Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Drupaču uzsūcējs un zobs

Bārā I love you sēdēja pāris draugu un domāja, ko darīt Vecgada vakarā. Pirms dažām dienām bija izlemts svinēt kopā un noteikts dreskods - svinīgi tērpti zvēri. Kāds ieminējās, ka varētu izveidot nevajadzīgo mantu loteriju. Viens no draugiem iebilda: viņam tādu mantu nav. Nederīgs esot vien vecais piena zobs. Tā arī radās Piena zobu loterija, kas šogad notiks ceturto gadu. Pāris gados Vecgada vakars draugiem izstiepies divdienniekā, jo «apaudzis» ar citām tradīcijām.

Kasetes spāņu mēlē

Melnā cūka nav krājkase. Tai ir tikai viena funkcija - būt skaistai. Piena zobu loterijā pie dekoratīvās cūkas tika Inga. Cūku viņa atnesusi uz interviju, kurā bijušie Kamēr dziedāji piekrituši pastāstīt par savām Jaungada svinībām. «Atcerieties, reiz laimēju drupaču uzsūcēju, tādu mazu rokas putekļsūcēju. Elektrības vads bija tik īss, ka sūkt varēja aptuveni metra diapazonā,» Inga smejas. «Man bija tāda mazītiņa maizes kaste vienam klaipam,» savu lozi atceras Nora. Savukārt Jānis reiz loterijā ielicis uzvalku, kas trāpījies kādai meitenei, toties pats ticis pie ceļojumu šaha - zem figūrām bija piestiprināti magnēti. «Es dabūju tādu stulbu spilvenu ar uzrakstu Love. Par laimi, suns to lovi nokoda,» atceras Kristīne. «Kurš to čuguna pannu dabūja?» Jānis vaicā, un apkārtējie secina, ka lielākoties savas lozes neatceras. Loterijas mērķis nav mantu iegūšana, bet jautrības radīšana: kā un kāpēc klātesošie no tās gribējuši atbrīvoties; pie kā manta aizceļos. Lūk, Didzis cenšas tikt vaļā no sporta precēm: pērn atbrīvojies no hantelēm, šogad plāno loterijā likt lecamauklu. Uz draugu zobošanos, ka varēja jau nu hanteles paturēt un izmantot, Didzis varonīgi turas pretim: kādam noderēšot. Ja arī ne - sagādās prieku. Kā polim Janušam, kurš pērn piedalījās loterijā. «Tajā ir kas šausmīgi smieklīgs. Es saņēmu spāņu valodas kursu ar kasetēm. Kāds bija gatavs atdot tādu dārgumiņu, jo pats laikam nebūtu to darījis!»

Sivēntiņu translate

Pērn dzīrotāji tērpās kā austrieši, ēda desiņas, dzēra alu un Jaungadu sagaidīja divreiz - pēc Latvijas un Austrija laika, bet šāgada tēma ir Jaungads pēc filmas S ļogkim parom motīviem. Pa dienu visi ies publiskajā pirtī, tad dosies uz dzīvokli ar sinepju krāsas tapetēm un šmorēs. «Šogad sākam astoņos? Un spēkā vecais noteikums, ka līdz tam nedrīkst dzert, labi?» Didzis plāno, cikos atklāt vakaru ar svinīgu deju. Tai sekos priekšnesumi. Šogad draugu grupas rādīs lugas Kukulītis un Gailītis-zeltgalvītis. Pērn izcils bijis leļļu teātris Trīs sivēntiņi, jo, pirmkārt, lelles bija paštaisītas, otrkārt, teksts no vācu valodas latviski tulkots ar Google translate. Pusnaktī visi gājuši ārā dziedāt Gaismas pili. Tai sekojusi loterija un dāvanu dalīšana. Dāvanas - paštaisītas. Nedēļu iepriekš draugi satiekas un izlozē, kam darinās dāvanu. Apdāvināmā vārdu atklāj pie eglītes. Inga reiz slepenajam draugam noadījus cimdus, Didzis pagatavojis šokolādes desu falla formā. Par poli Janušu kāds bija īpaši padomājis: no stieplēm izveidotajā alus grozā salika latviešu alus pudeles, aplīmētas ar poļu alus etiķetēm, ko izprintēja no interneta.

Otrā diena kā radīta dāvanu spēlei: katrs pēc iespējas skaistāk iesaiņo piecas dāvanas, ap Ls 0,50 vērtas. Dāvanas sakrauj kaudzē. Spēlētāji met metamo kauliņu: kurš uzmet seši, tas dabū dāvanu, bet vaļā netaisa. Kad dāvanas beigušās, visi atkal met kauliņu. Tas, kurš uzmet seši, jebkuram viesim dāvanu var atņemt. Protams, gribas mirdzošāko vai lielāko kastīti, kas lielākoties slēpj sevī nieku. Bet azarts ir, spēlēt var ilgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?