Ēdieni, kas jāēd pavasarī
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sparģeļu salāti
4 porcijām vajadzēs: 0,8 kg zaļo sparģeļu, 2 cieti vārītas olas,
kapātus lociņus. Mērcei: 3 ēd. k. majonēzes, 1 ēd. k. sinepju
(vēlams Dižonas), 1 ēd. k. ūdens, 1 ēd. k. vīna etiķa, sāli,
piparus
1. Sparģeļus vāra sālsūdenī 4-5 min. - lai vidū tie vēl
būtu kraukšķīgi. Tad sparģeļus atdzesē ledusūdenī (ūdenī, kurā
iebērti ledusgabaliņi), nosusina, sagriež un liek uz šķīvja.
2.
Olas sakapā un pārber pāri sparģeļiem.
3. Mērces sastāvdaļas
samaisa, pārlej pāri salātiem, dekorē ar svaigiem lociņiem.
Zandarta fileja ar sparģeļu risoto un biešu mērci
4 porcijām vajadzēs: 1 kg zandarta, 0,4 kg zaļo sparģeļu, 0,2 kg
arborio rīsu, 0,2 kg Mascarpone siera, 1 sīpolu, 40 g sviesta, 40 g
rīvēta Parmas tipa siera, 300 ml zivju buljona, sāli, piparus.
Mērcei: 1 sīpolu, 50 ml baltvīna, 200 g saldā krējuma, 1 vārītu
bieti, sāli
1. Zandartu notīra, atdala fileju, no asakām uzvāra
buljonu. Fileju liek uz pannas un cep no abām pusēm.
2. Smalki
sakapā sīpolu un apcep sviestā, pieber rīsus, nedaudz apcep, pielej
pusi buljona un lēnām sautē, regulāri maisot un pa nelielām devām
pievienojot buljonu. Rīsiem vidū jābūt nedaudz cietiem.
3. Kad
rīsi gatavi, pievieno abus sierus, sāli un piparus.
4.
Sparģeļus novāra sālsūdenī 4-5 min., sagriež un pieliek
risoto.
5. Mērcei: sagriež sīpolu un vāra katliņā kopā ar
baltvīnu. Kad alkohols izvārījies, pielej saldo krējumu un turpina
vārīt, līdz mērce sāk biezēt.
6. Bieti sablendē, biezeni
pievieno jau gatavajai mērcei, visu izkāš caur sietu un
pasniedz.
Zemeņu sorberts
4 porcijām vajadzēs: 0,4 kg saldētu zemeņu (vai citu jūsu
saldētavā aizķērušos ogu), 100 ml baltvīna, 0,1 kg
cukura
Saldētas zemenes nedaudz atlaidina, lai vieglāk
sablendēt. Pievieno cukuru, baltvīnu, sablendē un pasniedz.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri