Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Daugava gāž čempionu, pusfinālā arī Jelgava un Liepāja

Eirokausu ceļazīmi caur Latvijas kausu varēs nopelnīt Jelgavas vai Liepājas futbolisti - kļuva skaidrs pēc pagājušās nedēļas nogalē notikušajiem ceturtdaļfināla mačiem. Pusfinālā iekļuva Daugavpils Daugava, Skonto, kā arī abi iepriekšminētie klubi. Turklāt virslīgas čempiona Ventspils izstāšanās no kausa izcīņas nozīmē to, ka Eirokausu ceļazīmes iegūšanai nāksies uzvarēt finālā, nevis tikai spēlēt tajā.

Centrālajā mačā piektdien virslīgas čempioni un pagājušā gada Latvijas kausa ieguvēji Ventspils futbolisti izbraukumā ar 1:2 zaudēja Daugavai, turklāt daugavpiliešu uzvara bija pilnībā pelnīta un likumsakarīga. Mājinieki spēlēja ļoti agresīvi un aktīvi jau no pirmajām minūtēm, balansējot uz robežas starp asu un rupju spēli un liekot ventspilniekiem justies ne kā savā ādā, un tas atmaksājās. Jau pirmajā minūtē Ahmeds Abdultaofiks tika pie teicamas vārtu gūšanas iespējas, taču Daugavas vārtsargs Aleksandrs Vlasovs bija modrs un tika galā ar sitienu.

Pārņēmuši iniciatīvu, daugavpilieši 11. minūtē izvirzījās vadībā, kad gruzīns Džemals Džaliašvili sita precīzi no soda laukuma robežas. Laukumā gan turpināja ritēt spraiga spēle, kurā vārtu gūšanas iespējas bija abām komandām. Spriedzes un pašatdeves ziņā šī spēle vairāk līdzinājās rudenīgam, nevis pavasarīgam futbolam. Tas arī saprotams, jo Latvijas kausa izcīņā izšķirošie mači - gluži kā lielākajā daļā Eiropas - ir tieši pavasarī.

Ventspils vairākkārt bija tuvu mājinieku vārtsarga pārspēšanai, taču allaž kaut kā pietrūka. Te glāba vārtsargs, te bumba atsitās pret vārtu stabu, te atkal nesanāca pēdējais sitiens. Mēģinot lauzt spēles gaitu, kurzemnieku treneris Jurģis Pučinskis laukumā sūtīja vairāk uzbrūkošus spēlētājus, bet risks noveda pie pretējā efekta - 80. minūtē Daugava pārtvēra bumbu laukuma centra aplī, aizskrēja pretuzbrukumā trīs pret divi, un Ēriks Kokins savu iespēju nepalaida garām - bumba tika triekta tālajā vārtu stūrī, neatstājot Maksimam Uvarenko nekādas izredzes glābt komandu.

Vienus vārtus gan ventspilnieki atguva, kad izmisīgā uzbrukumā pretinieku soda laukumā veiklākais bija dzeltenzilo aizsargs Kaspars Dubra. Kompensācijas laikā Ventspils komandai bija vēl pāris iespēju gūt vārtus, bet tās palika neizmantotas, un čempiona pilnvaras tika noliktas Daugavpilī.

Daugava sev garantējusi dalību šovasar UEFA Eiropas līgā jau ar pagājušajā sezonā izcīnīto 3. vietu virslīgā, tāpēc tai šis panākums ir goda, nevis principa jautājums. Savukārt Skonto, kam ar 2. vietu virslīgā arī vajadzētu startēt Eiropas līgā, piektdien saņēma aizliegumu startēt Eirokausu kvalifikācijā. Šādu lēmumu pieņēma Eiropas Futbola federācijas (UEFA) finanšu kontroles korpuss.

Tādējādi par tiesībām startēt Eiropas līgā no Latvijas kausa izcīņas pusfinālistiem var cīnīties tikai Jelgava vai jaunizveidotā Liepāja, kas pārņēmusi Liepājas metalurga vietu. Taču, tā kā virslīgas čempions Ventspils kausa finālā noteikti nespēlēs, Eirokausa vietu iegūs vai nu kausa ieguvējs, kas nav kvalificējies Eiropas līgai ar virslīgas rezultātu. Tātad, ja 2014. gadā Latvijas kausa izcīņā triumfēs Daugava vai Skonto, Eiropas līgas kvalifikācijai varēs gatavoties pagājušās sezonas 4. spēcīgākā virslīgas komanda Daugava Rīga, kurai gan jau tāpat vajadzētu aizstāt no UEFA turnīriem diskvalificēto Skonto. Tādā gadījumā nākamais rindā uz Eirokausu vietu ir virslīgas 2013. gada 5. vietas īpašnieks Liepājas metalurgs, kurš vairs neeksistē. Īsāk sakot, jaunizveidotā Liepāja ir tuvu tam, lai jau šovasar debitētu Eirokausos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

Latvijas kausa ceturtdaļfināls
Daugava - Ventspils 2:1 (Džaliašvili 10., Kokins 80. - Dubra 90.)
Liepāja - Jūrmala 2:1 (Mežs 28., Hošino 80. - Trekariči 31.)
Gulbene - Jelgava 0:2 (Kozlovs 46., Diakvnišvili 74.)
Daugava Rīga - Skonto 1:2 (Ziļs 4. - Klimiašvili 47., Mingazovs 66.)
Pusfināla pāri tiks izlozēti vēlāk

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?