Liellopu vai cūkas filejas gabalu pārkaisa ar sāli un svaigi
maltiem melnajiem pipariem, pārziež ar olīveļļā samērcētu otu.
Sīpolgalvu pārgriež uz pusēm, un, lai tā neizjuktu, katru pusi
šķērsām uzdur uz koka irbulīša.
Cukīni griež garenās šķēlēs,
baklažānus - ripās, tomātus uz pusēm, ķiploka galviņai nogriež
trešdaļu, atlikušās 2/3 liek uz restēm. Sagatavotos dārzeņus
pārziež ar olīveļļu.
Zivij izņem iekšas, apsāla, apziež ar zaļo
mērci, iekšā ieliek citrona šķēles. Šādi sagatavotu zivi var vienu
stundu paturēt ievilkties, bet var arī tūlīt kārtot follijā un
izvietot uz restēm.
Zivi 250 grādu temperatūrā grilē 10 min,
gaļu - 20 min (atkarībā no gaumes). Liellopu gaļa ir gatava, kad tā
apbrūnējusi, bet iekšā vēl mazliet iesārta.
Restītes nevajag
ieziest ar olīveļļu, tad uz grilējuma spilgtāk iezīmēsies restīšu
raksts.
Grilē visu filejas gabalu, to sagriež, pasniedzot
galdā.