Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Daugaviņš: ir jāspēlē sešdesmit minūtes

Kādu mācību komanda būs guvusi no šīm trim aizvadītajām spēlēm?

Kaspars Daugaviņš Latvijas hokeja izlases kapteinis

Ir jāspēlē sešdesmit minūtes, un nedrīkst palaisties. Morāli ir jāiztur visa spēle no sākuma līdz beigām. Spēlē pret Zviedriju par to ļoti labi varējām pārliecināties. Spēlējām labi, pie rezultāta 0:2 iemetām svarīgus vārtus, viss it kā bija mūsu rokās, vajadzēja jau pārņemt iniciatīvu un izdarīt spiedienu, bet seko iemetiens un ripa mūsu vārtos. Tajā brīdī viss arī pajuka. Bija pat tā, ka sākās neliela panika.

Arī spēlē ar Zviedriju tika sapelnīti daudz noraidījumu...

Jā, bet tas jau bija vairāk spēles beigu daļā. Šoreiz noraidījumi tik ļoti neietekmēja mača iznākumu kā spēlē ar Čehiju.

Kas būtu jāuzlabo izlases sniegumā?

Ir jāspēlē vienkāršāk. Mēs pieļaujam tik muļķīgas kļūdas... Par to mēs runājam katru dienu, ka ripu vajag iemest zonā, bet katrā mačā ir spēlētāji, kas cenšas ripu vienatnē aizvilkt līdz pretinieku zonai. Kad tas neizdodas, uzreiz ir bum-bum, nu gols mūsu vārtos. Tāpat arī svarīgajos brīžos ir aukstasinīgāk jārealizē izveidotie momenti. Tādi bija arī spēlē ar Zviedriju. Pie 1:3 bija moments, kad viens uz nulli izslidoja. Mēs neiemetām, dabūjām atpakaļ ripu, un pēc tam vispār nekas vairs nesanāca.

Vai nebūtu jāuzlabo arī spēle skaitliskajā vairākumā, lai gan vienu izdevās iemest zviedru vārtos?

Piekrītu, ka vairākums šoreiz nestrādāja, jo kaut ko sākām izgudrot. Tā gan es nedomāju, ka mums būs problēma, jo iepriekšējās divās spēlēs labi tikām zonā un spējām nostāties ripas izspēlei. Mūsu maiņai metieni bija, tā ka domāju, ka gan jau vairākumā sāks krist iekšā.

Kā īsti pietrūka, lai noturētu veiksmīgo spēles pavedienu mačā ar Čehiju?

Spēlējām ļoti labi. Pēc spēles ar Kanādu sakārtojām savu aizsardzības zonu, un tas mums deva iespēju izveidot pretuzbrukumus. Momentu arī bija daudz, varbūt vienīgi skaitliskajā vairākumā būtu gribējies redzēt vairāk metienu.

Trīs ripas čehi iemeta, spēlējot skaitliskajā vairākumā…

Jā, iegāza mūs skaitliskais mazākums. Nedrīkst pret hokeja leģendām tik daudz noraidīties. Viņi atrod vietas, kur iebakstīt mums golus. Grūti pret viņiem ir spēlēt skaitliskajā mazākumā, jo čehu divas maiņas spēlē pasaules labāko hokeju. Nedevām viņiem aizspēlēties līdz tukšiem vārtiem, bet viņi tāpat iemeta. Tā ripa tieši «devītniekā» - es domāju, neviens pasaules vārtsargs to nebūtu noķēris.

Godīgi laikam jāatzīst, ka čehu līmenis tomēr ir krietni augstāks, uz ko norādīja gan notikumi laukumā, gan izdarīto metienu skaits 35 pret 10 Čehijas labā?

Protams, ka šim apgalvojumam nevar nepiekrist, taču pa lielo rēķinu spēlējām labi, un nav nevienam ko īpaši pārmest. Edža (Masaļskis) pavilka brīžos, kad to patiešām mums vajadzēja. Būtu Džera (Džeriņš) beigās iemetis, kad palika spēlēt vēl divas minūtes, tad pie rezultāta 3:4 čehiem jau būtu nervi nospriegoti, lai gan ko tur tagad spriedelēt.

Pēc čehu spēles diskusijas izraisījās par tiesnešu darbību?

Man ir grūti komentēt, vai daži noraidījumi bija apšaubāmi. To pašu noteikti čehi var teikt par noraidījumiem, ko piešķīra viņiem. Zinot pasaules čempionāta hokeju, ir jābūt gataviem, ka noraidīs pie mazākā pārkāpuma. Žēl, protams, ka mums iedeva piecu minūšu noraidījumu. Es domāju, ka tajā situācijā varēja iedot divu, bet ne piecu minūšu noraidījumu.

Hallē esot neierasti silts. Spēka pietiek visām sešdesmit minūtēm?

Hallē ir karsts, ledus ir mīkstāks nekā parasti, tāpēc arī nedaudz rodas sajūta, ka daudz strādā, bet zaudē ātrumu uz mīkstā ledus. Patiešām grūti bija tikai tajās reizēs, kad pārspēlējām maiņas. Pietiekami aktīvi spēlējām visu laiku. Jāņem vērā, ka daudz spēlējām savā aizsardzības zonā, kas arī atņem daudz spēka.

Galvenais jautājums, uz ko atbildi gaida hokeja līdzjutēji - vai pēc šādiem zaudējumiem komanda atgūsies un būs gatava nopietnai cīņai ar sava līmeņa komandām?

Manuprāt, ir pat labāk, ka mēs pēdējā spēlē zviedriem zaudējām ar 1:8, nevis, piemēram, kā ar 2:4 čehiem. Tas bija diezgan sāpīgi, jo bijām tuvu uzvarai.

Tā teikt, labāk lai ir vairāk mēslu, lai apzinātos, ka ir daudzas lietas, kas vēl jāuzlabo...

Tieši tā. Aplēja mūs ar sūdiem, un tagad pašiem būs jāpierāda, ka mēs varam daudz labāk spēlēt. Es domāju, ka nākamajā spēlē iziesim laukumā un uzvarēsim. Tagad jau vairs nav kur atkāpties, jāiet un maksimāli jācīnās katrā spēlē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?