Ēdieni maratonistiem
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Tvaicēts breksis ar jaunajiem kartupeļiem un bazil
1 personai vajadzēs: 150 g brekša filejas, 1 ķiploka kātu, 4
jaunos kartupelīšus, sauju svaiga bazilika, 1/2 laima augļa, sāli
pēc garšas, pirmā spieduma olīveļļu.
Katliņā liek vārīties
ūdeni, pieber mazliet sāls. Notīra un smalki sagriež breksi, notīra
kartupelīšus un ieliek bambusa sietā (ja nav tvaicējamā sieta, ņem
metāla caurduri). Smalki sagriež ķiploka kātu un pārber breksim un
kartupelīšiem. Sīki sasmalcina sauju svaiga bazilika, griešanas
procesā tam uzlejot pirmā spieduma olīveļļu. Baziliku uzkaisa
breksim un kartupeļiem. Uzber mazliet sāls. Sietam uzliek vāku un
novieto uz katliņa (kurā jau vārās ūdens). Tvaicē apmēram sešas
minūtes (ilgums atkarīgs no tā, cik smalki sagriezta zivs un
kartupeļi). Īsi pirms breksis gatavs, uzspiež pusi laima augļa
sulas. Tvaicējamo sietu noņem no katliņa - ēdiens gatavs!
Šis ir
liess, tomēr visas uzturvielas saturošs ēdiens.
Tvaicēts bumbieris ar jogurtu un ogām
1 personai vajadzēs: 1 saldu bumbieri, 250 g jogurta bez
piedevām, sauju melleņu, sauju dzērveņu.
Katliņu ar ūdeni liek
uz plīts vārīties. Pārgriež bumbieri un ar ēdamkaroti izņem sēklas.
Liek bambusa tvaicējamā sietā un, kad ūdens burbuļo un izgaro
tvaiki, sietu novieto virs katliņa. Tvaicē neilgi (apmēram divas
minūtes) - jo ilgāk tvaicēs, jo vairāk vitamīnu no bumbiera
pazudīs. Tikmēr bļodā jogurtu sajauc ar mellenēm un dzērvenēm.
Saldummīļi var pievienot karotīti medus. Kad bumbieris gatavs, to
liek uz šķīvja un pārlej ar jogurtu. Ja skrējējam ir laba apetīte,
var apēst divas porcijas.
Saldais ēdiens lieliski piemērots
ogļhidrātu rezervju atjaunošanai starp ēdienreizēm, piemēram,
launagā. Satur A, B1, C, P, PP vitamīnu un dažādas
minerālvielas.
Spinātu un rukolas omlete
1 porcijai vajadzēs: 70 g rukolas, 70 g spinātu, sauju
makadamijas riekstu, baltmaizi, 3 olas, mazliet piena, nedaudz
sviesta, sāli pēc garšas.
Uz pannas liek nedaudz sviesta, lai
tas sāk kust. 3 olas sajauc ar mazliet (pāris ēdamkarošu) piena.
Pieber sāli. Pāris šķēļu (vislabāk galiņus jeb doniņas) baltmaizes
sagriež lielos gabalos. Kad sviests izkusis, liek apbrūnināties
maizes gabaliņus un sauju makadamijas riekstu. Mazliet apcep un
pielej ar pienu sajauktās olas. Apmaisa. Pāri kārto rukolu un
spinātus. Cep krāsnī 200 grādos, līdz omlete gatava (aptuveni
astoņas minūtes).
Šis ir labs brokastu ēdiens, atgriežoties no
treniņa vai arī vakarā pēc vakara treniņa. Var ēst klāt maizi,
tādējādi palielinot ogļhidrātu uzņemšanu. Ēdiens satur
olbaltumvielas, ogļhidrātus, šķiedrvielas, A, B C, D, E, K , PP
vitamīnu un minerālvielas: kāliju, kalciju, magniju, dzelzi.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri