Galdā dārza un meža labumi
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Jērs ar sviesta pupiņām
Sastāvdaļas 2 personām: 200 g jēra šķiņķa (jērs ne vecāks par
sešiem mēnešiem, ideāli - trīs mēnešus vecs), 200 g sviesta pupiņu,
olīveļļa apcepšanai. Mērcei: burkāns, sīpols, vīns, 50 g sviesta,
400 g pētersīļa saknes, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari pēc
garšas
1. Jēra gaļas gabalu apcep olīveļļā, uzkaisa sāli,
piparus. Citas garšvielas parasti jēra gaļai nepievieno, jo citādi
nevarēs sajust tieši jēra gaļas garšu.
2. Pēc tam, kad jērs ir
apcepts, to apmēram 30 minūtes karsē cepeškrāsnī 120 grādos. Pirms
servēšanas gaļu sagriež 4-5 šķēlēs.
3. Mērces gatavošanai par
pamatu izmanto jēra sulu no pannas, kurā tas tika apcepts,
pievienojot burkānu, sīpolu un vīnu un rezultātu izberžot caur
sietu.
4. Pētersīļa sakni vāra, līdz tā ir mīksta, tad pievieno
sviestu un saldo krējumu un izspiež caur sietu.
5. Sviesta
pupiņas blanšē un apcep sviestā, pēc garšas pievieno sāli,
piparus.
Spirdzinošs dzēriens karstai augusta dienai
Sastāvdaļas: sezonas ogas - mellenes, avenes, upenes, aveņu
morss, aroniju sula, gāzēts dzeramais ūdens, ledus
Visas
sastāvdaļas ber traukā, pievieno sulu, morsu un minerālūdeni,
noslēgumā pievieno ledu.
Gaileņu zupa ar asinsdesu 6. Šķīvī lej zupu un kā
Sastāvdaļas 4 personām: 200 g gaileņu, 3 vidēji kartupeļi, 80 g
sviesta, 200 g saldā krējuma, 200 g asinsdesas, vistas buljons,
maurlociņi un apceptas gailenes dekoram
1. Gailenes apcep un
sautē sviestā, līdz pazūd liekais ūdens.
2. Pielej ūdeni vai
vistas buljonu - pēc izvēles.
3. Tad piegriež klāt kartupeļus un
vāra apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļi jūk ārā.
4. Pievieno
saldo krējumu un visu sablendē.
5. Asinsdesu sagriež smalkos
kubiņos un apcep kraukšķīgu.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri