Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Diena vērtē virslīgas klubus

Vērtējums: 4 no 5

FC Daugava

Pērn 3. vieta, visu laiku labākā vieta līdz šim - 3. (2011)

Atšķirībā no konkurentiem cīņā par zeltu pirmssezonā pastiprinājās faktiski tikai ar pieredzējušiem vīriem, nevis jaunajiem un perspektīvajiem. Lai arī savstarpējās spēlēs ar «lielā četrinieka» komandām iekrājusi vismazāk punktu, visstabilāk spēlēja pret vidus un lejasgala vienībām, izņemot 1:6 sagrāvi ar Jūrmalu.

FC Skonto

Vērtējums: 3 no 5

Pērn 4. vieta, 14 čempionu titulu (pēdējais 2010. gadā)

Sezonas lielāko daļu kliboja spēle uzbrukumā. Lietuvietis Tads Labuks bija lielisks teritorijas iegūšanā uzbrukumiem, bet viduvējs iespēju realizācijā. Kad viņam blakus spēlēja rudenī jau progresējušais jaunietis Valērijs Šabala, momentu bija vairāk. Skonto ir čempionāta labākā aizsardzība. Cīņā par titulu galvenokārt pietrūka pieredzes.

FK Ventspils

Vērtējums: 2 no 5

Pērn 1. vieta, četrkārtējs čempions. Kopš 2005. gada allaž bija labāko divu pulkā

Starpsezonā zaudēja divus pamatsastāva centra aizsargus, bet vietā ieguva tikai vienu. Pilnībā izgāzās sastāva komplektēšanā ziemā. Kluba prezidenta Jurija Bespalova pēkšņā nāve, galvenā trenera Sergeja Podpalija diskvalifikācija, treneru maiņa, izmaiņas kluba vadībā… Taisni vai jābrīnās, ka izdevās tikt tik augstu. Bet jāatzīst, ka pēc vasaras «remontdarbiem» spēlēja iespaidīgi.

SK Liepājas metalurgs

Vērtējums: 2 no 5

Pērn 2. vieta, divkārtējs čempions (pēdējoreiz 2009. gadā)

Pirmo reizi 15 gados palika aiz pjedestāla. Pirms sezonas tika uzlūkoti kā galvenie favorīti uz zeltu, bet juka viss, kas vien varēja jukt. «Uz papīra» spēcīgā aizsardzības līnija nebija gana ātra izvēlētajam uzbrūkošajam futbolam, kas noveda pie daudziem zaudētiem vārtiem pretuzbrukumos. Pirms Ģirta Karlsona atgriešanās un Vladimira Kameša nokļūšanas flangā kliboja arī uzbrukums.

FK Spartaks

Vērtējums: 3 no 5

Pērn 3. vieta 1. līgā. Debitants

5. vieta virslīgas debitantam it kā nav slikta, taču komandas sastāvs bija spējīgs uz daudz vairāk nekā atpalikšanu no «lielā četrinieka» par 21 (!) punktu. To apstiprina arī 12 nezaudēto spēļu sērija 1. un 2. riņķa gaitā. Iesaistīties cīņā par medaļām jau šosezon liedza absolūti nesaprotami gājieni no kluba vadības puses. Labākie spēlētāji tika sūtīti uz pārbaudi jebkurā laikā jebkuram «aitu cirpējam». Ar tādu filozofiju «vilnas» ir mazāk. Tiesa, tā tiek iegūta ātrāk.

FC Jūrmala

Vērtējums: 3 no 5

Pērn 5. vieta. Otrā sezona virslīgā

Neparādīja visu, ko spēj. Ar 6:1 sagrāva čempionu Daugavu un ar 0:2 zaudēja pastarītei Gulbenei… Klubam bija virslīgai ļoti cienījama vidējā līnija. Piemēram, Vitālijs Rečickis vēl pirms diviem gadiem spēlēja Kipras augstākajā līgā, arī pret APOEL. Vadims Žuļevs rūdījies Ungārijā, Igors Aleksejevs Latvijas čempions 2009. gadā… Trūka tikai snaipera. Un varbūt stabilitātes.

FK Jelgava

Vērtējums: 3 no 5

Pērn 6. vieta, visu laiku labākā vieta līdz šim - 5. (2010)

Vasarā šķiroties no dārgākajiem un potenciāli labākajiem futbolistiem Vladislava Kozlova, Arta Lazdiņa un Marka Bogdanova, uzlabojās gan komandas spēle, gan rezultāti. Ja visu sezonu spēlētu tā komanda, kas pēdējā riņķī, pārsvars pār pēdējām trim vietām būtu lielāks. Par sezonas pirmo pusi divi, par otro - četri.

Metta/LU

Vērtējums: 4 no 5

Pērn 1. vieta 1. līgā. Debitants

Sezonas gaitā veica milzīgu progresu gan kā komanda, gan individuāli. Vienīgā komanda, kas iztika bez leģionāriem. Drosmīgs un taktiski gudrs jaunās paaudzes treneris Andris Riherts izveidoja lielisku kolektīvu, kurš nesalūza arī pēc smagiem zaudējumiem. Nevienā spēlē laukumā nedevās ar izkārtu balto karogu. Trūka stabilitātes, taču tas ir saprotams, ņemot vērā futbolistu pieredzes trūkumu.

Daugava Rīga

Vērtējums: 3 no 5

Pērn 8. vieta (Jūrmala-VV)

Kopā ar Metta/LU bija komandas, kuru spēlēs līdzjutēji varēja redzēt visvairāk vārtu - 121. Spēlēja azartiski, emocionāli, uz uzbrukumu tendēti, varbūt reizēm pat pārmēru ārišķīgi (gan treneris, gan spēlētāji). Pierādīja pretējo tiem, kuri pirmssezonā pēdējā brīdī veidoto komandu jau «norakstīja». Tiesa, par palikšanu virslīgā vēl nav droši - pārspēlēs jāuzveic BFC Daugava.

FB Gulbene

Vērtējums: 2 no 5

Pērn 8. vieta. Otrā sezona virslīgā

«Ik pēc pusgada vācam kopā jaunu komandu,» pēc čempionāta pēdējās spēles teica galvenais treneris Mihails Koņevs. Tā tas patiešām bija - spēlētāji nāca un gāja. Futbola ziņā ik pa laikam rādīja simpātisku spēli, bet kluba Gulbenē nav… Reizēm šķiet, ka arī komandas ne. Karašausks attieksmē «pārspēj» Mario Balotelli. Korabļovs un Joksts spēles laikā (pret Daugavu 1:3) minūti lādēja viens otru, nemaz neskatoties, kur ir bumba, un brīvi pastaigājoties pa laukumu ārpus savām pozīcijām…

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?