Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dzīpariņš var kļūt par «zelta» dārziņu

Pirms diviem gadiem dibinātais, taču tā arī neatvērtais bērnudārzs Dzīpariņš, visticamāk, netiks slēgts. Zem ēkas esošās zemes īpašnieks pēc ilgām sarunām piekritis to pārdot, tādējādi vairs nebūs juridisku šķēršļu sākt padomju gados celtās ēkas rekonstrukciju. Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta komiteja ceturtdien rīkoja izbraukuma sēdi uz šo ēku, kurā secināja, ka kopējā summa bērnudārza izveidei, ieskaitot īpašumu iegādē iztērēto naudu, varētu būt ap trim miljoniem latu.

Tas nozīmē, ka uz vienu bērnu tiks iztērēts par diviem tūkstošiem vairāk nekā jaunuzceltajā pirmsskolas izglītības iestādē _Austriņa._

«Tas bērnudārzs būs zelta vērtībā,» pašvaldībā strādājošo neprofesionālo darbu kritizē komitejas vadītāja Eiženija Aldermane (LPP/LC). Viņai nav saprotams, kā varēja par tik lielu naudu iegādāties īpašumu ar «tādu apgrūtinājumu» - privātu zemi zem tā.

Diena jau rakstīja, ka kādreizējā privātā bērnudārza Kolumbs ēku Biķernieku ielā 33a dome 2007.gada pavasarī nopirka par 1,79 miljoniem latu. Tā paša gada beigās izveidoja bērnudārzu piecām vai sešām grupiņām, kas nodrošinātu vietu līdz 150 bērniem. Tika atrasts finansējums remontdarbu veikšanai, taču pašvaldības speciālisti uzstāja, ka ēku vajag rekonstruēt un uzcelt piebūvi uz privātas zemes. Dome par 48 000 latu nolīga firmu, kas izstrādāja tehnisko projektu, ar zemes īpašnieku šīs darbības nesaskaņojot, tāpēc viņš atteicās tās akceptēt. Domes deputāte Baiba Brigmane (JL) uzskata, ka bērnudārza atvēršana mākslīgi sarežģīta, jo pārbūves vietā būtu pieticis veikt remontu.

Īpašuma departamenta pārstāvji ceturtdien projekta nepieciešamību skaidroja ar ēkas tehnisko stāvokli - 1.stāvā veikta nelikumīga būvniecība, jo iepriekšējais īpašnieks gribējis ēku piemērot sākumskolas vajadzībām. Konstatētas arī plaisas pamatos un sienās, neapmierinošs ir arī inženiertīklu stāvoklis. Kaut arī ir trūkumi, summa, kas pašvaldībai prasīta par ēku, bijusi mazāka nekā īpašuma novērtējums, tādēļ no finansiālās puses pirkums bijis izdevīgs.

Jautājumu, kādēļ jau sākumā netika atrisinātas īpašumtiesību problēmas, departamenta direktora vietnieks Oļegs Burovs centās atvairīt, jo pirkšanu rosinājusi B.Brigmanes vadītā Izglītības, jaunatnes un sporta komiteja. «Man žēl, ka mani iepriekšējie kolēģi pakļāvās politiķiem. Nevajadzēja klausīt komitejas lēmumam,» viņš teica.

Teikas rajona iedzīvotāja Anete Hartmane, kura minēto problēmu dēļ nevarēja savu bērnu palaist Dzīpariņā, aicināja deputātus pasteigties ar tā būvniecību. Taču E.Aldermane nevarēja apsolīt, ka nākamā gada budžetā atradīsies nauda celtniecībai. Pēc departamenta teiktā, ap 43 000 latu būs nepieciešami, lai no privātīpašnieka atpirktu 600 kvadrātmetrus zemes, vēl aptuveni miljons - būvdarbiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

LOK: Apdraudētas iespējas nodarboties ar sportu Rīgā

“Rimi” Olimpiskais sporta centrs saņēmis vēstuli no Rīgas domes ar paziņojumu, ka sakarā ar veiktajiem grozījumiem MK noteikumos nr. 350, no 1. oktobra vairāk nekā desmit reizes tiek paaugstināta ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?