Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Donbass slīd projām

Spēle nevienādos sastāvos, vārtsargu sniegums un līderu pienesums - ierastie izslēgšanas spēļu stūrakmeņi pagaidām noliec uzvaras kausus Doņeckas Donbass un Rīgas Dinamo sērijā. Gagarina kausa izcīņas 1. kārtā Donbass prata izmantot sava laukuma priekšrocības un pēc divām uzvarām ar 5:2 un 3:1 sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 2-0. Pirmdien sērija turpināsies Arēnā Rīga. Sākums pulksten 19.30. Arī ceturtā spēle otrdien risināsies rīdzinieku laukumā.

Par pirmo spēli jāsaka - tik cerīgi viss sākās, bet uz neuzmanības rēķina paši zaudēja vadības grožus. Skaitliskajā vairākumā Gintam Meijam prasmīgi izmantojot Pola Šekuras piespēli vārtu priekšā, izdevās iegūt 1:0 vadību, kas izbraukuma spēlēs ir īpaši svarīgi. Donbass pārsvars individuālajā sagatavotībā izpaudās gandrīz katrā divcīņā, taču Doņeckas komanda nenospieda rīdziniekus. Uz pašu kļūdu rēķina minimālais pārsvars tika izsēts un mājinieki palaisti prom nenotveramā attālumā. Dinamo galvenais treneris Artis Ābols pirms sērijas piekodināja, ka jāizvairās no noteikumu pārkāpšanas. Tā vietā mūsējie izdarīja neveiksmīgu maiņu, uz brīdi laukumā bija seši spēlētāji, un sekoja pirmais sods. Donbass arī realizēja skaitlisko vairākumu, kad komandas kapteinis Sandis Ozoliņš par pretinieka grūšanu apmalē atsēdēja 2+10 minūtes. Tomēr par lūzuma punktu spēlē kļuva otrā ripa. Tad rīdziniekiem bija vairākums, bet mājinieki noorganizēja pretuzbrukumu divi pret vienu. Jā, laikam jau tajā epizodē pret Gintu Meiju bija bloķēšana, bet pirms tam vārtu priekšā saspēle neizdevās Laurim Dārziņam ar Metu Robinsonu.

Otrajā spēlē iznākumu noteica vārtsargu spēle. Otro dienu pēc kārtas Donbass vārtos lielisks bija Maikls Leitons, savukārt Mīkaels Telkvists nenoreaģēja uz metieniem no vidējas un tālas distances. Kad rezultāts kļuva 0:2, rīdzinieki atdzīvojās. Parādījās azarts un cīņasspars, taču tikai Roberts Bukarts atrada veidu, kā pārspēt Leitonu.

Jāatzīmē, ka abās spēlēs atšķirīgu sniegumu parādīja abu komandu līderi priekšējā līnijā. Donbass vezumu pagaidām velk soms Tēmu Laine, kuram divās spēlēs jau 5 (4+1) rezultativitātes punkti, Peteri Virtanenam ir 3 (1+2) punkti, turpretī rīdzinieku snaiperis Marcels Hosa pagaidām klusē. Otrajā mačā slovākam blakus tika piespēlēts Juris Upītis, ar kuru kopā Marcelam izveidojās laba sapratne vienubrīd regulārajā čempionātā, taču ātri vien bija acīmredzams, ka Upītim jaudas ir par maz šāda līmeņa izslēgšanas cīņām. To pašu gan var teikt par lielāko daļu no Dinamo uzbrucējiem, arī leģionāriem Džeimiju Džonsonu un Marcelu Haščāku. Abi ātrumā un spēkā spēlē atpalika no atlētiskajiem Donbass spēlētājiem.

