Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Futbolistus baro ar solījumiem

Grūti - tā vienā vārdā futbola kluba Jūrmala-VV pašreizējo finansiālo situāciju raksturo kluba valdes loceklis Dainis Deglis. Pēdējā virslīgas spēlē pret Jelgavu 24. jūlijā rezervistos bija ierakstīti tikai divi uzvārdi: rezerves vārtsargs Artūrs Biezais un kluba menedžeris Igors Stepanovs, kurš šogad nav spēlējis un jāuzlūko jau par profesionālo karjeru beigušu. Spēlētāji no pagājušā gada piektās vietas īpašnieces mūk prom cits pēc cita un ne jau aiz labas dzīves.

Kā trenējās, tāds rezultāts

Pirms sezonas jūrmalnieki pastiprināja sastāvu ar vairākiem Latvijas futbolā zināmiem uzvārdiem. Komandai pievienojās samērā nesen izlasē spēlējušais Andrejs Butriks, no ASV atgriezās Raivis Hščanovičs. Pieskaitot arī pagājušās sezonas komandas labākos spēlētājus, sapulcināta bija Latvijas mērogam laba blice, bet sezonas sākums izvērtās kā auksta duša. Pirmajā riņķī deviņās spēlēs tikai četri punkti un daži zaudējumi bija ar nepiedienīgi lielu vārtu starpību. Vājā sezonas sākuma iemesls nebija tālu jāmeklē. Spēlētāji un galvenais treneris Vladimirs Babičevs nešaubīgi norādīja uz nenopietno kluba gatavošanos. Dažas nedēļas pirms virslīgas sākuma treniņos piedalījās tikai desmit spēlētāju.

Otrā riņķa sākumā situācija uzlabojās. Punkti turnīra tabulā krājās, rezervistu soliņš bija ja ne pilns, tad tuvu maksimumam, auga arī spēles kvalitāte. Tiesa, lielā četrinieka komandām Jūrmala-VV šogad ir peramie zēni. No visām virslīgas dalībniecēm tikai jūrmalnieki un Olimps ne reizi nav spējuši iekost Top 4 komandām. Vasaras pāreju periodu nekavējoties steidzās izmantot vairāki Jūrmalas-VV futbolisti. Komandu jau pameta Butriks, Gazajevs, Gusalovs, Hščanovičs, Kirhners, Kosovs, Krjauklis un Zuntners, bet daudzi citi vēl nogaida, kā situācija atrisināsies. Klubs ir parādā saviem spēlētājiem prāvu naudas summu. Lielākā daļa futbolistu nav saņēmuši jau tā ne pārāk lielo algu piecus mēnešus, bet Deglis spēlētājiem turpina solīt - gan jau drīz būs. Sazvanot vienu no pēdējiem mohikāņiem Jūrmalas-VV rindās Gati Kalniņu, fonā dzird dzīvespriecīgu bērnu čalas. Pats uzbrucējs gan diez cik dzīvespriecīgs neizklausās. «Kaut ko jau laiku pa laikam iedod, šad un tad izmaksā arī kādas prēmijas, bet ne to summu, kāda bija norunāta,» atklāja Kalniņš. Parāda summa jau labu laiku rakstāma ar četriem cipariem.

Gāja uz visu banku

Līgumi klubā ir ne visiem spēlētājiem. Dažiem no tiem ir arī amatieru līmeņa līgumi, jo saistīties ar tamlīdzīgu kluba veidojumu nav sevišķi lielas degsmes. Kalniņš pirmssezonā cerēja iekļūt Somijas augstākās līgas klubā, tāpēc ar Jūrmalu-VV parakstīja amatiera līgumu. Noteikta summa tajā nav atrunāta, par algu abas puses esot vienojušās pēc džentlmeņu norunas principa, taču tā, kā zināms, darbojas tikai tad, ja abas puses tiešām ir džentlmeņi.

«Nav jau pirmā reize, kad Deglis sola daudz, bet dod mazāk,» teic Kalniņš. «Taču allaž gribas ticēt, ka situācija uzlabosies. Vairākkārt komanda izvirzīja ultimātu, ka nedosies laukumā, ja nesaņems naudu, un vienmēr tas kaut kā nogludinājās - spēlētājiem izmaksāja daļu parāda un solīja, ka drīz pēc spēles būs nākamais maksājums, bet - nekā.» Deglis telefonsarunā uz Dienas jautājumiem atbild lakoniski. Ir problēmas? Jā, ir. Nopietnas? Jā. Vai pastāv draudi, ka sezonu nepabeigsiet? Cerēsim, ka tik tālu nenonāks, bet esam tam tuvu. Cerībām ir pamats? Viss kaut kas var gadīties… Meklējam investorus Krievijā.

Finansiālās grūtības sākušās pagājušajā sezonā. Jūrmalnieki sāka apņēmīgi, aizkļūstot līdz Latvijas kausa finālam, kurā piekāpās Jelgavai. Deglis riskēja. Paņēma bankas kredītu ar cerību to atpelnīt, piedaloties Eirokausos. Pateicīgāku laiku bija grūti iedomāties - Dinaburg diskvalificēts uz mūžu, un tas nozīmē, ka ceturtā Latvijas klubiem atvēlētā vieta Eirokausos ir vakanta. 2009. gada virslīgā tieši Jūrmala-VV finišēja ceturtajā vietā. Deglis ātri noorientējās situācijā un saoda lielo iespēju klubam pacelties augstāk, kļūstot par regulāru dalībnieku Eiropas līgā. Vajadzēja tikai ieguldīt līdzekļus, un pēc tam tie atmaksātos, bet neizdevās.

Papildus vēl trauma

«Līdz kausa finālam klubam viss gāja kā smērēts, algas maksāja laikus, treniņu apstākļi bija nodrošināti, bet pēc zaudējuma Jelgavai sākās ziepes,» pagājušās sezonas notikumus atceras Kalniņš. Pašlaik arī viņš plāno pārcelties uz citu klubu. Nākamās mājvietas esot jau bijušas atrastas, taču pēdējā virslīgas spēlē Kalniņš guva savainojumu, un tas viņa nākotnes plānus ietina biezākā miglā. «Pagaidām vēl nezinu, cik nopietns ir savainojums, taču ir aizdomas, ka vajadzēs meniska operāciju. Tajā spēlē mums maiņu nebija, biju spiests ar traumu spēlēt pilnu maču,» ar rūgtumu balsī saka bijušais Latvijas izlases uzbrucējs.

Neapskaužamā situācijā nonākušas abas puses. Žēl spēlētāju, žēl arī Degļa, kurš, labu gribēdams, nonāca kredītu jūgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jūrmala-VV

Dibināts: 2003. gadā
Rezultāti virslīgā: 5. vieta (2004), 6. vieta (2005), 6. vieta (2006), 6. vieta (2007), 7. vieta (2008), 4. vieta (2009), 5. vieta (2010)
2011. gada virslīgas turnīra tabula
1. Daugava 18 11 5 2 36-15 38
2. Metalurgs 18 11 3 4 35-12 36
3. Ventspils 16 11 2 3 40-7 35
4. Skonto 17 10 3 4 30-13 33
5. Jelgava 18 7 3 8 24-31 24
6. Jūrmala 18 5 5 8 22-25 20
7. Gulbene 18 5 4 9 23-35 19
8. Jūrmala-VV174 3 10 18-37 15
9. Olimps 18 0 2 16 9-62 2

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?