Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dinamo nemeklē hokeja kausli

Neuzskatām par lietderīgu šādu rīcību, lai principā uz divām sezonas spēlēm ar Čehovas klubu Vitjaz sastāvā iekļautu hokeja «policistu» - sarunā ar Dienu atzina Rīgas Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs. Svētdien pulksten 17 Rīgas Dinamo sāks KHL čempionāta spēli ar līgas rupjāko komandu Vitjaz. Tiešraides LTV7 un Viasat Sport Baltic.

Kādu pretlīdzekli izvēlēties pret līgas komandu, kura atklāti provocē uz kautiņiem un rupjībām - jautājums, kas arvien nopietnāk nodarbina KHL komandu treneru un līgas vadītāju prātu. Čehovas Vitjaz dūru stiprumu uz savas ādas šosezon izjutuši arī rīdzinieki. Pirmajā abu komandu spēlē 9. oktobrī Čehovā Vitjaz sapelnīja 102 soda minūtes, no kurām 98 (!) trešajā periodā, Dinamo bija tikai soda 10 minūšu. Kips Brenans divas reizes mūsējiem uzbruka ar dūrēm, Džeremijs Jablonskis un Niks Tarnaskis - pa vienai reizei. Ceturtais kauslis Džoms Mirasti spēlei nebija pieteikts. Viņš un Tarnaskis varētu būt laukumā svētdienas spēlē. Zinātāji gan teic, ka Mirasti nebūšot pieteikumā. Katrā ziņā viņa iekļaušana sastāvā var būt nopietns brīdinājuma signāls, ka neveiksmīgas spēles gadījumā mača beigās Vitjaz kauslis metas pārmācīt kādu no rīdziniekiem. Lai gan, no otras puses, Vitjaz vajadzētu nopietni apdomāt un tikai ārkārtas gadījumos iesaistīties kautiņos. Džeremijs Jablonskis par atklātām un atkārtotām rupjībām 26. novembra spēlē ar Traktor ir diskvalificēts līdz sezonas beigām un tagad komandā pilda fiziskās sagatavotības trenera pienākumus. Brenans izcieš 12 spēļu diskvalifikāciju par saviem izlēcieniem spēlē ar Traktor.

«Komandu ģenerālmenedžeru lokā nav bijusi runa par to, vai nākotnē sastāvā nevajadzētu iekļaut kausli, kurš varētu stāties pretī Vitjaz «policistiem». Mūsu rocība nav tik liela, lai tikai dažu sezonas spēļu dēļ varētu algot kausli. Kad sākas savainojumi, mums jau tā ir problemātiski nokomplektēt sastāvu. Ja komandas atbalstīšanā iesaistītos pašvaldība un paplašinātos sponsoru loks, tad varētu domāt par hokeja «policista» algošanu,» Sējējs norādīja uz ierobežotajiem finansiāliem resursiem, kas neļaujot izšķirties par šādu rīcību.

Vitjaz ar savām darbībām laukumā šosezon skaidri liek noprast, ka no savas spēles stila neatkāpsies. 6. novembrī Minskā Vitjaz kaušļi spēles pēdējā minūtē uzbruka mājinieku spēlētājiem. No rezervistu soliņa pēc asas vārdu apmaiņas Čehovas galvenais treneris Andrejs Nazarovs ar hokeja nūju centās pārmācīt aiz stikla satrakojušos Minskas līdzjutējus. Pēc šī notikuma sacēlās liela brēka, sāka runāt par Vitjaz izslēgšanu no līgas, taču Čehovas klubs nelikās to visu dzirdam. Pēc divdesmit dienām sekoja nākamais, vēl vērienīgs kautiņš spēlē ar Čeļabinskas Traktor. Dūres izvicināja pat vārtsargs Mets Daltons, kas pret Dinamo diezin vai spēlēs. Viņš jau izlaida ceturtdienas spēli ar Maskavas Dinamo (2:3 «bullīšos»), jo rīta iesildīšanās treniņā viņam jaunais uzbrucējs Ņikita Dvurečenskis pēc spēcīga metiena trāpīja ar ripu pa aizsargmasku. Daltons pret Znaroka vadīto Dinamo nespēlēja.

Sējējs uzskata, ka galējais soda mērs - izslēgšana no līgas - Vitjaz nedraudot. «Esmu dzirdējis, ka jau pāris nedēļu pirms Vitjaz ierašanās visas biļetes KHL spēļu arēnās ir izpirktas. Ja reiz tiek sacelta tāda ažiotāža, līga nekad neizšķirsies par šādas komandas izslēgšanu.» Arī Rīgā piektdien tirdzniecībā jau tika palaistas stāvvietas. Tā ir zīme, ka svētdienas mačā varētu būt anšlags.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Pievērs uzmanību!

Čehovas klubā diskvalifikāciju izcieš divi kaušļi - Džeremijs Jablonskis un Kips Brenans. Jablonskis šosezon vairs nevarēs spēlēt. Pret Dinamo pretinieku sastāvā varētu būt divi hokeja «policisti» - Niks Tarnaskis (47.) un Džons Mirasti (51. numurs)
Vitjaz šosezon KHL jau ir sapelnījis 931 soda minūti. Otra rupjākā komanda ir SKA (594 min.). Rīgas Dinamo pirms spēles ar Ņeftehimik bija 12. vietā (362 min.)
Pagājušajā sezonā rīdzinieki savā laukumā ar Vitjaz aizvadīja vienu no neizteiksmīgākajām spēlēm sezonā - zaudējot ar 0:2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?