Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā 0 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Iedvesmojoši gavēņa laikam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Burkānu, hurmas un apelsīnu zupa ar diedzētām kre

Divām personām vajadzēs: 200 g burkānu, 200 g hurmas, 150 g apelsīnu, 5 g tabasko, 5 g ķeltu (var arī jūras) sāls, 5 g krešu
1. No burkāniem izspiež sulu, lej blenderī, pievieno sagrieztu hurmu, sāli un tabasko, sablenderē. Veidojas viendabīga, pikanta masa.
2. Apelsīna filejas sagriež smalkos kubiņos. Uz šķīvja palikušo apelsīna sulu pievieno sablenderētajiem produktiem.
3. Hurmu sagriež mazos kubiņos un samaisa ar apelsīnu. Zupas šķīvja vidū liek formu, liek iekšā apelsīnus ar hurmu, ielej zupu un dekorē ar kresēm.
4. Šis raw food ēdiens ir veselīgs un ar vitamīniem bagāts.

Ķirbju risoto ar ceptu ķirbi, lazdu riekstiem, Brī

Divām personām vajadzēs: 400 g ķirbja, 200 g risoto (gatavu, jāvāra 110 g arborio rīsu), 10 g ķirbju sēklu, 30 g lazdu riekstu, 60 g Brī siera, 10 g zirņu dīgstu, 30 g cietā siera, 40 g medus, 1 timiāna zariņu, sāli, piparus
1. Ķirbju sēklas un lazdu riekstus grauzdē.
2. Ķirbi (100 g) sagriež trijstūrīšos, liek pannā, pieliek medu, timiānu, sāli un cep krāsnī, kamēr mīksts.
3. No pārējā ķirbja (300 g) vāra biezeni.
4. Uzvāra risoto, pievieno ķirbju biezeni, cieto sieru un visu pagaršo.
5. Risoto kārto uz šķīvja, liek Brī sieru, sacepto ķirbi, riekstus, ķirbju sēklas un dekorē ar zirņu dīgstiem.

Bez nosaukuma

Divām personām vajadzēs: 1 cāli (aptuveni 800 g), 40 g lazdu riekstu, 40 g rikotas siera, sāli, piparus, 30 g sojas mērces, 100 g saldēto zaļo zirnīšu, 80 g ziedkāpostu, 1/3 tējk. dzeramās sodas
Ābolu mērcei: 60 g eksotisko kāpostu vai brokoļu, vai cukīni utt., 60 g ķirbja, 100 g ābolu, 50 g ābolu sulas, 20 g cukura, 5 g tabasko mērces, 30 g sviesta, 30 g eļļas
1. Cāli atkaulo, izklapē gaļu, uzkaisa sāli, piparus un sojas mērci, ierīvē gaļā. Liek svaigo sieru un riekstus, stingri satin plēvē kā ruleti. Katlā pārlej ar ūdeni un uz nelielas uguns vāra 30 min.
2. Katlā ielej ūdeni, liek vārīties, pievieno sāli, dzeramo sodu, ber iekšā zirnīšus, vāra, kamēr mīksti, sablenderē un izberž caur sietu.
3. Dārzeņus sagriež, liek sālsūdenī un noblanšē.
4. Āboliem izņem serdi, liek cepties, kamēr mīksti, noņem mizu, izberž caur sietu, liek katlā, pievieno ābolu sulu, cukuru, tabasko un sviestu. Uz šķīvja kārto zirnīšu biezeni, dārzeņus, apceptu vistas balontīnu un mērci.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?