Tomass ir raw food (svaigēšana, neapstrādātas pārtikas lietošana uzturā) ēdienu cienītājs. Raw food šobrīd pasaulē gūst arvien lielāku popularitāti. To izmanto kā attīrīšanās programmu ķermeņa svara noregulēšanai un vienkārši kā veselīga dzīvesveida sastāvdaļu. Tātad gavēņa laikā Tomasa ieteiktās ēdienu receptes būs pašā laikā. Raw food ieteicams izmantot dārzeņus, kas ir garšīgi tieši ziemas mēnešos. Piemēram, piedāvātā zupa ar sezonālajiem produktiem ir diētiska un pavisam noteikti derēs gavēņa laikā.
Iedvesmojoši gavēņa laikam
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Burkānu, hurmas un apelsīnu zupa ar diedzētām kre
Divām personām vajadzēs: 200 g burkānu, 200 g hurmas, 150 g
apelsīnu, 5 g tabasko, 5 g ķeltu (var arī jūras) sāls, 5 g
krešu
1. No burkāniem izspiež sulu, lej blenderī, pievieno
sagrieztu hurmu, sāli un tabasko, sablenderē. Veidojas viendabīga,
pikanta masa.
2. Apelsīna filejas sagriež smalkos kubiņos. Uz
šķīvja palikušo apelsīna sulu pievieno sablenderētajiem
produktiem.
3. Hurmu sagriež mazos kubiņos un samaisa ar
apelsīnu. Zupas šķīvja vidū liek formu, liek iekšā apelsīnus ar
hurmu, ielej zupu un dekorē ar kresēm.
4. Šis raw food
ēdiens ir veselīgs un ar vitamīniem bagāts.
Ķirbju risoto ar ceptu ķirbi, lazdu riekstiem, Brī
Divām personām vajadzēs: 400 g ķirbja, 200 g risoto (gatavu,
jāvāra 110 g arborio rīsu), 10 g ķirbju sēklu, 30 g lazdu riekstu,
60 g Brī siera, 10 g zirņu dīgstu, 30 g cietā siera, 40 g medus, 1
timiāna zariņu, sāli, piparus
1. Ķirbju sēklas un lazdu riekstus
grauzdē.
2. Ķirbi (100 g) sagriež trijstūrīšos, liek pannā,
pieliek medu, timiānu, sāli un cep krāsnī, kamēr mīksts.
3. No
pārējā ķirbja (300 g) vāra biezeni.
4. Uzvāra risoto, pievieno
ķirbju biezeni, cieto sieru un visu pagaršo.
5. Risoto kārto uz
šķīvja, liek Brī sieru, sacepto ķirbi, riekstus, ķirbju sēklas un
dekorē ar zirņu dīgstiem.
Bez nosaukuma
Divām personām vajadzēs: 1 cāli (aptuveni 800 g), 40 g lazdu
riekstu, 40 g rikotas siera, sāli, piparus, 30 g sojas mērces, 100
g saldēto zaļo zirnīšu, 80 g ziedkāpostu, 1/3 tējk. dzeramās
sodas
Ābolu mērcei: 60 g eksotisko kāpostu vai brokoļu, vai
cukīni utt., 60 g ķirbja, 100 g ābolu, 50 g ābolu sulas, 20 g
cukura, 5 g tabasko mērces, 30 g sviesta, 30 g eļļas
1. Cāli
atkaulo, izklapē gaļu, uzkaisa sāli, piparus un sojas mērci, ierīvē
gaļā. Liek svaigo sieru un riekstus, stingri satin plēvē kā ruleti.
Katlā pārlej ar ūdeni un uz nelielas uguns vāra 30 min.
2. Katlā
ielej ūdeni, liek vārīties, pievieno sāli, dzeramo sodu, ber iekšā
zirnīšus, vāra, kamēr mīksti, sablenderē un izberž caur
sietu.
3. Dārzeņus sagriež, liek sālsūdenī un noblanšē.
4.
Āboliem izņem serdi, liek cepties, kamēr mīksti, noņem mizu, izberž
caur sietu, liek katlā, pievieno ābolu sulu, cukuru, tabasko un
sviestu. Uz šķīvja kārto zirnīšu biezeni, dārzeņus, apceptu vistas
balontīnu un mērci.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!