Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Hamiltons reabilitējas

Pēc mirkļa vājuma un apkaunojoši zaudētās uzvaras Monako posmā pārliecinošā uzvara Kanādā bija tieši tas, kas vajadzīgs Luisam Hamiltonam, kurš izcīnīja jau savu ceturto uzvaru Monreālas trasē. Pats Hamiltons Monako murgu vēlējās aizmirst vēl pirms nedēļas nogales sākuma Kanādā, tomēr žurnālisti ir nežēlīga tauta, un brits ik katrā preses konferencē bija spiests atgriezties pie šī jautājuma.

Tas nepadarīja vieglāku viņa darbu trasē, un ne velti viņš pieļāva visai netipiskas kļūdas burtiski katrā treniņu sesijā un pat kvalifikācijas pirmajās kārtās. Tomēr izšķirošā brīdī čempions spēja nodemonstrēt nevainojamu sniegumu, nedodot Niko Rosbergam pat cerību uz cīņu par uzvaru.

Mercedes dominance Kanādas sacīkstēs netika apdraudēta no sekotāju puses, lai gan tieši pirms šī posma Ferrari iztērēja trīs no desmit dzinēju uzlabošanas kvotām un palielināja sava motora jaudu līdz aptuveni 830 zirgspēku robežai. Tomēr Maranello komandas potenciāls visdrīzāk palika nomaskēts, jo pēc dzinēja problēmām un saņemtā soda kvalifikācijā Sebastiāns Fetels startēja no pirmspēdējās starta rindas, finišā sasniedzot piekto pozīciju. Savukārt Reikenens kārtējo reizi netika galā ar jaunā dzinēja specifiskajām griezes momenta īpatnībām, kas kombinācijā ar aukstām riepām pārvilka svītru Kimi cerībām uz goda pjedestālu Kanādā. Trešo vietu kā dāvanu no tautieša saņēma Valteri Botass, kurš labprāt ne tikai ieņemtu Reikenena vieta uz goda pjedestāla, bet arī Ferrari mašīnā, ja rastos tāda iespēja.

Vēl līdz 45. sacīkstes aplim Kanādā ierindā bija visas 20 formulas, kas bija jauns apliecinājums jauno 1,6 l V6 dzinēju izturībai. Uz šī fona sekojošā abu McLaren Honda pilotu izstāšanās bija ļoti pamanāms fiasko. Fernando Alonso un Džensons Batons kārtējo reizi netika līdz finišam tehnisku problēmu dēļ un jau sacīkstes pirmajā daļā bija spiesti ķerties pie degvielas taupīšanas pasākumiem, lai vispār saglabātu cerības ieraudzīt finiša karogu. Sacīkste Monreālā bija pirmā reize, kad arī Fernando Alonso publiski pauda savu neapmierinātību ar komandas konkurētspēju, pielīdzinot to amatieru līmenim. Vēlāk gan divkārtējais pasaules čempions skaidroja, ka vēlējies sacīkstes sākumā vismaz izbaudīt cīņu ar konkurentiem un par degvielas taupīšanu uztraukties sacīkstes izskaņā, tomēr viņa vilšanos McLaren Honda projektā nevar nepamanīt. Alonso šogad ir izstājies četrās no savām sešām sacīkstēm un punktos nav finišējis. Tik bēdīgs sezonas sākums spānim bija vien 2001. gadā Minardi sastāvā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?