Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dāmas krāj spēkus

Iet uz labo pusi - Latvijas dāmu valstsvienības ģenerālmenedžeris Edijs Eglītis mudināja nepievērst saasinātu uzmanību faktam, ka komandai pārbaudes spēlēs zaudējumu bijis vairāk nekā uzvaru. Sestdien Valmierā mūsu valstsvienību pirmoreiz šovasar varēs redzēt klātienē cīņā ar somietēm. Spēles sākums Vidzemes Olimpiskajā centrā pulksten 17.30 (tiešraide Viasat Sport Baltic).

Divos turnīros Itālijā un Turcijā dāmu valstsvienība iekrājusi negatīvu bilanci - divas uzvaras un četri zaudējumi. Ģenerālmenedžeris Edijs Eglītis lika noprast, ka otrajā turnīrā radīts salīdzinoši labāks sniegums, kas mudina domāt, ka komanda ir uz pareizā ceļa. «Piemēram, Turcijā spēlē ar mājiniecēm viss jau bija pašu rokās. Paši pratām rast sev iespēju uzvarēt. Pēdējā uzbrukumā bijām ar bumbu, taču metiens šoreiz bija neprecīzs.» Itālijā turcietēm tika zaudēts ar 51:68, Turcijā - ar 67:69. Ar minimālu deficītu dāmas piekāpās arī Itālijai (66:68).

«Itālijai un Turcijai tobrīd tikai trīs dienas bija atlikušas līdz oficiālajām spēlēm,» Edijs Eglītis norādīja uz atšķirīgo gatavību. Latvijas izlasei pirmā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēle būs tikai pēc divām nedēļām. «Var redzēt, ka meitenes kļūst mobilākas, gatavākas, parādās ātruma īpašības, taču vēl ir jāturpina strādāt. Komandas, ar kurām aizvadījām pārbaudes spēles, ir no otrā labākā piecnieka Eiropā jeb ieņem vietas uzreiz aiz tām piecām izlasēm, kas kvalificējās pasaules čempionātam. Tātad mums bija spēcīgas pretinieces. Protams, gribējām uzvarēt, taču pārbaudes spēlēs tas nav par katru cenu jāizdara. Galvenais, lai viss izdodas kvalifikācijas turnīrā.»

Atlikušajās četrās pārbaudes spēlēs Valmierā un Rīgā treneri centīsies panākt vēl agresīvāku spēli aizsardzībā. Tiks strādāts arī pie taktiskām un tehniskām niansēm. Piemēram, vēl iedarbīgāku padarīt aizsegu veidošanu.

Kvalifikācijā apļa turnīrā būs darīšana ar Rumānijas, Izraēlas un Serbijas basketbolistēm. Šīs komandas neizceļas ar spēcīgiem centriem kā, piemēram, Krievijas un Francijas izlase. Jābūt gatavām, ka «pretinieces skries un metīs», tāpēc spēles ar Itāliju un Turciju, kam arī nav tik izteiktu centra spēlētāju, bijušas divtik svarīgas, skaidroja Edijs Eglītis. Latvijas valstsvienības spēle pēdējos gados kļuvusi daudzveidīgāka, jo izaugušas labas centra spēlētājas, kurām ir pa spēkam gūt arī lauvas tiesu no komandas punktiem.

Abas otrās spēles 1. augustā ar Somiju un 6. augustā pret Ukrainu notiks aiz slēgtām durvīm, lai «brīvāk» varētu variēt ar taktiku.

Valstsvienības kandidātu pulks izaudzis līdz 17 spēlētājām, jo pievienojušās trīs Eiropas U-20 čempionāta bronzas ieguvējas Sabīne Niedola, Kristīne Vītola un Anete Klintsone. Labākas izredzes nostiprināties 12-14 spēlētāju pulkā, kuras pieteiks kvalifikācijas ciklam, esot Niedolai un Vītolai. Klintsone vairāk pieaicināta nākotnes vārdā, «lai aposta gaisu, jo trīs saspēles vadītājas jau mums ir», skaidroja Edijs Eglītis. Turklāt Vītolai un Klintsonei augusta otrajā pusē jāatgriežas ASV. Laiks rādīs, vai situācija un vajadzība spiedīs izkārtot ilgāku uzkavēšanos Eiropā.

Treniņu režīmā atgriezusies Liene Jansone, kas cīnās ar muguras sāpēm. Visticamāk, viņa varēs palīdzēt tikai kvalifikācijā.

Uz Latvijas valstsvienības pārbaudes spēlēm biļete maksās trīs latus. Sporta skolu audzēkņiem, uzrādot licenci, ieeja uz pusi lētāka - Ls 1,50.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

Dāmu valstsvienības pārbaudes spēles
31. VII pulksten 17.30 Valmierā: Latvija - Somija
1. VIII pulksten 17.30 Valmierā: Latvija - Somija (slēgtā spēle)
5. VIII Arēnā Rīga: Latvija - Ukraina
6. VIII Arēnā Rīga: Latvija - Ukraina (slēgtā spēle)

Latvijas valstsvienības kandidātes: Elīna Babkina, Gunta Baško, Aija Brumermane, Santa Dreimane, Zane Eglīte, Anda Eibele, Anete Horelika, Liene Jansone, Kristīne Kārkliņa, Anete Klintsone, Ieva Kubliņa, Dita Krūmberga, Sabīne Niedola, Aija Putniņa, Zane Tamane, Ieva Veinberga, Kristīne Vītola.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?