Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ģimenes svētkos bez politikas var neiztikt

Fonda ģimenei rīkotajos Ģimenes svētkos, kuriem tiks tērēta valsts nauda un kuru norisi pārraidīs arī sabiedriskā televīzija, bez politiķu klātbūtnes var neiztikt - teikt uzrunas Vērmanes dārzā aicināta Saeimas deputāte Inese Šlesere (LPP/LC), kura kandidē uz Eiropas Parlamentu, un Rīgas vicemērs Almers Ludviks (LPP/LC), kurš kandidē uz Rīgas domi.

Apmeklētāju vidū būs arī citi _mācītājpartijas_ politiķi. Tomēr pasākuma organizatori sola, ka svētku noslēguma pasākumu Doma baznīcā politiķi neizmantos kā priekšvēlēšanu aģitāciju - uz skatuves ar runām nekāpšot un balvas nedalīšot, kā iepriekšējos gados rīkotajos svētkos.

Pērn Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrija (BĢSILM) Ģimenes svētkiem atvēlēja 10 000 latu, savukārt šogad, kad valsts iestādēm jāsavelk budžeta josta, - nepilnus 12 000 latu no Valsts programmas bērnu un ģimenes stāvokļa uzlabošanai, Diena uzzināja BĢSILM. Ministrijas runasvīrs Taivo Trams norāda: «Valsts programmas prioritātes šogad ir atbalsts ģimenēm ar bērniem, kā arī bērniem un ģimenei draudzīgas un drošas vides veidošanas veicināšana,» tādēļ BĢSILM atbalstīs pasākumu Vērmanes dārzā. Rīgas dome, kura pērn Ģimenes svētkus atbalstīja ar 30 000 latu lielu finansējumu, šogad svētkiem naudu nav iedevusi.

Ģimenes svētki notiks šosestdien, būs pasākumi Vērmanes dārzā, pēc tam gājiens uz Doma laukumu. Septiņās dažādās nominācijās izvēlētās ģimenes godinās vakarā Doma baznīcā, un šo pasākumu translēs Latvijas Televīzija. Balvu pasniedzēju vidū būs Latvijas Romas katoļu baznīcas kardināls Jānis Pujats, Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, arī draudzes Jaunā paaudze (JP) līderis Aleksejs Ļedjajevs. «Viņš ir bijis viens no tiem, kas svētkus atbalstījis jau no paša sākuma, Jaunā paaudze arī svētkus atbalsta ar filmēšanu. Latvijas Televīzijā ir jau trīs raidījumi bijuši par svētkiem, kopā filmēja,» saka Valda Reķe, Fonda ģimenei valdes priekšsēdētāja. LTV translēs svētku norisi Doma baznīcā, kā arī trīsreiz «pieslēgsies» pasākumiem Vērmanes dārzā. Jautāts par sabiedriskās televīzijas motivāciju, izvēloties rādīšanai šo pasākumu, LTV sabiedrisko attiecību pārstāvis Mārtiņš Pučka vien norādīja, ka LTV «kā ģimenei draudzīgs uzņēmums» 23.maiju savā programmā ir īpaši izvēlējies veltīt ģimenes tēmai.

Atšķirībā no pērnā gada svētkiem šogad Ģimenes svētkos nepiedalīsies Valsts prezidents Valdis Zatlers, taču viņš nosūtījis apsveikumu, stāsta V.Reķe. Arī Rīgas mērs Jānis Birks (TB/LNNK) svētkus neapmeklēšot. Kā noskaidroja Diena, svētku apmeklētāju vidū būs bijušais bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP/LC), kurš kandidē uz EP, arī bijušais Saeimas deputāts Jānis Šmits (LPP/LC), Rīgas domes deputāta kandidāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?