Demokrātiskie pupiņu ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Pupiņu un cietā siera sacepums
Sastāvdaļas 4 personām: 500 g saldētu pupiņu pākšu, 150 g cietā
siera, 100 ml saldā krējuma, 1 ēd. k. tomātu pastas, 1 ola, 1
paprika (lai krāsaināk - 1/2 dzeltenas, 1/2 sarkanas), 2 nelieli
sīpoli, 2 ķiploka daiviņas, 50-100 g plānās šķēlēs sagrieztas
pikantas desas, sāls, eļļa apcepšanai
1. Saldētas pupiņas
ieber cepamtraukā un noliek malā, lai atlaižas, kamēr tiek
sagatavotas pārējās sastāvdaļas.
2. Papriku sagriež gabaliņos,
sīpolus - ripiņās, ķiploku smalki sakapā, pieber sāli un pannā
nedaudz (2-3 minūtes) apcep, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi un
paprika mīksta, bet ne līdz galam izcepusies.
3. Cieto sieru
sarīvē uz vidēji rupjas rīves. Vienu sauju noliek malā, bet pārējo
sajauc ar saldo krējumu, olu un tomātu pastu, pieber sāli.
4.
Daļu siera un saldā krējuma maisījuma pārlej pupiņām, tad virsū
liek apceptos sīpolus un papriku un pārlej atlikušo siera un saldā
krējuma masu.
5. Cepamtrauku pārsedz ar foliju, liek cepeškrāsnī
un cep 180-200 grādos aptuveni 40 minūtes.
6. Tad foliju noņem,
sacepumam pārliek desas ripiņas un pārkaisa ar iepriekš malā
nolikto sieru. Liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl aptuveni 15-20
minūtes.
7. Pasniedz uzreiz karstu.
Bez nosaukuma
4 porcijām vajadzēs: 800 g saldētu pupiņu pākšu, 200 g balto
pupiņu, 2 lielus sīpolus, 1 l dārzeņu buljona, 2 ķiploka daiviņas,
50 g sviesta, 3 ēd. k. citronu sulas, 2 tomātus, 2-3 saziedējušas
maizes šķēles, maltus melnos piparus, sāli, eļļu apcepšanai, 4
olas
1. Pupiņas uz nakti iemērc aukstā ūdenī. No rīta ber
katlā ar svaigu ūdeni un izvāra mīkstas.
2. Maizi sagriež
kubiņos un uz pannas apcep.
3. Pupiņu pākstis, sīpolus, tomātus
sagriež gabalos, ķiploku sakapā.
3. Katlā sakarsē divas
ēdamkarotes sviesta, ieber dārzeņus un pāris minūšu pasautē.
Pievieno nokāstas pupiņas, pieber sāli un piparus, pielej citronu
sulu un buljonu. Uzvāra un uz mazas uguns vāra ~20 minūtes.
4.
Pievieno atlikušo sviestu.
5. Pašās beigās verdošajā zupā iesit
olas un ļauj, lai tās apvārās apmēram 1-2 minūtes. Pievieno maizes
grauzdiņus un ņem katlu nost no plīts.
6. Zupu lej šķīvjos ar
tādu aprēķinu, lai katram ēdājam sanāk pa olai.
Bez nosaukuma
3 porcijām vajadzēs: 1 ēd. k. olīveļļas, 200 g maltās gaļas, 1
sīpolu, 3 ķiploka daivas, 2 nelielas paprikas dažādās krāsās, 2
vidēji lielus tomātus, 125 ml sarkanvīna, 200 g novārītu pupiņu,
125 ml buljona, 1 mazo (400 g) kārbiņu konservētu tomātu gabaliņu,
piparus, sāli, čili pulveri, 1 ēd. k. Vidusjūras garšvielu
maisījuma, 75 g kausētā siera (Dzintars, Rasa vai tml.),
baziliku
1. Katliņā sakarsē olīveļļu un apcep malto gaļu. Smalki
sakapā ķiplokus un sīpolus, pievieno gaļai.
2. Paprikas sagriež
strēmelītēs un kopā ar gabaliņos sagrieztiem svaigajiem tomātiem
pievieno gaļai katliņā. Visu mazliet pašmorē.
3. Pielej
sarkanvīnu un buljonu, arī konservētos tomātu gabaliņus ar visu
sulu. Pēc garšas pieber sāli, svaigi maltus melnos piparus, naža
galu čili pulvera un Vidusjūras garšvielas. Vāra 15 minūtes.
4.
Pievieno iepriekš novārītās pupiņas. Pagaršo, ja šķiet, ka zupa par
skābu, pievieno šķipsnu cukura.
5. Karstajā zupā izkausē sieru.
Dekorē ar svaigu baziliku.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri