Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 18. novembris
Doloresa, Aleksandrs, Brīve

Havjera grilēšanas ābece

Allaž smaidīgajam Klondaikas restorānu tīkla šefpavāram Havjeram Garsijam patīk grilēt. Šim nolūkam viņš nelielajā retorāna Tex-Mex pagalmiņā izvietojis profesionālu grila iekārtu. Havjers smej, ka, ēdienu gatavojot, nevajag izgudrot lidmašīnu, t. i., eksperimentēt ar marinādēm, kad laika ir pavisam maz un draugi teju nāks pa vārtiem iekšā: «Jo vienkāršāk produktus gatavosi, jo ēdiens būs gardāks. Galvenais ir iegādāties svaigu gaļu vai zivis (grilēšanai šoreiz Havjers izvēlējās varavīksnes foreli) un dārzeņus - tomātus, ķiplokus, baklažānus, cukīni, garšaugus.

Garšu buķeti un aromātu grilējums iegūst, ja gatavojot starp restītēm ieliek lauru lapu, rozmarīna vai timiāna zariņus. Uzliekot garšaugus ēdienam kā dekorāciju, tie nedos grilējumam kāroto aromātu.

Vienkāršajā jeb ātrajā variantā ne gaļu, ne zivis iepriekš var nemarinēt. Svarīga ir mērce, ko pasniedz pie grilējuma. Bez mērces ēdiens nebūs tik pilnskanīgs. Buen provecho!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Zaļā mērce grilētai zivij - salsa verde Liellopu

Tomātu, sīpolu, ķiploku, pētersīli (kinzu vai koriandru) sablenderē un uzziež zivij. Pasniedz trauciņā arī, kad zivs gatava.

Pēc garšas ņem piparus, kaltētu sarkano čili, apelsīnu sulu, tomātu mērci, sāli, cukuru. Visu sablenderē un uzvāra.
Apcep tomātus, sīpolus, ķiplokus un svaigu sarkano čili piparu. Visu sablenderē un uzvāra. Pievieno sāli pēc garšas.

Produktu gatavošana grilēšanai

Liellopu vai cūkas filejas gabalu pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem, pārziež ar olīveļļā samērcētu otu.
Sīpolgalvu pārgriež uz pusēm, un, lai tā neizjuktu, katru pusi šķērsām uzdur uz koka irbulīša.
Cukīni griež garenās šķēlēs, baklažānus - ripās, tomātus uz pusēm, ķiploka galviņai nogriež trešdaļu, atlikušās 2/3 liek uz restēm. Sagatavotos dārzeņus pārziež ar olīveļļu.
Zivij izņem iekšas, apsāla, apziež ar zaļo mērci, iekšā ieliek citrona šķēles. Šādi sagatavotu zivi var vienu stundu paturēt ievilkties, bet var arī tūlīt kārtot follijā un izvietot uz restēm.
Zivi 250 grādu temperatūrā grilē 10 min, gaļu - 20 min (atkarībā no gaumes). Liellopu gaļa ir gatava, kad tā apbrūnējusi, bet iekšā vēl mazliet iesārta.
Restītes nevajag ieziest ar olīveļļu, tad uz grilējuma spilgtāk iezīmēsies restīšu raksts.
Grilē visu filejas gabalu, to sagriež, pasniedzot galdā.

Zemenes ar tekilu

Vienkāršāk vairs nevar būt. Zemenes pārgriež uz pusēm. Liek trauciņā. Sagatavo mērci no medus, laima sulas un svaigām sakapātām piparmētrām, ko sajauc kopā. Ja nav jāsēžas pie stūres vai zemenes nav paredzētas bērniem, mērcei pievieno labu tekilu.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.








Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?