Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Dodiet atkal ceļu

Aldis Bite

Nesen sarunā ar paziņu nonācām pie atziņas, ka Rīgā ir daudz satiksmes objektu - ielu, krustojumu, viaduktu, dzelzceļa pārbrauktuvju -, kuros nezināšanas vai ieraduma dēļ autovadītāji apzināti vai nejauši, taču regulāri pārkāpj ceļu satiksmes noteikumus un izraisa avārijas situācijas.

«Vēlos pastāstīt par Dodiet ceļu zīmēm Krasta ielā (pa labi no galvenajām trijām joslām, kas sākas no Krasta Lido). Sānu joslās pa labi jau gadu desmitiem ieraugāmas Dodiet ceļu zīmes pie Lido, pie MC2 un tūlīt aiz Depo. Ceļš tur būtu jādod tiem, kas iebrauc no Krasta ielas pirmās joslas. Realitātē to dara automašīnas ar mācību zīmi un varbūt vēl daži autovadītāji izņēmumi. Ikdienā ik pēc dažām minūtēm tur veidojas avārijas situācijas. Pēc viena incidenta ar savu automašīnu vēlos ierosināt Dodiet ceļu zīmes aizstāt ar Stop zīmēm un Stop līnijām - tā būtu drošāk! Paši taču ziniet, ka krustošanās punktos abu automašīnu stūres vīri domā, ka viņiem priekšroka, taču taisnība ir tikai vienam no viņiem,» izklāsta autovadītājs Mārtiņš.

Šoreiz pat nebija jāpārbauda lasītāja vēstulē izklāstītie fakti. Pats esmu bremzējis pie vienas no šim piebrauktuvēm tā, ka viss iepirkumu maisiņa saturs pēc tam bija jālasa pa automašīnas grīdu. Strauji bremzēt man nācās tikai tādēļ, ka viena nule pa Lido vārtiem izbraukusi būtne iedomājās, ka viņas džipam - laikam izmēra dēļ - ir priekšroka. Iespējams, tur tiešām vērts visas nepieciešamās ceļazīmes uzlikt uz dzeltena luminiscējoša fona un novilkt arī STOP līnijas.

Gribu minēt vēl kādu pēdējā laika novērojumu - radies iespaids, ka Latvijā satiksmes organizatoriem, ceļu uzturētajiem un šoferiem ir paniskas bailes no rotācijas apļiem! Kā gan citādi lai skaidro situāciju, kad pēc Saulkrastu apvedceļa izbūves 2007. gadā rotācijas aplis pazuda rekonstruētās A1/E67 (Via Baltica) posmā, ko Latvijā pazīstam kā Tallinas šosejas krustojumu ar P11 jeb Tūjas/Limbažu ceļu? Senāk tur bija drošs rotācijas aplis. Tagad - jau septiņus gadus - tur ir diezgan nejēdzīgs krustojums. Vai tad tiešām kādam ir šaubas par to, ka rotācijas apļa transporta plūsmas caurlaides spēja ir lielāka nekā krustojuma? Ja pie šādas atziņas jau pirms daudziem gadu desmitiem nebūtu nonākuši briti, itāļi vai franči, nu nebūtu taču viņu valstīs tik daudz šo apļu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Bez nosaukuma

Brauc ātri, droši un pārliecinoši

Bez nosaukuma

Viesturs
Kundziņš
Žurnāla Uzzini
galvenais redaktors
AutoDienas lasītāja vēstulē minētās nobrauktuves no Krasta ielas aiz Krasta Lido, MC2 un netālu no t/c Mols patiesi ir ļoti bīstamas uzmanības pārbaudes vietas automašīnu vadītājiem. Par to pats pārliecinājos, strādājot automašīnu tirdzniecības centrā t/c Motors, kas atrodas Krasta ielā. Es labi atceros vairākas avārijas, kurās ceļazīmju ignorētāji «apskādēja» gan mūsu klientu, gan arī mūsu darbinieku automašīnas.

Bez nosaukuma

Gints Gavers
Latvijas Radio 2
programmas vadītājs
Krasta iela ir viena no maģistrālēm, kas pārbauda ikviena autobraucēja uzmanību. Iespējams, tādu lielpilsētu kā Londona iedzīvotāji, braucot pa šādām maģistrālēm, jūtas kā zivis ūdenī, jo zina, ka jābrauc pēc principa: «Brauc ātri, droši un pārliecinoši!» Diemžēl minētās ceļazīmes ievēro labi ja katrs piektais satiksmes dalībnieks. Starp citu, Krasta ielā spilgti vērojams viens no Latvijas autobraucēju galvenajiem trūkumiem - mēs nepārliecināmies, vai citi satiksmes dalībnieki mūs redz. Daudzās citās valstīs avārijas notiek retāk tādēļ, ka šoferiem ir savstarpējs acu kontakts.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?