Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gatavo saliedētu kolektīvu

«Baltkrievi ir favorīti, un viņiem ir jāuzvar, bet uzvarēsim mēs,» pirms pēdējās piecgades atbildīgākajām spēlēm uzsver Latvijas vīriešu handbola valstsvienības galvenais treneris Uģis Vikštrems, kurš pretinieku pārsvaram meistarībā un pieredzē gatavs likt pretī sabalansētu komandas spēli un pašatdevi. Izlase kopš pirmdienas gatavojas Valmierā, bet svētdien Minskā aizvadīs pirmo cīņu pārspēlēs par dalību pasaules čempionātā.

Latvijas izlases līderis Dainis Krištopāns sezonu aizvadīja Baltkrievijas čempionvienībā Brestas Meškov, ar kuru sasniedza arī Čempionu līgas astotdaļfinālu. «Pieredzi pat nevar salīdzināt ar iepriekšējās sezonās Slovākijā gūto. Čempionu līgas grupu turnīrā nebija viegli, taču izcīnījām pirmo vietu, bet izslēgšanas turnīrā zaudējām Polijas Vive Targi, kas kļuva par čempionu. Vēl atbildes spēles galotnē mums bija neizšķirts...» handbolists sezonu vērtē kā izdevušos. Ar Baltkrievijas izlases spēlētājiem ne reizi vien sanācis apspriest gaidāmo tikšanos pārspēlēs par dalību pasaules čempionātā. «Bija daudz joku. Viņi, protams, ir pārliecināti, ka uzvarēs. Centos viņus arī mazliet iemidzināt, apgalvojot, ka mums jau tas ir sasniegums. Būs grūti, jo viņi gatavojas ļoti nopietni. Mums jāspiež uz komandas spēli. Zinu baltkrievus. Tur ir tik liela konkurence par vietu sastāvā, ka ne katrs tur katru mīl. Ir pat bijuši gadījumi, kad treniņos viņi izkaujas. Viņi mēdz spēlēt individuāli, ne kārtot labas pozīcijas partneriem. Mums jācenšas to izmantot,» sarunā ar Dienu teica Krištopāns.

Arī treneris Vikštrems atzīst, ka pēdējais solis ceļā uz finālturnīru būs pats grūtākais, taču tā ir arī laba izdevība paveikt kaut ko nebijušu Latvijas handbolā. «Kad sāku strādāt ar izlasi, žurnālistiem teicu, ka man nepieciešami divi gadi, lai izveidotu komandu. Nu pagājis tieši tik ilgs laiks, un šīs spēles parādīs, esmu tikai runātājs vai arī darītājs,» Vikštrems spēles pret Baltkrieviju raksturo kā svarīgākās savā dzīvē.

Pirmajā no divām pārbaudes spēlēm Valmierā pret Vikštrema padomdevēja Valērija Putāna vadīto Norvēģijas otro izlasi latvieši galotnē atspēlēja piecu vārtu deficītu un izcīnīja neizšķirtu 27:27. Komandas vēlreiz tiksies trešdien pulksten 18.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Handbols

Latvijas valstsvienības kandidāti
Vārtsargi: Artūrs Kuģis (Beckdorf, Vācija), Viktors Turkupols (Jūrmalas Sports), Helmuts Tihanovs (Celtnieks), Edgars Kukša (Fredenbeck, Vācija); Kreisā mala: Nils Kreicbergs (Tenax), Ingus Kivlenieks (ASK/LSPA), Rihards Leja (Celtnieks); Kreisie ārējie: Artis Kurmēns (Ogre/Miandum), Edgars Vadzītis (Celtnieks); Saspēles vadītāji: Raimonds Trifanovs (Zweibrucken-Saarpfalz, Vācija), Toms Lielais (Tenax), Māris Veršakovs (Beckdorf, Vācija), Austris Tuminskis (Latgols); Labie ārējie: Dainis Krištopāns (Meškov, Baltkrievija), Ģirts Lilienfelds (Coburg, Vācija), Arvis Laganovskis (Ogre/Miandum); Labā mala: Andis Ērmanis (Tenax), Jānis Pavlovičs (Runar, Norvēģija); Līnijas spēlētāji: Ingars Dude (Mulhouse, Francija), Einārs Kiršteins (Herulf, Norvēģija), Egils Politers (Tenax), Uldis Lībergs (Jūrmalas Sports)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?