Laika ziņas
Šodien
Migla
Otrdiena, 12. novembris
Kaija, Kornēlija

Galdā dārza un meža labumi

Turpinot tradīciju, līdz 11. augustam Rīgā notiks Restorānu nedēļa, kurā 13 Rīgas restorāni piedāvās savu īpašo ēdienkarti gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem.

Šoreiz projektā iesaistījušies gan jau zināmi restorāni, kā Bibliotēka Nr. 1, Ostas skati, Le Dome un 3 Pavāru restorāns, gan arī pavisam jauni, taču jau atzinīgi novērtēti, piemēram, Valtera restorāns. Šī restorāna saimniekam Valteram Zirdziņam šoreiz arī lūdzām pagatavot trīs ēdienus, ko Dienas lasītāji varētu izmēgināt savās mājas.

Līdz 11. augustam šajos restorānos par Ls 10,50 īpašā piedāvājuma ietvaros apmeklētājiem būs iespējams baudīt trīs ēdienus. Restorānu sarakstu un īpašā piedāvājuma ēdienkartes meklējiet www.LiveRiga.com/RRN. Ieteikums - pirms došanās uz restorānu piezvaniet un rezervējiet galdiņu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Jērs ar sviesta pupiņām

Sastāvdaļas 2 personām: 200 g jēra šķiņķa (jērs ne vecāks par sešiem mēnešiem, ideāli - trīs mēnešus vecs), 200 g sviesta pupiņu, olīveļļa apcepšanai. Mērcei: burkāns, sīpols, vīns, 50 g sviesta, 400 g pētersīļa saknes, 100 g saldā krējuma, sāls, pipari pēc garšas
1. Jēra gaļas gabalu apcep olīveļļā, uzkaisa sāli, piparus. Citas garšvielas parasti jēra gaļai nepievieno, jo citādi nevarēs sajust tieši jēra gaļas garšu.
2. Pēc tam, kad jērs ir apcepts, to apmēram 30 minūtes karsē cepeškrāsnī 120 grādos. Pirms servēšanas gaļu sagriež 4-5 šķēlēs.
3. Mērces gatavošanai par pamatu izmanto jēra sulu no pannas, kurā tas tika apcepts, pievienojot burkānu, sīpolu un vīnu un rezultātu izberžot caur sietu.
4. Pētersīļa sakni vāra, līdz tā ir mīksta, tad pievieno sviestu un saldo krējumu un izspiež caur sietu.
5. Sviesta pupiņas blanšē un apcep sviestā, pēc garšas pievieno sāli, piparus.

Spirdzinošs dzēriens karstai augusta dienai

Sastāvdaļas: sezonas ogas - mellenes, avenes, upenes, aveņu morss, aroniju sula, gāzēts dzeramais ūdens, ledus
Visas sastāvdaļas ber traukā, pievieno sulu, morsu un minerālūdeni, noslēgumā pievieno ledu.

Gaileņu zupa ar asinsdesu 6. Šķīvī lej zupu un kā

Sastāvdaļas 4 personām: 200 g gaileņu, 3 vidēji kartupeļi, 80 g sviesta, 200 g saldā krējuma, 200 g asinsdesas, vistas buljons, maurlociņi un apceptas gailenes dekoram
1. Gailenes apcep un sautē sviestā, līdz pazūd liekais ūdens.
2. Pielej ūdeni vai vistas buljonu - pēc izvēles.
3. Tad piegriež klāt kartupeļus un vāra apmēram 30 minūtes, līdz kartupeļi jūk ārā.
4. Pievieno saldo krējumu un visu sablendē.
5. Asinsdesu sagriež smalkos kubiņos un apcep kraukšķīgu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?