Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Eiropas klase Kurzemē

It kā tikai viens no, bet tajā pašā laikā arī unikāls un neatkārtojams. Šīs nedēļas nogalē Kurzemē trešo gadu pēc kārtas tiks aizvadīts Eiropas rallija čempionāta (ERČ) posms. Pavisam kopā šogad tādu ir desmit, bet Rally Liepāja posmam ir sevišķa nozīme. Viena no tām - tieši Liepājā svētdien tiks kronēts Ice Master kausa ieguvējs jeb Eiropas labākais rallija braucējs sniegā un ledū. Tāpat šeit sāksies cīņa par ERC Junior titulu, bet Latvijas līdzjutējiem ar savu piedalīšanos ātruma cīņās Kurzemē āķi lūpā iemetis rallijkrosa zvaigzne Reinis Nitišs.

Pasaules mērogā ERČ var uzskatīt par otro labāko rallija čempionātu, piekāpjoties tikai pasaules čempionātam WRC, kur gan vadošajās lomās tik un tā ir Vecās pasaules pārstāvji. Pirms trim gadiem ilgāku laiku prestiža ziņā nīkstošās sacensības atguva otru elpu. Pēc IRC (Intercontinental Rally Challange) nozušanas no pasaules autosporta kartes ERČ ieguva iespēju uzlabot prestižu, un Eurosport translācijas to ievērojami sekmējušas.

Pēc ERČ 1. posma Austrijā līderu godā Latvijā ieradušies poļi Kajetans Kajetanovičs un Jareks Barans. Viņi ir vieni no galvenajiem favorītiem uz Ice Master troni, taču paši par savām iespējām to iegūt izsakās diezgan piezemēti. «Braukt maksimāli ātri pa sniegu un ledu būs aizraujoši mums pašiem un interesanti arī skatītājiem. Neesmu pieradis braukt ar šāda tipa riepām. Garās radzes nodrošina lielisku saķeri uz ledus seguma, taču savā ilgajā rallija pieredzē esmu sev iestrādājis pilnīgi pretējus refleksus un no ledus cenšos izvairīties,» četrkārtējais Polijas čempions atzinās, ka tikai otro reizi mūžā brauks ar garo radžu ziemas riepām. Arī tā ir viena no Rally Liepāja specifikām - tikai šajā ERČ posmā sportisti izmantos tādas.

Tieši Polijas pārstāvniecība Rally Latvija būs vislielākā - piektdaļa no visām dalību pieteikušajām ekipāžām startēs zem Polijas karoga (10). Pavisam kopā Rally Liepāja pieteikusies startēt 51 ekipāža no 20 valstīm. Latvijai šogad būs astoņas ekipāžas, bet Čehijai un Krievijai - pa piecām.

Viena no spožākajām zvaigznēm, kas startēs Liepājā, ir īrs Kreigs Brīns. Viņš iepriekšējos divus gadus Latvijā allaž kāpa uz absolūtās ieskaites goda pjedestāla, turklāt WRC pirmajā posmā Montekarlo izcīnīja otro vietu WRC2 klasē un 13. pozīciju absolūtajā ieskaitē. ERČ pirmajā posmā Austrijā viņš piedzīvoja neveiksmi, bet Kurzemē viņam ir visas iespējas atgriezties cīņā par ERČ titulu.

Par aizraujošām sacīkstēm un intrigu, kā ierasts, rūpēsies baltkrievs Aleksejs Lukjaņuks. Viņš Austrijā pirmajā ātrumposmā tehnisku ķibeļu dēļ bija spiests atkāpties uz 23. pozīciju, taču turpinājumā spēja pakāpties uz 3. pozīciju absolūtajā ieskaitē, nopelnot sezonas pirmo Kolina Makreja ERC Flat Out balvu, kuru iegūst sacensību laikā lielāko kāpumu veikušais braucējs. Tieši viņš pērn ieguva šo balvu Liepājas rallijā.

Latvijas līdzjutēji ar interesi sekos Reiņa Nitiša gaitām. Pagājušajā gadā FIA Pasaules rallijkrosa čempionātā Supercar klasē 3. vietu kopvērtējumā ieguvušais jēkabpilietis debitēs ERČ. «Rallijā ir daudz neparedzamu situāciju, un ceļa segums var mainīties jebkurā mirklī - tas noteikti man palīdzēs uzlabot braukšanas prasmes un spēju pielāgoties dažādiem apstākļiem. Mans mērķis ir finišēt visos ātrumposmos, lai pilnībā izmantotu iespēju mācīties un pilnveidoties kā braucējam. Šajā rallijā es necīnīšos par uzvaru, tā vietā cīnoties pats ar sevi, jo noteikti nāksies piedzīvot situācijas, kādās iepriekš kā braucējs neesmu nonācis,» motivāciju startēt ERČ paskaidroja 19 gadu vecais autosporta talants Nitišs, kura stūrmanis būs Latvijas čempions Māris Neikšāns.

Sacensību organizators Eurosport Events šogad parūpējies arī par motivāciju individuālajiem braucējiem, kuri nepārstāv kādu no rūpnīcas komandām. Sezonas gaitā 200 tūkstoši eiro tiks sadalīti katra posma septiņiem ātrākajiem individuālajiem braucējiem.

Interesenti var iegādāties skatītāja komplektu visiem ātrumposmiem par 25 eiro. Tos nebūs iespējams iegādāties pie ieejas ātrumposmā, bet tikai konkrētās tirdzniecības vietās. Viena ātrumposma apmeklējums maksā 12 eiro. Bērniem līdz 10 gadu vecumam un invalīdiem ieeja bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Autosports

Eiropas rallija čempionāta 2. posms Rally Liepāja
6.II 16.15 Kvalifikācijas posms Liepājas apkārtnē, 20.00 Atklāšanas ceremonija Rožu laukumā Liepājā
7.II 11.30-19.30 Pieci ātrumposmi Kuldīgas apkārtnē, 19.05 LRČ 2. posma apbalvošana Rožu laukumā Liepājā
8.II 8.30-17.30 Seši ātrumposmi Liepājas apkārtnē, 20.30 ERČ un LRČ 3. posma apbalvošana Rožu laukumā Liepājā

Pievērs uzmanību!

12 ātrumposmos kopumā būs jāveic 205,68 kilometri pa ziemīgajiem Liepājas un Kuldīgas reģiona ceļiem
36,97 kilometrus garais ātrumposms Kuldīgā ir garākais šajā rallijā un par nepilniem pieciem kilometriem garāks nekā pagājušās sezonas ERČ garākais ātrumposms Šveicē
Rallijs noslēgsies svētdien ar jaunu pilsētas ātrumposmu Liepājas ielās
Rally Liepāja būs pirmais no sezonas sešiem ERČ junioru čempionāta posmiem
Visplašāk pārstāvētā Liepājas rallijā būs ERČ 3 ieskaite (R3 un R2 grupas automašīnas). Tajā sacentīsies 29 ekipāžas. Tajā startēs arī Reinis Nitišs
Rally Liepāja vienlaikus būs arī Latvijas rallija čempionāta otrais un trešais posms, kam šobrīd pieteikušās 20 ekipāžas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?