Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Franciju šokē slepkavība ebreju skolā, redz paralēles ar nošauto karavīru lietu

Franciju šokējusi slepkavību virkne, kurā vainojams varētu izrādīties kāds sērijveida slepkava, kas vēršas pret etnisko minoritāšu pārstāvjiem. Pirmdienas rītā pie kādas ebreju skolas valsts dienvidu Tulūzas pilsētā nošauti četri cilvēki, to vidū - trīs bērni. Pēdējo dienu laikā šī bija jau trešā reize, kad šajā reģionā atklāta uguns pret cittautiešiem, jo divos atsevišķos uzbrukumos nošauti trīs karavīri.

Kāds vīrietis ap astoņiem no rīta ar melnu motorolleru piebrauca pie ebreju skolas un izvilka ieroci. «Viņš šāva uz it visiem, ko redzēja, bērniem un pieaugušajiem, dažiem bērniem pat dzinās pakaļ skolā,» prokurora Mišela Valē teikto citēja The Local. Uzbrukumā nogalināts 30 gadu vecais reliģijas mācības skolotājs, viņa trīs un sešus gadus vecie dēli, kā arī skolas direktora astoņus gadus vecā meita. Smagi ievainots kāds septiņpadsmitgadnieks. Slepkava no notikuma vietas aiztraucās ar motorolleru.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī nosodīja slepkavības un solīja notvert un saukt pie atbildības vainīgo. «Republikas teritorijā nevar tā slepkavot bērnus un nesaņemt par to sodu,» uzsvēra prezidents, ierodoties Tulūzā. «Šodien ir notikusi visas valsts traģēdija.» Par notikušo šokēta arī Izraēla. «Mēs uzticamies franču varasiestādēm un ticam, ka izdosies atšķetināt šo traģēdiju un saukt slepkavu pie atbildības,» Izraēlas Ārlietu ministrija norādīja AFP.

Tulūza pirmdien bija paralizēta, meklējot slepkavu. Pilsētu pieskandināja sirēnu un helikopteru skaņas. Ap 60 policistu, to vidū speciālās pretteroristu vienības pārstāvji, jau pirms tam bija izvietoti Tulūzā, lai izmeklētu nošauto karavīru lietu. Visā valstī pastiprināta kontrole pie reliģiskajām ēkām un ebreju skolām. Sabiedrība ir šokēta. «Kā gan var uzbrukt kam tik svētam kā skola, uzbrukt bērniem, kas ir tikai 60 centimetru gari?» radio RTL norādīja kāds tēvs, kura dēls mācās uzbrukuma skartajā skolā. «Tas, ka mēs esam citādi, nenozīmē, ka mūs vajadzētu nogalināt,» sacīja kāds cits tēvs, izplūstot asarās.

«Mēs esam satraukti par līdzībām starp šodienas un pagājušās nedēļas traģēdiju pat tad, ja mums vēl jāgaida precīzākas detaļas no policijas, kas apstiprinātu šo hipotēzi,» uzsvēra N. Sarkozī. Arī izmeklētāji norāda uz līdzību ar diviem iepriekšējiem uzbrukumiem, kuros gaišas dienas laikā nogalināti trīs desantnieki, bet viens ievainots.

Divi nošautie ir Ziemeļāfrikas, bet viens Karību izcelsmes. Arī toreiz uzbrucējs pārvietojās ar motorolleru, turklāt visos gadījumos izmantots 45. kalibra ierocis. Sākotnēji pie skolas šauts no deviņu milimetru kalibru pistoles, taču tā nobloķējusies. Nav skaidrs, vai slepkavības pastrādājis viens un tas pats cilvēks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ministra dīvainais plāniņš

Spiedošā demogrāfiskā situācija un darbaroku trūkums liek skatīties bērnu kopšanas atvaļinājuma saīsināšanas virzienā, raidījumā Spried ar Delfi šonedēļ, jāatzīst, visai drosmīgi paziņoja labk...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?