Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Gatavojas saspringtai cīņai

Spēkos līdzvērtīgu komandu cīņā Latvijas tenisisti nedēļas nogalē Daugavpilī uzņems Monako izlasi Deivisa kausa izcīņas Eiroāfrikas zonas otrās grupas pirmajā kārtā. «Tenisistu vietas rangā jau parāda, ka spēles būs ļoti saspringtas. Spēku samērs ir ļoti līdzīgs, un paredzu, ka visu var izšķirt pāris punktu atsevišķos mačos,» komandas kapteinis Kārlis Lejnieks Dienai atklāja, ka cer uz mājas sienu palīdzību, lai latvieši iegūtu izšķirošo pārsvaru.

Pirmā vienspēle - Daugavpils Olimpiskajā centrā piektdien pulksten 15, sestdien notiks dubultspēle, un svētdien, visticamāk, viss izšķirsies vēl divās vienspēlēs. Spēļu tiešraide Best4Sport TV kanālā.

Latvijas komanda pērn vasarā pārtrauca četru zaudējumu sēriju, kuras laikā piespiedu kārtā vadošās lomas nācās uzņemties tobrīd vēl zaļajiem brāļiem Mārtiņam un Jānim Podžiem, jo karjeru beidza ilggadējie komandas pamatspēlētāji Andis Juška un Deniss Pavlovs, bet labākais tenisists Ernests Gulbis praktiski nespēlēja. Diemžēl Ernesta nebūs arī šoreiz. Nav noslēpums viņa ģimenes saspīlētās attiecības ar Latvijas Tenisa savienības prezidentu Juri Savicki. «Ernests komandā regulāri spēlēja kopš sešpadsmit gadu vecuma, un no laika gala viņiem ir bijušas savas personiskās attiecības, kurās man būtu muļķīgi iejaukties,» Lejnieks atzina, ka viņa draudzībai ar Latvijas pirmo raketi šajā situācijā lielas lomas nav. Pietiekami liela motivācija Ernestam nav bijis arī noteikums, ka tenisistiem, lai pretendētu uz dalību augustā olimpiskajās spēlēs, divu gadu laikā jābūt pārstāvējušam komandu Deivisa kausā.

Tajā pašā laikā brāļi Podži un Miķelis Lībietis pamazām ir pietuvojušies brieduma gadiem, un, lai gan Eiroāfrikas zonas pirmajā grupā, kas ir pēdējais pakāpiens pirms spēcīgākās Pasaules līgas, noturēties viņiem neizdevās, viņiem pietiek meistarības, lai pacīnītos par atgriešanos tajā. Lībietis kopš studiju beigšanas Amerikā pasaules rangā jau paguvis apsteigt Mārtiņu Podžu un kļuvis par Latvijas otro raketi. Februāra vidū viņš pēc uzvaras Futures līmeņa turnīrā Azerbaidžānā sasniedza karjeras rekordu - 573. vietu. «Abiem mūsu vadošajiem tenisistiem būs jānospēlē ļoti labi, lai mēs uzvarētu Monako, tāpēc līdera loma nav tik izteikta. Jau iepriekš viņiem teicu, ka starpsezonā gatavošanās posms jāpakārto tā, lai uz Deivisa kausa spēlēm viņi būtu gatavi, un ir prieks, ka abi šo noteikumu ir ievērojuši,» Lejnieks prognozē, ka Lībietim un M. Podžum nāksies spēlēt trīs dienas pēc kārtas.

Latvijas komanda jau septīto mājas spēli pēc kārtas aizvadīs citā vietā un šoreiz izmēģinās Daugavpils Olimpisko centru. «Šāda doma bija jau iepriekš, jo šajā reģionā mums nekas nav noticis, turklāt Daugavpilī parādījušies tenisa aktīvisti, kuri grib, lai teniss šajā pilsētā attīstās,» Lejnieks norādīja, ka izlases spēlēšana var pamudināt Daugavpilī uzlabot tenisa infrastruktūru un attīstīt šo sporta veidu. Olimpiskajā centrā uzklāts jaunākās tehnoloģijas segums, kādu izmanto arī Sanktpēterburgas un Vīnes profesionālo turnīru rīkotāji.

Šī dueļa uzvarētāji vasarā turpinās cīņu par iekļūšanu pirmajā grupā pret Ēģipti vai Baltkrieviju, bet zaudētājiem tajā pašā laikā būs jāaizstāv savas pozīcijas otrajā grupā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Teniss

Eiroāfrikas zonas II grupa, 1. kārta
Lietuva - Norvēģija, DĀR - Luksemburga, Turcija - Bulgārija, Bosnija - Tunisija, Latvija - Monako, Ēģipte - Baltkrievija, Somija - Zimbabve, Gruzija - Dānija

Komandu sastāvs
Latvija: Miķelis Lībietis (571. vienspēlēs, 566. dubultspēlēs), Mārtiņš Podžus (637., 812.), Jānis Podžus (1110., 810.), Rūdolfs Mednis (nav rangā)
Monako: Romēns Arnodo (680., 296.), Benžamēns Balerē (735., 411.), Lūkass Katarina (793., 1722.), Tomā Ožē (nav rangā)

Sacensību kalendārs
4.III 15.00 M. Podžus - Arnodo, Lībietis - Balerē
5.III 15.00* M. Podžus/Lībietis - Katarina/Ožē
6.III 14.00* Lībietis/Arnodo, M. Podžus - Balerē
*Spēlētāji var tikt mainīti

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pēc tam būs kūka

Koncertzāles Cēsis mākslinieciskā vadītāja Inese Zagorska (66) par koncertzāles 10 gadu jubileju, kultūras harmoniju, vēstures mantojumu, jaunām tradīcijām un nākotni.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?