. Rautakallio atzina vārtsarga kļūdu, taču neapšaubīja Holta kā pirmā vārtsarga lomu komandā. Otrā tendence ir pieticīgais sniegums priekšējā līnijā. Jau devīto spēli pēc kārtas rīdzinieki nespēja iemest vairāk par divām ripām. Pēdējoreiz trīs ripas pretinieku vārtos KHL spēlē ielidoja 29. novembra mačā ar Sibirj (3:5). Jaunpienācējam Marcelam Hosam pret SKA bija divas labas izdevības, kuras palika neizmantotas. Leģionāru maiņa arī otrajā spēlē nespēja noskaņoties uz vienas toņkārtas. Kad ceļgala savainojumu guva Fredriks Varja, kopā ar Hosu tika iespēlēts Niklass Luseniuss ar Mārtiņu Cipuli, bet uz pārējo fona šis virknējums neizcēlās.

Labākā spēlētāja godu Cipulis izpelnījās par individuālo reidu, mēģinot apspēlēt SKA aizsargu. Tiesnesis izšķīrās par soda metiena norīkošanu uz Sanktpēterburgas vārtiem, kas bija negaidīts pavērsiens arī pašam Mārtiņam. «Kad paskatījos uz tiesnesi, tikai tad apjautu, ka būs jāmet «bullītis». Nedomāju, ka tiesnesis izšķirsies par šādu soli.» Pēcspēles metienu Cipulis parasti izpilda ar reidu no labās puses un metienu vārtsarga atsitējcimda pusē. Šoreiz ripa iespurdza vārtos, aizķerot «laveni». «Es jau gribēju izpildīt manevru no labās puses, bet uz zilās līnijas man ripa pārlēca pār nūju. Tajā brīdī sapratu, ka ledu jau klāj sniega kārta un drošākais variants būtu izpildīt metienu.»

SKA enerģijas pārpilnais treneris Milošs Ržiga pēc uzvaras izcīnīšanas tiesnešu darbību neiztirzāja, lai gan spēles laikā ar žestiem izteica savu neapmierinātību. Rautakallio atzina, ka laukumā bijusi manāma jau play-off gaisotne.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dinamo R 2
SKA 4

(1:1, 1:1, 0:2)
Dinamo R: Meija (Galviņš, Ankipāns, 3.), Cipulis («bullītis», 38.)
SKA: Tihonovs (3.), Fjodorovs (Koļcovs, Artjuhins, vair., 29.), Kļimenko (Ribins, 40.), Mortensons (Ribins, Kļimenko, 47.)
Dinamo R: Holts; K. Rēdlihs - Galviņš, M. Rēdlihs - Sprukts - Karsums, J. Rēdlihs - Cibuļskis, Hosa - Varjs - Landmarks, Reķis - Sotnieks, Cipulis - Luseniuss - Podziņš, Meija - Ankipāns - Bukarts, Andersons
Metieni: 36:33 (14:10, 15:12, 7:11)
Soda minūtes: 10:8
Skatītāji: 9544

Diena vērtē

Priecēja
Mārtiņš Cipulis
Gints Meija
Ģirts Ankipāns
Der sapurināties
Marcels Hosa
Džemijs Landmarks
Niklass Luseniuss

Labākie: Mārtiņš Cipulis un Viktors Tihonovs

KHL

1. SKA 37 141:86 82
2. Dinamo Mn 40 113:97 68
--------
3. Dinamo M 37 99:84 67
4. Atlant 37 97:90 66
5. Torpedo 37 101:79 64
6. Severstaļ 37 101:95 57
7. Dinamo R 37 85:99 51
8. CSKA 38 80:96 47
-----------
9. Lev 39 95:114 40
10. Spartak 37 84:125 39
11. Vitjaz 38 76:127 34
9.I Dinamo R - Dinamo M

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?