Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Eiropā sniega izraisīts pirmssvētku haoss

Nepieredzēts aukstums, spēcīgi sniegputeņi, neizbraucami autoceļi un atcelti avioreisi ir radījuši ievērojamu haosu Ziemassvētku drudža pārņemtajā Eiropā. Šī gada decembris ir viens no aukstākajiem un sniegotākajiem visā meteoroloģisko novērojumu vēsturē, laikapstākļu pētnieki prognozē, ka šīs nedēļas laikā sals un sniegputeņi Eiropu vēl neatstās, lai gan pakāpeniski kļūs siltāks.

Ceļotāji sprostā

Daudziem ceļotgribētājiem aizgājusī nedēļas nogale izvērtās par katastrofu. Brīvdienās aviosatiksme bija gandrīz pilnībā paralizēta, ieslogot simtiem tūkstošiem pasažieru lidostu uzgaidāmajās telpās Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Beļģijā un citviet Eiropā. Lidostas bija pārpildītas, bet pasažieri - spiesti nakšņot improvizētās guļvietās. Aviosatiksme daudzviet atcelta jau kopš piektdienas.

Viena no sniega vētru spēcīgāk skartajām valstīm ir Lielbritānija, kura neatceras piedzīvojusi tādu salu kā šogad, kad temperatūra sasniegusi pat mīnus 20 grādus pēc Celsija. «Pienāk brīdis, kad tu vairs nevari izdarīt neko,» raidsabiedrībai BBC stāstīja Londonas Hītrovas lidostas pārstāvji. Pasažieri tika apgādāti ar siltām segām, dzeramo ūdeni, kā arī pārtiku.

Frankfurtes lidostā svētdien vien atcelti 490 lidojumi, un terminālī izvietotas guļvietas. Tā kā snigšana tuvākajā laikā nemitēsies, ceļotgribētājiem pretimnākšanu izrādījusi valsts lielākā lidsabiedrība Lufthansa. Portāls Thelocal.de raksta, ka kompānija mudinājusi pasažierus iekšzemes reisu biļetes apmainīt pret vilciena biļetēm.

Situācija nav labāka arī uz ceļiem. Itālijā simtiem mašīnu bija iestrēgušas uz maģistrālēm Florences tuvumā, kur sniega sega sasniedza pat 40 centimetru. Tika atcelta vilcienu satiksme starp Milānu, Florenci un Romu, tādēļ aptuveni pieci tūkstoši cilvēku tika izmitināti kādā Florences konferenču namā.

Risks palikt bez dāvanām

Tradicionāli veiksmīgais Ziemassvētku laiks dažiem veikalniekiem nes sarūgtinājumu. Neizbraucamo ceļu dēļ Lielbritānijā apgrūtināta preču piegāde. Kā ziņo BBC, neierastie laikapstākļi apgrūtina darbu piegādātājiem un interneta veikaliem, laupot iespēju tikt pie ierasti lielajiem ienākumiem pirmssvētku periodā. Tādēļ, spītējot nepatīkamajiem laikapstākļiem, dāvanu meklētāji dodas uz tirdzniecības centriem, jo internetā iegādātās lietas Ziemassvētku vecīša dāvanu maisā var nenonākt. Tomēr ziemas nestās likstas var apgrūtināt arī veikalu «ķemmēšana», jo, piemēram, Londonā nedēļas nogalē slēgts viens no lielākajiem iepirkšanās centriem - Brent Cross.

Tikmēr Zviedrijā, kur daudzviet sniega sega sasniedz pat pusmetru, vairāk darba ir ne vien komunālajiem dienestiem, bet arī policijai, jo valstī ievērojami pieaudzis sniega tīrāmo ierīču zādzību skaits. Tas noticis pēc brīdinājuma par svētdien gaidāmo sniega vētru. Thelocal.se raksta, ka ikvienam ir rūpīgi jāuzmana savas tīrāmās ierīces, jo zādzību skaits arvien pieaug un visā Zviedrijā ievērojami trūkst ekipējuma cīņai ar biezo sniega segu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?