Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ekskursija kā karjeras starts

Ikgadējā Ēnu dienā februārī jaunieši var izzināt un klātienē vērot konkrētu profesiju pārstāvju ikdienu, turpretim Uzņēmumu atvērto durvju nedēļā, ko rīko jauniešu karjeras portāls Prakse.lv, ir iespēja «ēnot» veselus uzņēmumus, iepazīstot tos tuvāk un no iekšienes.

Uzņēmumu atvērto durvju nedēļa šopavasar notiks jau devīto gadu pēc kārtas un norisināsies no 11. līdz 15. aprīlim, savukārt pieteikties pasākumam jaunieši aicināti laikus - jau no 22. marta, jo vietu skaits šajās ekskursijās uz uzņēmumiem ir ierobežots.

Projekta ietvaros paviesoties vietējo ražotāju un citos uzņēmumos, kā arī nevalstiskajās organizācijās un valsts iestādēs var gan skolēni, gan studenti, gan neseni augstskolu absolventi. Ekskursijas pie darba devējiem jauniešiem ļauj uzzināt par tiem vairāk, pieteikties praksē vai darbā jauniešiem draudzīgos uzņēmumos un iestādēs, kā arī ieviest lielāku skaidrību par savu potenciālo nākotnes karjeru un profesionālās darbības jomu. Katru gadu ekskursijām uz uzņēmumiem projektā piesakās ap 11 000 jauniešu un aptuveni 6000 tiek dota iespēja piedalīties šajās informatīvi izglītojošajās vizītēs.

Šogad savas durvis jauniešiem vērs 70 uzņēmumu, un tas, kā norāda projekta organizatori, ir līdz šim labākais sasniegtais iniciatīvas rezultāts. Skolēnus un studentus ekskursijās pie sevis šogad gatavi uzņemt darba devēji no deviņām Latvijas pilsētām, kopumā piedāvājot 400 ekskursiju Rīgā, Ventspilī, Liepājā, Brocēnos, Tukumā, Smiltenē, Jelgavā, Skrīveros un Pļaviņās. Būs pārstāvētas 18 nozares, un jauniešus viesos gaidīs uzņēmumi airBaltic, Latvenergo, Rīgas siltums, Tele2, Statoil Fuel & Retail Latvia, Swedbank, Skrīveru saldumi, Drogas, CSDD, Smiltenes piens un citi. Pilns saraksts ar uzņēmumiem, kas piedalās projektā, pieejams portāla Prakse.lv sadaļā Pasākumi. Turpat atrodama arī pieteikšanās iespēja jauniešiem, kas vēlas paviesoties uzņēmumos.

Pretēji valdošajam uzskatam, ka jaunieši darba tirgū nav pieprasīti, darba devēji labprāt vēlas studentus pieņemt gan praksē, gan darbā, rāda Prakse.lv pieredze. Uzņēmumu atvērto durvju nedēļas ietvaros 71% darba devēju izrādījuši interesi piesaistīt jaunus darbiniekus, un lielākais pieprasījums ir pēc informācijas tehnoloģiju, finanšu un ekonomikas, pārtikas rūpniecības, mārketinga un apkalpošanas speciālistiem. Ekskursiju laikā uzņēmumos, organizācijās un iestādēs jauniešiem būs iespēja atstāt savu CV un pieteikties konkrētām vakancēm, kā arī uzdot sev interesējošos jautājumus un neformālā gaisotnē iepazīt darba devēju un potenciālos kolēģus.

Portāla Prakse.lv vadītājs Jānis Logins norāda, ka šogad vēlme aktīvi piedāvāt jauniešiem darba iespējas no uzņēmumu puses ir īpaši aktīva. «Vairāk nekā divas trešdaļas no uzņēmumiem ekskursiju laikā vēlas noskatīt potenciālos praktikantus un darbiniekus. Uzņēmumi ir sākuši domāt par darbaspēka piesaisti ilgtermiņā, popularizējot no jauniešu puses mazāk pieprasītas profesijas un iepazīstinot ar specifiskiem arodiem,» J. Logins stāsta. Iepriekšējo astoņu gadu laikā darba devējiem Uzņēmumu atvērto durvju nedēļā izdevies iepazīties ar vairāk nekā 2420 jaunajiem darbiniekiem, kas vēlāk sākuši uzņēmumos strādāt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?