Ēdieni ar arbūza garšu
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Krāsnī cepts lasis ar arbūza risoto
Katlā viegli apcep Arborio rīsus (divām personām vajadzēs
100 g rīsu) kopā ar sakapātām šalotēm, līdz rīsi kļūst
caurspīdīgi. Pielej baltvīnu tik daudz, lai tas mazliet pārklātu
rīsus. Kad vīns iztvaikojis, pārlej rīsiem vistas buljonu (lai
pārklāj rīsus), pievieno timiānu, uzliek vāku un uz lēnas uguns
sautē rīsus, līdz tie mīksti. Pārkožot rīsa graudiņu, ir jāsajūt
tāds kā kraukšķis.
Pirms pasniegšanas rīsos iejauc sarīvētu
Parmas sieru (daudzums pēc garšas), svaigu bazilika pesto (1
tējk.), arbūza gabaliņus un mazliet saputotu saldo krējumu.
Laša
steiku dāsni sapiparo, pārslaka ar citrona sulu, liek uzkarsētā
krāsnī un 200 grādos cep 10 minūtes. Ļauj lasim vēl divas trīs
minūtes pastāvēt siltumā.
Pārkaisa ar Parmas sieru un pasniedz
ar risoto.
Arbūzs ar šampanieša sabajonu
Ar speciālu karoti no arbūza mīkstuma izgrebj bumbiņas, liek
deserta traukā vai glāzē un pārlej ar sabajonu.
Sabajona
pagatavošana
Vajadzēs 3 olu dzeltenumus,
3 ēd. k.
cukura, 3 ēd. k.
šampanieša.
Izejvielas ar slotiņu kuļ ūdens
peldē, kamēr tās sabiezē.
Desertu dekorē ar svaigām piparmētru
lapiņām.
Salāti ar arbūzu un sezama sēkliņās ceptu vistu
Vistas krūtiņu sagriež plānās šķēlītēs, nedaudz pārlej ar sojas
mērci, mazliet sapiparo. Pieliek olbaltumu no vienas olas, pieber
trīs ēdamkarotes kartupeļu miltu, tikpat daudz sezama sēkliņu.
Kārtīgi samaisa un cep lielā eļļas daudzumā.
Vistai no ārpuses
jābūt kraukšķīgai, no iekšpuses sulīgai, tāpēc svarīgi to
nepārcept.
Bļodā saplucina dažāda veida salātu lapas, pievieno
vīna etiķi, olīveļļu, melnos piparus, svaigu baziliku, svaigu
tomātu daiviņas, gurķus. Visu rūpīgi apmaisa.
Salātus kārto uz
šķīvja, uzliek kraukšķīgo vistu, dāsni uzber arbūza gabaliņus.
Arbūzs salātiem piešķirs patīkamu svaigumu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri