Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Ēdam pavasari

Kopš āra temperatūras stabiņš pakāpies virs nulles, cilvēki manāmi sākuši vairāk smaidīt, būt atsaucīgāki un ģērbties krāsaināk. Viens otrs pa Rīgas ielām sācis pārvietoties lēnāk, pēkšņi pievēršot uzmanību māju arhitektūrai, bet mani bērni, tā vietā, lai pēcpusdienā pēc dārziņa ātrāk nokļūtu pie multenēm, lūdzas, lai ilgāk pasēžam ārā. Mūsu ģimenē velosipēdu sezonu pirmā šogad atklāja meita Maija, un tā vien šķiet, ka vēl dažas dienas, un arī es pāri Akmens tiltam mīšos ar savu riteni. Putnu dziesmas un svaigs gaiss šķiet kaut kas tik aizmirsts un mīļš.

Savukārt Mini Dienas komanda, sajutusi siltumu uz savas ādas, šoreiz izvēlējās runāt par svaigēšanu. Aptaujājot tuvāko ģimenes locekļu un draugu loku par svaigēdājiem, zināms maz, tādēļ žurnāliste Inga Melberga devās apciemot kādu ģimeni, kuras pārstāvji par attiecīgo tēmu bija ar mieru pastāstīt vairāk. Sekojot stereotipiem, svaigēdāji nereti asociējas ar cilvēkiem, kas, ja ne ēd zāli, tad tuvu tam. Taču iespaids ir maldinošs un ir tikai neizpratnes un informācijas trūkuma rezultātā veidojies aplams viedoklis. Kad pirms pāris gadiem sāku pievērsties veģetārismam, daudzi uz mani skatījās kā uz dīvaini, viņiem šķita, ka mana ēdienkarte aprobežojas ar sautētiem dārzeņiem, bet tā nu tas gluži nav. Kad paliku stāvoklī ar otru bērnu, mamma teica, ka tas esot neprāts - neēst gaļas produktus, jo tajos ir organismam nepieciešamā dzelzs. Paralēli apmeklēju arī vēdiskās kulinārijas kursus, kuros pasniedzēja mācīja gatavot ēdienus, neizmantojot dzīvnieku valsts produktus, izņemot pienu un tā izstrādājumus. Mūsu ģimenes ēdienkarte kļuva pavisam citāda, un arī mans vīrs atteicās no gaļas produktiem. Izrādījās, ka dzelzi var uzņemt arī savādāk, atliek vien izlasīt dažas grāmatas vai uzklausīt ekspertu viedokli. Tagad gan dažkārt mēdzu salūzt, ieraugot omes gatavotos rolmopšus vai Lūcijas tantes plānās karbonādītes. Jā, labi gribētos arī Mangaļu šašliku, bet tas lai vēl pagaida uz grila. Starp citu, vai esat jau atklājuši piknika sezonu? Ja ne, tad pēdējais laiks. Tikai zāli nededziniet!

Noslēgumā vēl kāds padoms, kurā, brokastojot ģimenei draudzīgajā kafejnīcā Illy, dalījās jūsu uzticamā eksperte Edīte Ķirse no Mini Dienas Padomu stūrīša. Kā jau sievietēm pienākas, runas par bērniem tomēr noslēdzās ar sarunām par modi un drēbju skapi, kurš pēc garās ziemas jau tā apnicis, ka mēteļus un bērnu kombinezonus negribas redzēt ne acu galā. Tad Edīte ieteica: «Sapako ziemu.» Kā tas ir? Vienkārši! Kopā ar bērniem pasakiet ziemai ardievas, to iepakojot un noglabājot istabas tālākajā stūrī - sākot ar ziemas zābakiem, siltajām cepurēm un jakām, beidzot ar ragaviņām un slēpēm. Vēl kāda cita mana kolēģa padoms šopavasar skan - nomazgā logus!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?