Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Ferrari pārsteidz Mercedes nesagatavotu

Viena komanda nevar uzvarēt mūžīgi, tomēr grūti bija paredzēt, ka Ferrari sausā sacīkstē un atklātā cīņā apspēlēs Mercedes jau Malaizijā - tikai divas nedēļas pēc Lūisa Hamiltona un Niko Rosberga pārliecinošās dubultuzvaras Austrālijā.

Negaidītā Sebastiāna Fetela uzvara nāca kā svaiga gaisa malks visiem šī sporta veida cienītājiem. Pat Mercedes un Hamiltona fani ir sajūsmā par jaunu intrigu un gaidāmo cīņu, bet Pirmās formulas varasvīriem tas ir atgādinājums, ka nav nepieciešama mākslīga noteikumu maiņa, lai padarītu sacīkstes aizraujošākas.

«Tas bija kā modinātājzvans mūsu komandai,» pēc finiša paziņoja Mercedes vadītājs Toto Volfs, kura vienības darbinieki izskatījās samulsuši un neizpratnē par saņemto nokdaunu. Mercedes zaudējuma iemesls meklējams ne tikai stratēģijā, bet arī mašīnas ātrumā. Kā Volfs skaidroja pēc finiša, Lūisam Hamiltonam nebija izredžu uzvarēt arī tad, ja viņš būtu kopējis Sebastiāna Fetela stratēģiju un palicis trasē drošības mašīnas laikā.

Ferrari Malaizijā saudzīgāk izturējās pret riepām un tajā pašā laikā nezaudēja tempu. Hamiltonam cīņa par uzvaru beidzās pēc otrā boksu apmeklējuma, kad, ķerot vadībā esošo Fetelu, viņš pārāk strauji nodeldēja vidējā sastāva riepas, bija spiests agrāk doties boksos un pēdējā nogrieznī nācās izmantot «lēnākās» cietā sastāva riepas, lai vispār tiktu līdz finišam. Turklāt riepu izvēle Hamiltonam bija ļoti ierobežota kvalifikācijas pirmajā kārtā izvēlētās agresīvās stratēģijas dēļ.

Brīdī, kad Fetela un Ferrari draudi sacīkstes gaitā kļuva reāli, Mercedes centieni mainīt stratēģiju un pielāgoties jaunajai situācijai izskatījās ļoti nevarīgi, un bija iespaids, ka komandu pārņēmis stress un panika: drudžaina rosība uz komandtiltiņa, nevietā radio ēterā nokļuvušas sarunas un sasteigti pieņēmumi, kas nekavējoties atsaucās uz pilotu sniegumu. Niko Rosbergs nespēja saprast, vai viņam vispār jācīnās ar Fetelu un vai Ferrari pilots vispār ir drauds vai arī izmanto citu boksu apmeklējumu stratēģiju. Savukārt Lūiss Hamiltons kļuva nervozs un nikns par to, ka ar viņu runā pa radio laikā, kad viņš ir līkumotajā trases daļā. Secinājums: Mercedes komanda šīs dominantes laikā ir notrulinājusi savas spējas operatīvi mainīt stratēģiju, reaģēt uz negaidītu pavērsienu un gūt maksimālo rezultātu, pat ja tās rīcībā nav ātrākās mašīnas.

Nevaru nepieminēt McLaren. Tā ir pirmā reize kopš 2006. gada ASV GP, kad izstājas abas McLaren formulas. Taču noskaņojums ir pozitīvs, jo komanda ļoti uzskatāmi progresē - attiecībā pret pirmo posmu aptuveni par 1,5 sekundi aplī. «Esmu nedaudz pārsteigts, jo sāku ķert citas mašīnas,» sacīkstes gaitā ziņoja Džensons Batons.

McLaren izvēlējās grūtāko ceļu, kas bija vienīgais pareizais, - sākt visu no nulles ar jaunu dzinēju ražotāju un tēmēt uz pašiem augstākajiem mērķiem. Otrs variants būtu bijis palikt ar Mercedes dzinēju un plūkt augļus no zemākajiem zariem. Tas nedrīkst būt McLaren mērķis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Veicina Alcheimera slimību

Dzīvošana spožām gaismām izdaiļotās metropolēs ir vilinoša, bet varētu izrādīties visai bīstama izvēle. Tāds secinājums izriet no amerikāņu zinātnieku pētījuma.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?