Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Futbola kaislības ārpus laukuma

Futbola kluba Ventspils prezidenta Jurija Bespalova sasauktās preses konferences saturs trešdien tā arī nesniedza atbildes uz svarīgākajiem jautājumiem par triju komandas spēlētāju it kā saistību ar totalizatoriem un kluba direktora Sergeja Barkovska apcietināšanu. «Lūdzu, nejauciet Barkovski ar FK Ventspils.

FK _Ventspils_ ir FK _Ventspils_, bet Barkovskis it Barkovskis. Man nekas nav zināms par viņa aresta iemesliem,» norādīja Bespalovs, distancējoties no lietas, kurā S. Barkovskis un vēl viens līdzzinātājs tiek apsūdzēts par «mantisku labumu neatļautu pieņemšanu», kā arī noziegumā pret cita mantu, kas pastrādāts grupā. Cietušie, visticamāk, bijuši futbola kluba aizsargi Deniss Kačanovs, kam janvārī nodedzināts džips, un Saša Cilinšeks, kurš pērn lielā steigā pametis Latviju.

Uzvedās aizdomīgi

Krietni vairāk kluba prezidents zināja teikt par abu šo spēlētāju, kā arī trešā - uzbrucēja Vita Rimkus - saistību ar totalizatoru. J. Bespalovs ir pārliecināts, ka minētie futbolisti pērn nerīkojās godīgi vairākās UEFA Čempionu līgas spēlēs - Ventspilī ar Luksemburgas Dudelange (uzvara ar 3:1), abās spēlēs pret Šveices Zurich (zaudējumi ar 0:3 Rīgā un 1:2 Cīrihē), uzskatot, ka futbolisti noteiktās epizodēs apzināti spēlējuši slikti, lai ietekmētu spēles beigu rezultātu un, iespējams, tiktu pie naudas, ko paredz totalizatorā veiktās likmes.

«Uzreiz pēc spēles Cīrihē redzēju, ka Cilinšeks tribīnēs ir ļoti apmierināts ar rezultātu. Piegāju pie viņa un teicu - tu un divi tavi biedri tiek atstādināti no komandas. Viņus vārdā nenosaucu, bet viņi visi trīs - Cilinšeks, Rimkus un Kačanovs - pameta komandu, un neesmu viņus vairs redzējis. Neviens nenāca pie manis, neteica, ka neko sliktu nav darījuši, un netaisnojās. Vai tas ir loģiski, ja viņi nepiedalījās totalizatoru darījumos?» retoriski jautāja J. Bespalovs. Iemesls aizdomām esot arī viņa paša 14 gadu ilgā spēlētāja pieredze.

FK Ventspils prezidents arī kā aizdomīgu minēja faktu, ka pēc V. Rimkus ielūguma vīzu iebraukšanai Latvijā noformēja Azerbaidžānas totalizatora vadītājam serbam Raiko Džuričičam. Aviobiļeti viņam nopirka par minētā S. Cilinšeka, arī serbu tautības, naudu. Uz Dienas jautājumu, kā J. Bespalovam ir zināms, ka R. Džuričičs brauca saistībā ar totalizatoru, nevis, piemēram, vienkārši kā draugs ciemojās pie tautieša S. Cilinšeka, komandas prezidents norādīja, ka balstās uz informāciju, ko viņam iepriekš teicis kluba direktors S. Barkovskis. Arī atbildes uz virkni citu jautājumu zinot vienīgi viņš.

Federācija neiesaistās

J. Bespalovs gan skaidri neatbildēja, kāpēc FK Ventspils sācis publiski apsūdzēt spēlētājus tikai tagad, proti, pēc S. Barkovska aizturēšanas, ja pēdējā aizdomīgā spēle notika jau pērn augustā. Patlaban FK Ventspils ir sākusi saraksti ar Eiropas Futbola federāciju (UEFA), un lieta varētu iegūt citas aprises, kad UEFA sniegs atbildi. Paši futbolisti līdz šim kluba izvirzītos pārmetumus ir noraidījuši.

Latvijas Futbola federācija (LFF) savu nostāju aizvien nav paudusi. LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis sacījis, ka viņa rīcībā nav faktu par triju futbolistu saistību ar totalizatoriem. Arī LFF prezidents Guntis Indriksons FK Ventspils lietā runā nevis par kāda saistību ar totalizatoriem, bet gan piesaucis S. Barkovski, viņu kritizējot par to, ka «lietas netiek kārtotas civilizēti.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Stāvoklis starp dzīvību un nāvi

Miruša ķermeņa atdzīvināšana kā romānā par Frankenšteinu varētu būt reālāka, nekā šķiet. Zinātnieki nākuši klajā ar pieņēmumu, ka starp dzīvību un nāvi patiešām ir vēl viens starpposms, kas varētu ...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?