Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Divi vilka, viens turēj a

Divi Līderi savas ripas iemeta, pēdējais postenis arī bija drošs, taču uzvarai ar to nepietika. Latvijas hokeja izlase Eiropas Izaicinājuma turnīrā Norvēģijas pilsētiņā Lērenskūgā jaunā izlases galvenā trenera Teda Nolana vadībā pirmajā spēlē «bullīšos» zaudēja Dānijai. Latvijas komandā vārtus guva Roberts Bukarts un Gints Meija. Piektdien pulksten 20 pēc Latvijas laika spēle ar Norvēģiju.

Vienīgais Latvijas izlases pilnvērtīgais treniņš pirms pārbaudes turnīra trešdien Lērenskūgas arēnā aizritēja izteiktā Ziemeļamerikas hokeja manierē. Jaunais treneris Teds Nolans bija piemeklējis vingrinājumus uz ātrumu, laukumā neviens negarlaikojās un intensitāte bija augstā līmenī. Toties neatlika laika hokejā tik būtisku lietu pieslīpēšanai kā spēlei nevienādos sastāvos. Jau pēc treniņa skaitliskā vairākuma izspēle tika apspriesta nelielās grupiņās. Ar uzbrucējiem strādāja Artis Ābols, ar aizsargiem - Viktors Ignatjevs. Treniņā uz ledus Nolans, saprotams, norādījumus deva angļu valodā. Liepājniekiem Gunāram Skvorcovam un Artūram Mickēvičam nianses pārtulkoja Ābols.

Spēles sākums neliecināja par to, ka izlasei būtu mainījies treneris un ka spēlētājiem būtu problēmas ar pielāgošanos jaunajām prasībām. Desmit minūtes uzbrukuma viļņi vēlās uz Dānijas vārtiem, divas reizes bija skaitliskais vairākums un pietrūka tikai punkta uz i, proti, vārtu guvuma. Taktiskajā zīmējumā varēja saskatīt līdzības, kā Latvijas izlase spēlē jau teju desmit gadus, kad priekšā aktīvi cīnās tikai viens uzbrucējs. «Komandas sapulcē tā gan īsti nebija runāts. Prasības bija savādākas,» pirmā perioda pusē savos vērojumos padalījās Latvijas izlases komplektētājs Māris Baldonieks.

Artūra Salijas noraidījums pirmā perioda otrajā pusē pagrieza spēles ratu pretējā virzienā. Jau pirms tam dāņi ņēma virsroku, kad laukumā bija ceturtais virknējums. Spēles turpmākajā gaitā nevarēja nepamanīt, ka, spēlējot aizsardzības zonā, pietrūkst sapratnes. «Es nekad vēl tā neesmu spēlējis,» pēc spēles atklāts bija trešās maiņas centra uzbrucējs Jānis Straupe, kurš šosezon spēlē Liepājas metalurgā. «Aizsardzībā no mums vairs netiek prasīta viens uz vienu pretspēlētāja segšana, tā vietā aizsardzības zona ir sadalīta blokos, kur katrs atbild par savu lauciņu. Piemēram, malējiem uzbrucējiem ir jādarbojas tikai no zilās līnijas līdz iemetiena ūsiņām. Brīžiem mūsu zonā patiešām bija pamatīgs juceklis.»

Tik tiešām, ja vārtos briesmas nenovērstu Edgars Masaļskis, dāņi varēja uzvarēt pamatlaikā, lai gan vairākas ļoti labas izdevības neizmantoja arī Latvijas hokejisti. Trīs reizes vienas spēles laikā izslidot vienatnē pret vārtsargu - KHL līmenī tādu labvēlību neviens pretinieks nesniegtu. Divas reizes dāņu vārtsargu Simonu Nilsenu nepārspēja Gints Meija, vienu - Juris Štāls. Jā, un līdzīgi kā šosezon KHL, ripa vārtu priekšā atkal neklausīja Mārtiņam Cipulim.

Latvijas izlases kuplajam debitantu pulkam centību un aktivitāti nevar pārmest, taču jābūt uzmanīgākiem un jāspēj pielāgoties mača arbitru prasībām. Ja uz soliņa būtu Oļegs Znaroks, tad par sapelnītajiem noraidījumiem jaunajiem aizsargiem galva netiktu glaudīta.

Latvijas komandā pēcspēles metienus nerealizēja Andris Džeriņš un Roberts Bukarts. Dāņi divas reizes bija precīzi un «bullīšos» izcīnīja uzvaru.

Diemžēl 35 gadus vecajam aizsargam Atvaram Tribuncovam atgriešanās izlasē beidzās jau turnīra pirmajā spēlē. Trešajā periodā Tribuncovs pie apmales traumēja ceļgala saites. Komandas ārsts Jānis Kvēps saka - ārstēšana ilgšot aptuveni sešas nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Dānija 3
Latvija 2

Eiropas Izaicinājuma turnīrs, Lērenskūgā
(1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0)
Dānija:Andreasens (Jensens, Storms, vair., 13.), Jensens (Storms, Poulsens, 39.), Jensens (65.)
Latvija: Bukarts (Andersons, 20.), Meija (Bukarts, 60.)
Latvija: Masaļskis; Cibuļskis - Andersons, Meija - A. Džeriņš - Bukarts, Dīķis - Tribuncovs, Cipulis - Štāls - Ķēniņš, Salija - Sotnieks, Indrašis - Straupe - Upītis, Skvorcovs - Pečura - Mickēvičs, Porejs, Dobreņkijs
Metieni: 42:31 (11:10, 16:10, 14:7, 1:4)
Soda minūtes: 14:38

Diena vērtē

Priecēja
Edgars Masaļskis
Roberts Bukarts
Gints Meija

Der sapurināties
Artūrs Salija
Mārtiņš Porejs
Edgars Dīķis

Labākais: Roberts Bukarts

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?