Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

DJ, pavārs un reformators

Zilajos ekrānos Rihardu esam iepazinuši kā enerģisku, jaunu pavāru, kurš sestdienu rītos TV3 kanālā vada raidījumu Uzmanību! Virtuvē bērni. Reālajā dzīvē Eco Catering saimnieks ir kautrīgāks, kaut arī stingrs, smaidīgs, bet ar ļoti noteiktu acu skatienu. Viņš vairākkārt sarunas laikā atzīstas, ka drīzumā plānojis tikt pie bariņa bērnu, tā teikt - kad sevi būs sakārtojis.

Slavenais angļu pavārs Džeimijs Olivers kļuva populārs, reformējot skolu pusdienu piedāvājumu. Esmu dzirdējusi, ka tu dari ko līdzīgu...

Visu, ko dzīvē uzsāku, izzinu līdz pamatiem. Man nepatīk būt virspusējam, tādēļ katru ēdienu, kuru gatavoju, sākumā izmēģinu pats. Pētu, kādu iespaidu tas atstāj uz cilvēka organismu. Lasot senos vēdu rakstus, atklāju arvien jaunu informāciju par pārtiku, ēšanas paradumiem, augu īpašībām un to, kādu reakciju mūsos izraisa noteiktas garšvielas, dārzeņi un citi produkti. Savā dzīvē esmu pieredzējis daudz, strādājis ļoti augstas klases restorānos, tāpēc ir izveidojusies arī sapratne par to, kurā virzienā dzīvē vēlos iet. Un ziniet, mans mērķis nav pabarot «lielos» cilvēkus, bet gan bērnus. Pienācis mans laiks nodot zināšanas. Kopš septembra esmu uzsācis sadarbību ar diviem bērnudārziem, pakāpeniski tajos ieviešot īpašu, sabalansētu ēdienkarti. Piemēram, reizi nedēļā ir zivju diena. Tuvākajā nākotnē kādā no pirmsskolas izglītības iestādēm ieplānots uzbūvēt vistu aploku, kur katram bērnam pieder savs mājputns, viņš par to rūpējas, savāc olas un skatās, kā izšķiļas cālīši. Es ļoti mīlu dabu, un veselīgs uzturs man ir svarīgs.

Kurš ir tavs iecienītākais bērnu dienu ēdiens? Vai mammas gatavotās kotletītes?

Mana mamma pēc profesijas ir pavāre, tādēļ garšīgs ēdiens bija un ir ikdiena. Viss, ko gatavo mamma, ir īpašs, neko speciāli izdalīt nevaru, bet atceros, ka kopš piecu gadu vecuma esmu aizrāvies ar pavārmākslu. Katru dienu uz plauktiņa bija atstāta nauda, gāju uz veikalu, iepirkos un gatavoju maizītes sev un māsai. Tiešām! Taču, ja mudini domāt par bērnību, tad tās ir zemenes ar tikko izslauktu govs pienu un cukuru.

Sanāk, ka tev ir paveicies un jau kopš bērna kājas zināji, ka būsi pavārs?

Patiesībā ne. Esmu izmēģinājis roku dažādās sfērās - biju jauniešu kultūras attīstības centra aktīvists, jaucu vecus radioaparātus, no trijiem saliekot vienu, un par naudu skolā spēlēju diseni. Ideja par pavāra profesiju atnāca tikai gados septiņpadsmit.

Salīdzinot sevi ar kādu pārtikas produktu, kas tu esi?

Kardamons, jo tas uzlabo garšu, bet es uzlaboju cilvēku pašsajūtu.

Iedomājies pēdējo vakarēdienu. Ko tu gatavosi sev? Un pārējiem?

Sev es negatavošu neko, pietiekami esmu ēdis. (Ilgi domā, ko pasniegtu saviem viesiem.) Ja sapratni un mīlestību transformētu ēdienā, tas būtu kaut kas maigs, salds, gaisīgs. Viena karote... sirdij un atmiņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?