Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Iepērkoties ziedo bērniem

Lielbritānijā labdarības organizācijas nepieciešamos finansiālos līdzekļus iegūst, ne vien aicinot cilvēkus ziedot naudu vai organizējot dažādus pasākumus, bet nodarbojas arī ar tirdzniecību - pieņem un tirgo cilvēku saziedotas mantas. Ikviena lielāka Lielbritānijas ciemata vai pilsētiņas ainavas neiztrūkstoša sastāvdaļa ir labdarības organizāciju veikali, kuros var iegādāties visdažādākās lietas, to vidū lietotas grāmatas, traukus, rotaslietas, apģērbus, apavus, mēbeles un elektropreces.

Novērojumi liecina, ka labdarības preču veikaliņi ir labi apmeklēti un tajos nereti pat jāstāv rindā, lai iegādātos kāroto preci. Cenas ir samērā zemas, un par nelielu naudas summu var tikt pie pievilcīga apģērba vai interesantas grāmatas. Bieži sastopami ir Lielbritānijas Sarkanajam Krustam, Sirds fondam un citām organizācijām piederoši veikaliņi.

Lielākā daļa no labdarības organizācijām, kurām pieder šie veikaliņi, ir apvienojušās vienā tirgotāju asociācijā - The Charity Retail Association (CRA). Saskaņā ar tās datiem Anglijā, Velsā, Skotijā un Ziemeļīrijā kopā ir gandrīz 7000 šādu veikalu, kurus pārstāv šī organizācija, un tas varētu būt ap 80% no to kopējā skaita, tātad pavisam to ir ap 8750. Bieži vien labdarības preču veikalos strādā nevis algoti darbinieki, bet gan brīvprātīgie.

Austrumu piekrastē Eseksas dienvidos atrodas Kenvi sala, kurā mīt gandrīz 40 tūkstoši iedzīvotāju. Salas divās galvenajās ielās atrodas trīs labdarības organizāciju veikali - Barnardos, Marie Curie Cancer Care un Havens Hospices. Barnardos palīdz nelaimē nonākušiem bērniem, Havens Hospices atbalsta dažāda vecuma smagi slimus pacientus un viņu ģimenes, Marie Curie Cancer care ir ap 180 veikaliem visā Lielbritānijā un šī organizācija palīdz iegūt līdzekļus vēža slimnieku aprūpei un viņu ģimeņu atbalstam.

Britu sieviete Valērija, kuru sastopu iepērkamies vienā no Kenvi salas labdarības veikaliņiem, atzīst, ka apmeklē tos samērā bieži un galvenokārt pērk rotaļlietas mazbērniem, kā arī dažādus interjera priekšmetus. Valērija domā, ka Lielbritānijas iedzīvotāji labprāt iepērkas šajos veikalos. Turklāt labdarības organizācijas šo reklamē arī kā videi draudzīgu iepirkšanās veidu, kas ļauj otrreiz izmantot lietas, kuras citādi nonāktu atkritumu izgāztuvēs.

The Charity Retail Association pētījums liecina, ka lielākā daļa Britu salu iedzīvotāju uzskata - šo veikaliņu klātbūtne arī mudina cilvēkus ziedot vairāk naudas labdarībai, tātad veikali darbojas kā labdarības reklāmas kampaņas daļa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli









Hokejs 2019

Vairāk Hokejs 2019


Positivus

Vairāk Positivus














Melu tvertne

Vairāk Melu tvertne


Vēlēšanas2018

Vairāk Vēlēšanas2018






Hokejs2018

Vairāk Hokejs2018






Phjončhana 2018

Vairāk Phjončhana 2018


Publikāciju iegāde

Vairāk Publikāciju iegāde










Jaunumi

Vairāk Jaunumi


Dabas Diena

Vairāk Dabas Diena




Citi

Vairāk Citi


Latvijā

Vairāk Latvijā


Dienas Sēne

Vairāk Dienas Sēne


Pasaulē

Vairāk Pasaulē



Velo Diena

Vairāk Velo Diena



Dienas Starts

Vairāk Dienas Starts


Viedokļi

Vairāk Viedokļi


Sports

Vairāk Sports


Skolas Diena

Vairāk Skolas Diena



Valodas Policija

Vairāk Valodas Policija



Citi

Vairāk Citi



SestDiena

Vairāk SestDiena


KDi

Vairāk KDi





Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze


Dienas Gada Balva kultūrā

Vairāk Dienas Gada Balva kultūrā



Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena





Iedvesmas Diena

Vairāk Iedvesmas Diena







Latvijas Lepnums

Vairāk Latvijas Lepnums


Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils







Šodien Laikrakstā

Vairāk Šodien Laikrakstā



Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms




Izklaide

Vairāk Izklaide







Kas notiek?

Vairāk Kas notiek?