Darbdienas vakariņas
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pasta ar Boloņas mērci
Mērces sastāvdaļas: 1 liels sīpols vai divi mazi, 4 ķiploka
daiviņas, 1 burkāns, 1 saldā paprika, 1 selerijas kāts, 2 ēd. k.
tomātu pastas, 350 ml svaigu tomātu vai tomātu savā sulā, 350 ml
ūdens, 60 g olīveļļas, 400 g maltās liellopu gaļas, cukurs (1 ēd.
k.) sāls, melnie pipari, oregano (raudene).
1. Smalki sagriež
sīpolus, ķiplokus, burkānu un seleriju.
2. Uzkarsē katlu. Kad
tas karsts, ielej olīveļļu un pakarsē 2-3 sekundes.
3. Katlā
iemet ķiplokus un cep 10-15 sekundes. Svarīgi ir nepārcept, tikai
tik daudz apcept, lai eļļa dabūtu ķiploku aromātu.
4. Iemet
katlā sīpolus un arī mazliet apcep, lai zeltaini, nevis
brūni.
5. Katlā liek malto gaļu un cep 5 minūtes
6. Pievieno
tomātu pastu, 4-5 min apcep, līdz tā iegūst zeltītu toni, pieliek
cukuru, sāli, piparus, tomātus savā sulā un pielej visu
ūdeni.
7. Mērci uz lēnas uguns vāra 40 minūtes, pašās beigās
dāsni pārkaisa ar oregano.
8. Novāra garos lentveida
tagliatelle vai spageti (tradicionāli Boloņas mērci ar
īsajiem makaroniem nepasniedz), pārlej ar mērci, un vakariņas
gatavas!
Kartupeļu rulete
Mīklas sastāvdaļas: 160 g miltu, 1 tējk. sāls, 1 tējk. kurkumas,
1 ēd. k. sviesta, 100 g piena. Kartupeļu pildījums: 3-4 vidēji
kartupeļi, 3 ēd. k. sviesta, 0,5 tējk. garšvielu maisījuma Kitchen
King Masala, sāls, pušķītis diļļu
1. Bļodā ieber miltus,
garšvielas un pielej pienu. Mīklai jābūt nedaudz eļļainai un
elastīgai. Ietin pārtikas plēvē un uz pusstundu ieliek ledusskapī.
2. Kartupeļus nomizo, pārgriež uz pusēm un vāra. Kad tie gandrīz
gatavi, pieber sāli, vāra, kamēr gatavi, nokāš. Uzkarsē sviestu,
pievieno Kitchen King Masala un pieber sastampātos
kartupeļus. Nedaudz apcep. Pievieno smalki sakapātus zaļumus un
samaisa. 3. Uz galda uzkaisa miltus un izrullē mīklu apaļā formā,
uz tās klāj kartupeļu masu, vienmērīgi izlīdzinot. Masu sarullē un
ar asu nazi sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs. Pannā uzkarsē
sviestu un cep ruleti no abām pusēm.
Burkānu un auzu pārslu pankūciņas
2 porcijām
(1 porcija ap 240 kcal): 150 g burkānu, 50 g auzu
pārslu, 25 g miltu, 1 ola, 100 ml piena, 2 tējk. eļļas, sāls, 65 g
jogurta bez piedevām, kanēlis
1. Auzu pārslas iemērc aukstā
pienā un uzbriedina.
2. Ar smalko rīvi sarīvē burkānus, pievieno
miltus, olu, izmērcētas auzu pārslas un pieber nedaudz sāls.
3.
Pannā uzkarsē eļļu, ar karoti veido mazas pankūciņas un cep uz
lēnas uguns, līdz tās kļūst zeltainas no abām pusēm.
4. Pasniedz
ar jogurtu un kanēli kā saldo ēdienu vai kopā ar seleriju un puravu
salātiem kā pamatēdienu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri