Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Džezs ar ļoti plašu vērienu

Inese Lūsiņa

Jau trešo gadu pasaules spilgtākās džeza zvaigznes Rīgā pulcē vērienīgais festivāls World Jazz Festival, kas norisināsies jau šonedēļ, no 28. līdz 29. jūlijam. Šogad tas džeza cienītājus priecēs ar trim vērienīgiem koncertiem - viss sāksies ar tradicionālo bezmaksas koncertu jeb festivāla atklāšanas svinībām 28. jūlijā Doma laukumā. Tajā pašā vakarā pasaules džeza zvaigznes koncertēs šim festivālam jaunā vietā - kinoteātrī Splendid Palace, bet 29. jūlijā - Arēnā Rīga.

Festivālu ar vērienīgu bezmaksas koncertu Doma laukumā 28. jūlijā plkst. 15 atklās Krievijas saksofonists un festivāla līdzorganizators Igors Butmans kopā ar vairākiem džeza māksliniekiem no Latvijas, Krievijas un ASV. Koncertā dzirdēsim gan deviņu atraktīvo mūziķu grupu, rokenrola skatuves veterānus Big Al &The Jokers no Latvijas, gan instrumentālās džeza, fanka un fusion mūzikas apvienību Very Cool People, ko iemīļojuši arī cilvēki, kuriem iepriekš nav bijusi saskarsme ar džezu. (Viņi spēlē oriģinālmūziku, kurā iekļauj džeza, fanka, hiphopa un soul mūzikas elementus.) Koncerta noslēguma akordi būs amerikāņu saksofonista un ļoti izjustas mūzikas komponista Maikla Lingtona ziņā.

Vakarā plkst. 19 uz Splendid Palace skatuves kāps Brazīlijas džeza karaliene Tania Maria. 36 gadi mūzikā un 25 albumi, kuru laikā tapuši tādi hiti kā Piquant, Come with me un Made in New York, pierādījuši, ka Tania Maria, kura valdzina ar piesātināti zemo balsi un perkusiju stila klavierspēli, ir viens no izcilākajiem Brazīlijas talantiem. Viņa dzīvojusi gan Parīzē, gan Ņujorkā, taču muzicējot nekad neaizmirst dzimtās saknes - sambas, bosanovas un citus latīņamerikāņu ritmus. Šajā vakarā uzstāsies arī izsmalcināti muzikālais aklais Krievijas pianists un dziedātājs Oļegs Akuratovs, kā arī 11 gadu vecais neparastais Krievijas džeza brīnumbērns dziedātāja Jaroslava Simonova un saksofonists Igors Butmans ar savu kvartetu.

«Nekautrējoties varam teikt, ka mums izdevies izveidot vienu no vērienīgākajiem džeza pasākumiem visā Baltijā, iespējams, pat visā Eiropā,» priecājas Igors Butmans. Festivāla vērienīgākajā koncertā 29. jūlijā plkst. 19 Arēnā Rīga, kam pērn jumtu nocēla Stenlijs Klārks ar jaunajiem supertalantiem, uzstāsies leģendārās grupas Fourplay dalībnieks amerikāņu pianists Bobs Džeimss, kā arī afrodžeza leģenda, trompetists un Nelsona Mandelas draugs Hjū Masekela. Abi ir divu Grammy balvu ieguvēji. Bobs Džeimss ir viens no smooth jazz žanra izveidotājiem, savukārt Hjū Masekela džezā ievij dienvidafrikāņu vitālo tautas mūziku. Viņam šī ir atgriešanās Rīgā pēc uzstāšanās uz mūsu Operas skatuves festivāla Winterfest atklāšanā 2011. gada novembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?