Gaileņu un kabaču laika ēdieni
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Bez nosaukuma
Sastāvdaļas 2-3 porcijām: 2 lieli kartupeļi, 1 l gaileņu, 1
sīpols, 2 ēd. k. augu eļļas vai sviesta, 3 ēd. k. miltu, 100 ml
silta ūdens, 150 ml skāba krējuma, 50-100 g kūstoša siera,
piemēram, Čedaras, sāls pēc garšas
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz
200 °C.
2. Kartupeļus nomizo, sarīvē plānās šķēlītēs.
3.
Karstā eļļā vai sviestā apcep sīpolus, pievieno sēnes un maisot
cep, līdz viss šķidrums no tām iztvaikojis.
4. Pārkaisa miltus
un maisot turpina cept vēl pāris minūšu.
5. Noņem no uguns,
maisot pielej ūdeni un strauji turpina maisīt, līdz izveidojas
bieza, viendabīga mērce.
6. Iemaisa skābo krējumu, pieber
sāli.
7. Ar sviestu ieziestā veidnē liek kārtām kartupeļu šķēles
ar sēņu mērci, līdz veidne piepildīta. Virspusē jābūt kartupeļu
kārtai.
8. Kārtojumu ar plaukstām piespiež, lai sablīvētu.
Pārkaisa pusi siera.
9. Uzliek veidnei vāku vai pārklāj to ar
foliju.
10. Liek karstā krāsnī, cep 20 min.
11. Tad vāku vai
foliju noņem, uzkaisa atlikušo sieru un cep vēl 10 min, līdz
kartupeļi mīksti un siers apbrūnējis.
Ķiršu un šokolādes ievārījums
Sastāvdaļas 2 litriem ievārījuma: apm. 2,5 kg skābo ķiršu, 200 g
rūgtās šokolādes, 450 g ievārījuma cukura ar pektīnu, 50 g
brendija
1. Ķiršus noskalo un ieber katlā. Nepārtraukti maisot,
5 minūtes pavāra, līdz sāk atdalīties kauliņi. Ūdeni katlā nelej,
jo ķirši paši izdala šķidrumu.
2. Uzvārītajiem ķiršiem ļauj
nedaudz atdzist. Kad tie padzisuši, ar rokām izspiež kauliņus
(kauliņus met prom, ķiršu mīkstumu atstāj katlā).
3. Ķiršu masu
atkal liek vārīties, uz diviem litriem masas pievieno 450 gramu
ievārījuma cukura ar pektīnu. Vāra 2-3 minūtes.
4. Ķiršu masai
pieliek uz rupjās rīves sarīvētu tumšo šokolādi. Vēl 2 minūtes
pavāra.
5. Gatavam ievārījumam pielej šļuku brendija (aptuveni
50 gramu).
6. Ievārījumu izmaisa un pilda tīrās burkās.
Aizvākotās burkas paripina pa galdu, lai karstums apņem arī
vāciņu.
7. Atdzesē un liek pagrabā.
Kabaču pankūkas ar zaļumiem
Sastāvdaļas 6 porcijām: 800 g kabaču, 2 nelieli sīpoli, 40 g
miltu, 1/2 tējk. cepamā pulvera, 60 g rīvēta cietā siera (Parmesan,
Monterigo u. tml.), 4 ēd. k. rīvmaizes, 2 olas, 20 piparmētru
lapiņas, 4 ēd. k. sakapātu pētersīļu, pipari, sāls, olīveļļa
cepšanai
1. Kabačus nomazgā, nogriež galus un ar visu mizu
sarīvē - vislabāk tā, lai iznāk tievi stienīši.
2. Smalki
sagriež sīpolus un pievieno kabačiem. Visu ieliek marlē un nospiež
lieko šķidrumu.
3. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno
kabačiem. Pieber arī sieru un rīvmaizi.
4. Pievieno olas.
5.
Piparmētras un pētersīļus smalki sakapā.
6. Sakapātos zaļumus
liek pie kabačiem un kārtīgi samīca.
7. Izveidosies viendabīga
masa, no tās taisa nelielas pankūciņas un cep pannā sakarsētā
olīveļļā zeltaini brūnas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri