Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Diemžēl... un par laimi

SMILTENE. Būs jauna skola

Hei, hei, šajās pēdējās vasaras dienās! Smiltenē pagājušajā nedēļā netrūka lietus, bet tas attaisnojās ar superīgi silto laiciņu nedēļas nogalē, kuru es izbaudīju jūras krastā. Nav nekā jaukāka kā pēdējās brīvās dienas pirms skolas pavadīt pie jūras, vienkārši laiskojoties. Savukārt Smiltenē brīvdabas estrādi Jāņukalns pieskandināja grupa Mākoņstūmēji, noslēdzot brīvdabas koncertu sezonu. Noslēdzās arī kinoteātra pašreizējais darbības laiks, taču mēs, smiltenieši, esam priecīgi, jo visā Smiltenes Kultūras un sporta centrā notiek remontdarbi un drīzumā mums būs jauns kultūras nams. Arī Smiltenes kinoteātris Kino 80 iegūs jaunu elpu! Vēl gribu pastāstīt, ka pie mums 1. septembrī darbību sāks jauna skola - Smiltenes Valsts tehnikums - profesionālā vidusskola. Ar nepacietību gaidām 1. septembri!

Dita Pētersone, Smiltenes Centra vidusskola

TALSI. Vasaras akadēmija

Laucienes pagasta mācību centrā Mežmāja sapulcējās 35 aktīvākie Talsu, Rojas, Dundagas un Mērsraga novada jaunieši, lai piedalītos ikgadējā seminārā Vasaras akadēmija. Mūsdienīgi jaunieši zina, ka neformālā izglītība ir tikpat svarīga kā skolas solā iegūtā, tāpēc triju dienu laikā trenēja radošo domāšanu. Mācījās, kā veidot savu organizāciju un skolēnu pašpārvalžu ārējo tēlu, popularizēt pasākumus, kā rakstīt preses relīzes un piesaistīt medijus, un uzzināja dažādus knifus īsfilmu un reklāmu filmēšanā. Iegūts ir daudz, nu tik ies vaļā!

Sabīne Krūkle, Talsu Kristīgā vidusskola

DAGDA. Vāciski sveicieni!

Jau labu laiciņu nebiju rakstījusi, bet man ir attaisnojums! Pēdējās divas nedēļas pavadīju Vācijā. Es tur braucu ne jau izklaidēties, bet pelnītā vācu valodas piedzīvojumā. Mēs bijām no piecām valstīm - Latvijas, Lietuvas, Polijas, Čehijas un Slovākijas. Jautrība valdīja katru brīdi. Kaimiņiem jāsaka liels paldies, ka pacieta 14 skaļas naktis. Visi atcerēsies jaukās skolotājas Melāniju un Mihaelu un vēl divus pozitīvā nozīmē trakos - Georgu un Konstanci, jauniešu uzraugus, kas mūs saturēja kopā, vienmēr smaidīja, jokoja, bet mācēja būt arī nopietni. Vārdu sakot, iespaidu ir vairāk, nekā pirms tam cerēju. Mēs, latvietes, bijām vienīgās piecas meitenes no vienas valsts, savukārt Slovēniju pārstāvēja tikai puiši. Joprojām ilgojos pēc dziesmu vakariem kopā ar latvju meitām. Mēs dziedam labāk par visiem!

Daiga Krilova, Dagda

BALVI. Džezs un roks

Balvu muižas ēkā norisinājās kamermūzikas festivāls. Šogad tas nesastāvēja tikai no koncertiem, bet arī no muzikālām sarunām un vakariņām, kā arī iespējām doties pastaigā pa muižu gides pavadībā un izbraukt ar plostu pa ezeru. Es apmeklēju Sweet Love koncertu, kurā muzicēja Amber Sound Brass un dziedātāja Amber. Lielākoties tika atskaņota džeza mūzika. Lielisks bija viss koncerts, tomēr visvairāk mani pārsteidza Scorpions dziesma Still Loving You pūšamo instrumentu ansambļa izpildījumā - iespaidīgi!

Kristīne Antonova, Balvu Valsts ģimnāzija

KULDĪGA. Klasiskas vērtības nezudīs

Čau! Apmeklēju bibliotēku un kino. Teiksi - nekā īpaša? Ir gan! Bibliotēka pirmdien sāka darbu atjaunotajā sinagogā. Ieejot tajā, bija pat grūti noticēt, ka vēl aizvien esmu Kuldīgā, - plašums, mīkstas mēbeles lasītgribētājiem, grāmatas sarindotas pēc nozarēm... Manas cerības attaisnojušās! Savukārt kino - brīvdaba. Sestdienas vakarā pie milzīgā ekrāna muzeja parkā uz soliņiem (ja ieradās gana ātri) vai uzkalniņā bija pulcējušies ne mazums dažāda gadagājuma novada patriotu - tika demonstrēts raidījumu cikls Kuldīgas stāsti. Tas bija ko vērts!

Krista Papēde, Kuldīgas 2. vidusskola

DOBELE. Diemžēl un par laimi

Lai kā negribētos domāt par skolu, tomēr septembris klāt. No vienas puses, par laimi, jo atkal varēs satikt sen neredzētos skolasbiedrus. No otras puses, diemžēl, jo vēl mazliet gribas atpūtu, mieru un bezrūpību. Taču atskatoties uz šovasar paveikto, ir gandarījums!

Nu ko - skola jau rokas stiepiena attālumā! Bet nevajag bēdāties un skumt. Jāsmaida un jādzīvo pēc principa, ka viss labākais mums vēl priekšā!

Jānis Skrebels, Dobeles Valsts ģimnāzija

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?