Pēc ripas trāpījuma pa kāju otrajā spēlē savainojuma dēļ malā palika Gints Meija. Paredzams, ka pirmdien Meija atkal spēlēs. Gints pēc nepilnu četru mēnešu pārtraukuma laukumā atgriezās tikai pēdējā regulārā čempionāta spēlē. Mikrotrauma ir arī Polam Šekuram. Jācer, ka viņš varēs spēlēt, jo rīdzinieki tā jau izjūt meistarīgu spēlētāju trūkumu priekšējā līnijā. Pagaidām Donbass izskatās krietni pārliecinošāk, tāpēc liela nozīme būs pirmdienas spēlei. Rīdzinieku galvenajam trenerim Artim Ābolam ar palīgiem jācenšas no viņu rīcībā esošajiem spēlētājiem samiksēt iespējami labākos virknējumus priekšējā līnijā. Viens no potenciālajiem līderiem Lauris Dārziņš, nejūtot partneru atbalstu, sācis spēlēt pārāk individuāli. Ir redzams, ka Hosam pietrūkst sezonas garumā iespēlētā partnera Kaila Vilsona, kuram muguras savainojuma dēļ sezona ir beigusies. Aizsardzības pāri gan jau paliks nemainīgi. Vārtos Telkvists vai Jakubs Sedlāčeks - tāds gan varētu būtu jautājums pirms sērijas trešās spēles.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Donbass 5
Donbass 3
Dinamo R 2

(0:1, 2:0, 3:1)
Donbass: Virtanens (Laine, Vilsons, vair., 33.), Vilsons (Varlamovs, Kašpars, maz., 36.), Laine (Piganovičs, Kargalickis, vair., 42.), Dadonovs (Virtanens, 57.), Laine (Kolāržs, tukšos vārtos, 60.)
Dinamo R.: Meija (Robinsons, Šekura, vair., 14.), Dārziņš (Šekura, 57.)
Dinamo R.: Telkvists, J. Rēdlihs -
S. Ozoliņš, Meija - Džonsons - Hosa, Robinsons - Pujacs, Cipulis - Šekura - Dārziņš, Sotnieks -
K. Rēdlihs, Skvorcovs - Bičevskis - Haščāks, Ņiživijs - Begovs - Upītis
Metieni: 38:24 (10:8, 14:6, 14:10)
Sodi: 18 - 18
Skatītāji: 3834

Donbass 5
Donbass 3
Dinamo R 2

(1:0, 1:1, 1:0)
Donbass: Laine (Vilsons, Virtanens, 15.), Piganovičs (Zaharovs, Torjaņiks, 23.), Laine (Bārtulis, tukšos vārtos, 59.)
Dinamo R.: Bukarts (Pujacs, 33.)
Dinamo R.: Telkvists, J. Rēdlihs -
S. Ozoliņš, Bukarts - Džeriņš - Dārziņš, Robinsons - Pujacs, Ņiživijs - Šekura - Haščāks, Sotnieks -
K. Rēdlihs, Upītis - Džonsons - Hosa, Skvorcovs - Begovs - Bičevskis
Metieni: 22:23 (9:8, 8:8, 5:7)
Sodi: 6 - 6
Skatītāji: 3727

Diena vērtē

1. spēle
Priecēja
Pols Šekura
Gints Meija
Kristaps Sotnieks
Der sapurināties
Gunārs Skvorcovs
Sandis Ozoliņš
Marcels Hosa

Donbass 5
Donbass 3
Dinamo R 2

2. spēle
Priecēja
Roberts Bukarts
Georgijs Pujacs
Sandis Ozoliņš
Der sapurināties
Mīkaels Telkvists
Džeimijs Džonsons
Juris Upītis

Gagarina kauss, 1. kārta

(Līdz 4 uzvarām)
Rietumi
Maskavas Dinamo - Jaroslavļas Lokomotiv 2-0 (3:2 pag.; 2:1), Sanktpēterburgas SKA - Maskavas CSKA 2-0 (1:0; 5:1), Prāgas Lev - Zagrebas Medveščak 2-0 (4:3; 5:2), Doņeckas Donbass - Rīgas Dinamo 2-0 (5:2; 3:1)
Austrumi
Magņitogorskas Metallurg - Vladivostokas Admiral 2-0 (3:1; 5:3), Astanas Baris - Jekaterinburgas Avtomobilist 2-0 (3:2 pag.; 5:4 pag.), Kazaņas Ak Bars - Novosibirskas Sibirj 1-1 (1:3; 3:2 pag.), Ufas Salavat Julajev - Ņižņijnovgorodas Torpdeo 0-2 (1:3; 0:1)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?