«Pieprasītāko klāstā ir sarkanā paprika, ķiršu tomātiņi, cukini, sīpoli un ziedkāposti. Ekoaugļi un ekodārzeņi tiek ievesti no Spānijas, Itālijas, Holandes, Ekvadoras un Kolumbijas, bet ekokartupeļus un ekoburkānus piegādā Latvijas z/s Vecmuižnieki,» izklāsta D. Valnere. «Ekoaugļu un ekodārzeņu pārdošana, svarā rēķinot, augusi par 6%. Pieprasījums pēc ekoproduktiem palielināsies, taču lēni - proporcionāli iedzīvotāju labklājības pieaugumam,» domā Maxima Latvija preses sekretārs Ivars Andiņš.
Ekoaugļi un ekodārzeņi atšķiras no parastajiem ar to, ka audzēti bioloģiskajās saimniecībās, izmantojot vienīgi dabiskas metodes un izvairoties no ķīmisko līdzekļu lietošanas. Pircējiem, kuri vēlas iegādāties ekoproduktus, jāpievērš uzmanība, vai uz fasējuma ir marķējums, kas apliecina, ka prece tiešām atzīta par ekoproduktu, piemēram, pakavā ietverta āboliņa lapa - zīme «Latvijas ekoprodukts».