Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Durvis, kas ved pie nākamajām

«Mazāk runu, vairāk darbu,» boksa pasaulei neierasti, bet sev pat ļoti ierasti savu nākamo cīņu komentēja Mairis Briedis. 21. februārī viņš Figting Elite turnīra ietvaros Arēnā Rīga mērosies spēkiem ar Dienvidāfrikas Republikas (DĀR) pārstāvi Deniju Venteru. Uzvarētājs saņems pašlaik vakanto Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) Starpkontinentālo čempiona jostu.

Līdz šim savas karjeras laikā Briedis aizvadījis 18 cīņas, uzvarot visās, un 15 no tām - ar nokautu. Atšķirībā no iepriekšējām cīņām šoreiz jāgatavojas 12 raundiem, kas lika ieviest zināmas korekcijas gatavošanās posmā. «Treniņi bija ilgāki nekā parasti. Peldējām, skrējām, strādājām pie izturības. Grūtākais bija atrast atbilstošus sparingpartnerus, jo Venters ir 194 centimetrus garš, taču arī tas izdevās, un viss rit pēc plāna,» atklāja Latvijas boksera treneris Sandis Kleins.

36 gadus vecais Venters 27 mačos cietis septiņus zaudējumus un guvis 15 uzvaras ar nokautu. Reklāmas plakātā muskuļi redzami tikai vienam no bokseriem, un tas nav Brieža nākamais pretinieks, taču latvieša menedžeris Alberts Siesta ieskandina piesardzības noti. «Daudzi pašlaik nenovērtē Venteru, taču viņš noteikti būs viens no nopietnākajiem pārbaudījumiem Brieža līdzšinējā karjerā. Jā, viņš tagad ir jau mazliet pavecs, taču viņš labi pazīst ringu.»

Pats Briedis, jautāts par to, cik nopietns pretinieks būs Venters, ir piesardzīgāks. «Pēc reitinga viņš ir līdzīgs Čarram, tikai citā kategorijā. Tad jau ringā redzēsim, vai viņš tiešām ir spēcīgākais, ar ko man līdz šim nācies spēkoties.» Cits Maira treneris Vasilijs Čerņigovs, izpētījis pretinieka cīņu videoierakstus, norādīja, ka pretinieks ir neprognozējams, ik pa laikam pieļaujot tehniskas un taktiskas kļūdas. Maira trumpji, kā ierasts, būs ātrums un izturība.

Starpkontinentālā josta gan nav pašmērķis, bet nepieciešamība ceļā uz citu mērķi. Siesta atklāja, ka Brieža komanda tēmē uz IBF čempiona jostu. «IBF ir demokrātiskākā starp četrām prestižākajām organizācijām. Citas savā darbā orientējas uz konkrētiem ģeogrāfiskajiem reģioniem. Par WBO, piemēram, joko, ka tā ir Frenka Vorena Boksa organizācija. IBF ir demokrātiska, tā novērtēja Maira sniegumu līdzšinējās cīņās un piekrita dot viņam tiesības cīnīties par Starpkontinentālo jostu. Ja Mairis uzvarēs šo cīņu un arī sekojošo, ceram pēc tam jau būt obligāti pretendenti uz IBF čempiona titulu.»

Cīņas prezentācijas gaitā gan tika izmantota iespēja paraustīt spalvas līderiem pasaules rangā smagajā svarā krieviem Grigorijam Drozdam (41 cīņa, 40 uzvaras (29 ar nokautu)) un Denisam Ļebedevam (28, 26 (21)). «Esmu briedis - nogāžu un vēl ar ragiem dodu iekšā, bet tie divi, kā jau putni, visu laiku aizlido. Netieku šiem klāt,» tēlainību un boksa pasaulei raksturīgos izaicinājumus atminējās Briedis. Viņa menedžeris Siesta nekavējoties publiski nometa cimdu, sakot, ka Maira komanda ir gatava cīnīties ar jebkuru no viņiem jebkurā laikā. Pat par puscenu. Ja viņi vairīsies, Siesta solīja viņus dabūt ringā tik un tā ar boksa organizāciju palīdzību.

Fighting Elite turnīrā bez Brieža piedalīsies vēl pieci sportisti, kuri līdz šim karjerā nav cietuši nevienu zaudējumu. Pavisam kopā paredzētas astoņas cīņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Mairis Briedis

smagā svara bokseris
Dzimis: 1985. gada 13. janvārī
Karjera: debitēja 2009. gada 11. oktobrī, aizvadījis 18 cīņas, gūstot 18 uzvaras (15 ar nokautu), IBA pasaules čempiona josta

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?