Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Draud palikt tikai viens valis

Trauksmes zvans noskandināts, klubiem jādzēš ugunsgrēks. Latvijas Futbola federācijas (LFF) Licencēšanas komisija piektdien tikai astoņiem no desmit SMScredit.lv virslīgas jaunajā čempionātā startēt gribošajiem klubiem piešķīra spēlēt nepieciešamo LFF-A licenci. Diviem Latvijas futbola vaļiem - vairākkārtējam Latvijas čempionam Skonto un ilggadējam tā sauktā lielā četrinieka klubam Daugava - licence nav piešķirta, un tātad nav arī atļaujas startēt Latvijas virslīgā. Ievērojot reglamentu, abiem klubiem ir piecas darbdienas laika apelācijas iesniegšanai līdz 14. martam.

Bija paredzēts, ka jaunā pašmāju futbola sezona startēs piektdien, 14. martā, taču pēc smagā lēmuma 7. martā biedrība Latvijas Futbola virslīga (LFV) nolēma čempionāta sākumu pārcelt par nedēļu uz priekšu. Kā Dienai skaidroja viens no LFV valdes locekļiem Ainārs Tamisārs, pašlaik juridiski čempionātā piedalās tikai astoņas komandas, tāpēc attiecīgi bija jāmaina arī spēļu kalendārs. Tiesa, veco kalendāra versiju desmit komandām neviens miskastē vēl nav izmetis. Un vismaz līdz piektdienai tā arī paliks.

Abu klubu situācija ir atšķirīga. Skonto neizpildīja LFF Klubu licencēšanas noteikumu 46. paragrāfa 1. punktu, pēc kura klubam jāpierāda, ka tam nav kavēto maksājumu darbiniekiem, kā arī sociālajām un nodokļu institūcijām, savukārt Daugavai nav jaunatnes sistēmas, kas atbilstu akadēmijas statusam. Tāds visā Latvijā ir tikai 11 jauniešu sistēmām. No tām tikai divas ir Latgalē: viena Daugavpilī, kuras piramīdas virsotnē ir virslīgas jaunpienācējs BFC Daugavpils, un otra - Rēzeknē, kas ir pārāk tālu no Daugavpils vadošā kluba, lai iekļautos prasību rāmjos, ka akadēmijai jābūt vismaz 50 kilometru rādiusā.

Jautāts, vai LFF var panākt pretī Daugavai un atļaut tai savā paspārnē paņemt Rēzeknes akadēmiju, neskatoties uz lielāku attālumu, LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis Dienai sacīja, ka visu ko jau var risināt, ja vien tas tiek darīts laikus. Savukārt Skonto situācija ir mazliet sarežģītāka - parādi joprojām ir, turklāt - lieli. Dažs labs četrpa-dsmitkārtējā Latvijas čempiona futbolists nav saņēmis algu jau 13 mēnešu... Skonto direktors Askolds Uldriķis medijiem izteicies, ka klubs esot uzrādījis LFF Klubu licencēšanas komisijai garantijas vēstuli par to, ka vasarā Skonto saņems naudu par Valērija Šabalas pāreju uz Beļģijas Club Brugge. Mežeckis gan skaidro, ka tai vēstulei nav nekāda oficiāla statusa. Turklāt nav arī īsti skaidrs, par kādiem līdzekļiem klubs pastāvēs līdz vasarai un vai par šo periodu spēlētājiem maksās vismaz kārtējās algas.

Abi bez licences palikušie klubi ir nopelnījuši tiesības šovasar Latviju pārstāvēt Eirokausos. UEFA gan diskvalificēja no tiem Skonto un nav izmaksājusi klubam finansiālās prēmijas arī par pagājušo sezonu. Daugava šīs tiesības diez vai zaudēs. Jautājums tikai, vai būs kam spēlēt Eirokausos, ja visi pašreizējie spēlētāji aizmuks prom, bet jauniešu, ko pasmelties pirmajai komandai, nemaz nav. Kurš Latvijas klubs Eirokausos varētu aizstāt Skonto un, iespējams, arī Daugavu - vēl nav domāts. Nākamais rindā būtu Liepājas metalurgs, kura vairs nav...

«Nedomāju, ka Latviju Eirokausos varētu pārstāvēt tikai Ventspils. Vietas tur piešķir Latvijas futbolam kopumā, un tās arī paliks. Pašlaik pat nevaru pateikt, vai abu klubu stāvoklis ļautu viņiem saņemt licenci, lai startētu 1. līgā,» teica Mežeckis.

Abiem klubiem gan vēl ir laiks, lai visu sakārtotu un lai neatstātu virslīgu vienam pašam valim - Ventspilij.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Futbols

SMScredit.lv virslīgas 2014 dalībnieki
Ventspils
Liepāja
Daugava Rīga
Jūrmala
Spartaks
Jelgava
Metta/LU
Daugavpils

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?