Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Gaļa uz tilta? Brauc pa citu!

Naktī uz ceturtdienu uz Salu tilta nobrauktuves notikusī kravas auto avārija nebija traģiska - vismaz tā var spriest pēc fakta, ka iztikts bez cietušajiem un policija par to ierosinājusi tikai administratīvo, nevis krimināllietu. Tomēr satiksme uz nobrauktuves bija bloķēta vairāk nekā astoņas stundas, kamēr tika savākti izbirušie cūku un vistu ķermeņi. Tas ceturtdienas rītā uz darbu braucošajiem autovadītājiem radīja pamatīgas neērtības, tomēr avārijas seku novēršanā iesaistītie dienesti atbildību par to «futbolē» cits citam.

Rīgas domes (RD) Satiksmes departamentā (SD) skaidroja, ka departaments šādos gadījumos informē iedzīvotājus - to tas arī izdarījis - un pārbauda notikuma vietu, lai pārliecinātos, ka tā nerada draudus satiksmes dalībniekiem - uz braucamās daļas nav atlūzu, izlijusi eļļa vai kas cits. Izbirušās kravas savākšana esot tās īpašnieka un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbs.

Tomēr RD SD Twitter kontā brīdinājums par avāriju publicēts tikai ap pulksten deviņiem, bet, kā Dienai stāstīja autovadītājs Juris, «korķi» bija izveidojušies jau pusdeviņos no rīta. «Braucot pa Krasta ielu centra virzienā, ieraudzīju, ka izveidojies liels sastrēgums. Tikai kad jau biju izložņājis Maskavas forštates šķērsieliņu tīklu, lai to apbrauktu, beidzot uzzināju, ka uz tilta nobrauktuves virzienā uz centru avarējusi kravas automašīna, jo kāda sieviete piezvanīja uz radio un par to brīdināja - oficiālas informācijas par satiksmes traucējumu iemesliem līdz tam nebija,» viņš aizrāda.

Slēgtā Salu tilta posma apbraukšanas shēmu RD SD izplatīja tikai pusstundu iepriekš, pirms tas tika atbloķēts, - ap pusvienpadsmitiem. VUGD pārstāve Inga Vetere Dienai norādīja, ka glābšanas dienesta speciālisti uz notikuma vietu vispār neesot bijuši izsaukti, tāpēc arī nav iesaistījušies negadījuma seku novēršanā.

Valsts policijā (VP) skaidroja, ka šādos gadījumos policija ierodas notikuma vietā, nepieciešamības gadījumā slēdz satiksmi un informē gan ceļa apsaimniekotāju, gan par kravu atbildīgo uzņēmumu, lai tas var ierasties un savu īpašumu savākt. «Tā kā uzņēmums ir īpašnieks tam, kas izbirst, policija nav tiesīga tā vienkārši savākt un kaut kur aizvest šīs mantas. Šajā gadījumā kravas īpašnieks arī apstiprināja, ka ieradīsies savam īpašumam pakaļ,» norādīja VP pārstāvis Toms Sadovskis. Policija jau sākusi administratīvo lietu, kuras ietvaros arī vērtēs notikušā apstākļus.

Te gan jāpiebilst, ka policijai nācies labu laiku pagaidīt, līdz ieradies kravas īpašnieks, - kā stāstīja aculiecinieks, kravas īpašniekiem ar savu pārstāvju «saorganizēšanu» šķietami nav vedies raiti, jo cita kravas mašīna, kurā sakrāmēti izbirušie gaļas gabali, notikuma vietā esot parādījusies tikai ap pulksten 7.00 no rīta jeb vairāk nekā četras stundas pēc avārijas.

RD SD pārstāvji uzsvēra, ka palīdzēt atbrīvot tilta braucamo daļu esot pieteikušies arī Salu tilta uzturētāji no pašvaldības uzņēmuma Rīgas tilti, bet arī viņu palīdzība esot noraidīta. RD SD norāda, ka tas noticis, «jo policijas pārstāvji pārbaudīja kravas izcelsmi».

Aģentūra LETA ziņo, ka vistu un cūku gaļas krava esot vesta no Vācijas tranzītā uz Igauniju. Tā apritē nenonākšot, bet tikšot iznīcināta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vislabākā sistēma neglābs no tumsonības

Ikvienam normālam cilvēkam, noklausoties no difterijas mirušā četrgadnieka vecāku versiju par notikušo, bezpalīdzīgām skumjām pievienojas dusmas un vēlme, lai šis bezjēdzīgais pieaugušo pašie...








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?