Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Favorītes krīt pusfinālā

Vienā puslaikā pazaudēts visas sezonas darbs - tik skarbi par Jekaterinburgas UGMK negaidīto zaudējumu FIBA sieviešu basketbola Eirolīgas pusfinālā pret Galatasaray izteicās komandas galvenais treneris Olafs Lange. Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētajam klubam izcīnītās bronzas godalgas bija vājš mierinājums. Tikmēr Galatasaray basketbolistes pārrakstīja turnīra un Turcijas dāmu basketbola vēsturi, pirmo reizi triumfējot Eirolīgā.

Kaut arī Jekaterinburgā pagājušajā nedēļā pulcējās astoņas spēcīgākās Eiropas komandas, reti kurš apšaubīja mājinieču favorītu pozīcijas. Finālsacensību grupu turnīrā UGMK basketbolistes tās tikai apliecināja, pārliecinoši uzvarot Nadežda, Bourges un USK Prague komandas. Brīdinājuma zvans gan ieskanējās pēdējā spēlē, kurā pusotru ceturtdaļu vadībā bija traumu novārdzinātās čehietes. Laikam jau Jekaterinburgas komandā to īsti nesadzirdēja vai arī izskaidroja ar to, ka pirmā vieta apakšgrupā bija praktiski nodrošināta.

Pusfinālu pret Stambulas Galatasaray mājinieces vēlreiz iesāka smagnēji, ļaujot turcietēm izvērsties uzbrukumā, turklāt šoreiz pretinieces jau bija no cita līmeņa plauktiņa. 28 gūti punkti ceturtdaļā, 50 - puslaikā, un uz brīdi UGMK, neapšaubāmās favorītes, zaudēja jau ar 25 punktu starpību! «Mēs negaidījām, ka Galatasaray tik agresīvi sāks spēli. Viņām izdevās pilnīgi viss, bet mēs nevarējām atrast savu spēli,» neveiksmīgo pavērsienu skaidroja Anete Jēkabsone-Žogota. Laukuma saimnieces gan atguvās no šoka un pamazām ķēra pretinieces. Trīs minūtes pirms spēles beigām komandas šķīra vairs tikai seši punkti, taču svarīgā brīdī UGMK basketbolistes nesavāca bumbu pēc neveiksmīga turciešu metiena, par ko tika sodītas ar precīzu trīspunktnieku, pēc kura vairs neatguvās. «Otrajā puslaikā izdevās samazināt atstatumu, taču izšķirošā brīdī nepaņēmām bumbu un netrāpījām savus metienus,» atzina Latvijas basketboliste, kura šajā spēlē palika bez punktiem, turklāt nopelnīja otru sliktāko +/- koeficientu.

UGMK zaudēja ar 70:77, noliekot čempionu pilnvaras, un šāds pavērsiens radīja bažas arī par komandas motivāciju cīņā par bronzas godalgām. Tajā svētdien otro reizi nedēļā bija jāspēlē pret Francijas Bourges. Kaut arī spēlē un vēl pēc tās bija jaušams Krievijas kluba spēlētāju un treneru rūgtums par dienu iepriekš piedzīvoto zaudējumu, savu uzdevumu mājinieces paveica, uzvarot ar 80:70. Šoreiz Jēkabsonei-Žogotai astoņi punkti. «Mēs kopumā šajā finālturnīrā rādījām labu basketbolu, taču visam šosezon paveiktajam darbam svītru pārvilka pirmais puslaiks spēlē pret Galatasaray,» bez gandarījuma par bronzas godalgām norādīja UGMK galvenais treneris Olafs Lange. Viņš apliecināja, ka, visticamāk, komandas sastāvs nākamajā sezonā saglabāsies par deviņdesmit procentiem. Vēl gan komandai priekšā ir viens pārbaudījums Krievijas čempionāta izslēgšanas turnīrā, kur arī būs jāapliecina savs favorītes statuss.

Tikmēr divu Stambulas komandu divcīņā FIBA Eirolīgas finālā Galatasaray ar 69:58 pārspēja Fenerbahce, kļūstot par pirmo Turcijas klubu, kas uzvarējis Eirolīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Basketbols

FIBA Eirolīgas finālturnīrs
Pusfināls
UGMK - Galatasaray 70:77 (13:28, 29:50, 50:66). Jēkabsone-Žogota (UGMK): 14 min., 0 p. (0/1 2 p., 0/2 3 p.), 2 rez. piesp., 1 kļ., 1 pārķ.
Fenerbahce - Bourges 59:50 (13:6, 26:24, 39:38)
Spēle par 3. vietu
Bourges - UGMK 60:80 (18:20, 35:43, 42:66). Jēkabsone-Žogota (UGMK): 16 min., 8 p. (1/3 2 p., 2/2 3 p.), 2 rez. piesp., 1 kļ., 1 pārķ.
Fināls
Fenerbahce - Galatasaray 58:68

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?